Tipy na poslední chvíli, kam vyrazit na jarní prázdniny

4. February 2020
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Děti dostaly minulý týden pololetní vysvědčení a pomalu jim začínají jarní prázdniny. Aby se doma nenudily a vás z nich nebolela hlava, nejlepším řešením je vyrazit třeba na chalupu, kde se děti zabaví a vy si stihnete třeba i trochu odpočinout. Nebojte se, že by bylo už pozdě na hledání místa, ještě stále je spousta míst s volnou kapacitou.

 

Toužíte-li po nevšedním ubytování, pak se na konci března, konkrétně 23.-27.3. můžete vydat do jižních Čech, do Chaty v lese. Být vámi nabídku rychle využijeme, často se nestává, že by tu bylo na poslední chvíli volno. Navíc v tomto počasí to bude na břehu rybníka dokonalá romantika. To samé platí i o Wellnessfishing nedaleko Chaty v lese.  Je tu tak božský klid, že se sem budete od vaší první návštěvy chtít vracet pravidelně. Ať už jako za romantikou ve dvou nebo za dobrodružstvím s celou rodinou. Ještě v únoru je tu pár volných míst.

 

Co takhle vyrazit  do Chřibské na jarní prázdniny? Nově zrekonstruovaná chaloupka Vejminek 1843 až pro 12 hostů stojí na konci vesnice, přímo u stráně, takže hosté mají dokonalý klid. Na poslední chvíli se tu uvolnil termín v únoru odd 16. do 21.2. a v březnu od 1. do 6. Tak si pospěšte. O pár kilometrů dál mají volné apartmány přes týden v Bohemian Cottage, rodinném penzionu. Pravidelně se tu pořádají jóga pobyty, tak pokud jste nadšení jogíni, balte kufry. Nově teď otevřeli ve wellness zóně i vířivku, takže plavky s sebou za každého počasí.

Na jarní prázdniny se můžete vydat do Jizerek, konkrétně do Chalupy Koškovka. Všichni hosté se  mohou potkávat ve společné sednici s krásnými kachlovými kamny, za kterými  se dá i pohodlně lenošit. Na minimálně čtyřdenní pobyt sem můžete vyrazit po 15.březnu. Dalším místem v Jizerských horách je Chata Václavka, vonící dřevem. V okolí není nic, jen pár sousedících chalup, les a všudypřítomné ticho. Volno mají ještě v březnu od 14. do 19., a pak až přelom března a dubna. Tak si pospěšte, ať ještě stihnete rezervovat poslední termíny.

Nádherný, dřevem vonící Srub U Kocoura v srdci České Kanady vás uchvátí už samotnou lokalitou. Nachází se takřka uprostřed ničeho, avšak v docházkové vzdálenosti od „civilizace“.  Objekt se pronajímá pouze celý a ubytovat se v něm můžete ještě přes týden takřka po celý březen. Na úpatí Vysočiny si zase můžete pronajmout Roubenku Floru s ručně vyráběným dobovým nábytkem a masivní pecí je vhodná teď na zimní lennošení. Vejde se sem až 14 hostů, ideální tedy třeeba pro tři rodiny s dětmi. Do února mají ještě dostatek volných termínů.

 

V Krkonoších vyrazte třeba na malebnou červenou chalupu, příznačně pojmenovanou Chalupa na horách. Místo je vhodné pro jednu rodinu, vejde se sem šest lidí, takže tak akorát. V přízemí ve společenské místnosti jsou oranžová kachlová kamna, za kterými můžete celý den lenošit. Volno mají ještě pár dní v březnu. To samé platí i o Jelením koutu nedaleko Smržovky. Můžete se sem vydat klidně s celou partou, v chatě je sedm pokojů, celkem pro 14 osob a každý má své sociální zařízení. Necelý kilometr od chaty je lyžařský vlek, nezapomeňte tedy lyže s sebou. Během února i března mají ještě volné pokoje v Resort Sv. František, Erlebachova bouda, v nejvýše položené části Špindlerova mlýnu. Erlebaška je rozlehlý komplex vícero budov, ve kterém se zabaví jak rodiče, tak děti. Navíc okolní příroda zasněžených kopců je teď  v zimě opravdu snová.

Moderně zařízená dřevostavba uprostřed sázavských lesů v sobe ukrývá vše, co potřebujete k odpočinkové dovolené. Chata Davidka má v sobě mimo jiné soukromé wellness s venkovní kádí, pod kerou si teď v zimě zatopíte a můžete se v ní cachtat jak dlouho chcete. Volno mají ještě pár dnů v únoru i v březnu. Zajet si můžete i na Kvildu do dřevem vonící chalupy U Heřmanů. Přímo za chalupou začíná spousta běžeckých tras. Běžky nebo třeba i sněžnice si můžete půjčit nedaleko, to kdyby se vám je nechtělo tahat z domova.

 

Rádi byste strávili jarní prázdniny v Beskydech? Volné termíny mají přes týden v nově zrekonstruované Chaloupce, která existuje. Nemusíte se tu o nic starat, dokonce ani o nákup do ledničky, majitelé vše zařídí za vás. Ideálním místem pro vaši dovolenou bude i Babyhouse, ostatně jak už název napovídá, výhradně určen pro rodiny s dětmi. Najdete tu velkou hernu, dětský koutek a plno dalšího vyžití. Děti se tu nudit opravdu nebudou.

 

Jarní prázdniny na Slovensku

Chalúpka Borové má spoustu volných termínů po 8. březnu. Byla vystavena relativně nedávno po vzoru tradičních slovenských roubenek. Vyspí se tu až osm lidí, děti ocení krásná červená kachlová kamna, kam si budou moct zalézt s horkým čajem a užívat volných dnů. Víte co je skvělé  na Chaty Urbanove sestry? To, že jsou dohromady tři. A co  to znamená? No přeci spoustu volných termínů pro jarní prázdniny. Do všech se vejde šest lidí a každá chata je zařízena v trochu jiném stylu. V únoru mají sice v horské chatě Nordik 1496, zařízené v minimalistickém skandinávském stylu plno,  ale pokud hledáte chatu na jarní prázdniny po 7. březnu, ještě tu je volno.  Vejdou se sem čtyři dospělí a dvě děti, takže za nás ideální. V Národním parku Vysoké Tatry, v Tatranské Lomnici, majitelé zřídili ubytování po vzoru kanadských srubů. V Chalet Lomnica si dospělí  užijí soukromé wellness s prosklenou finskou saunou a venkovní vířivkou, zatímco děti budou stavět venku sněhuláka. Volné termíny mají ještě v březnu.

 

Na většinu míst můžete zakoupit i náš dárkový voucher, mrkněte která místa ho akceptují.

Similar articles