Objevujeme Amazing Polsko

5. September 2023
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Polsko nám do naší amazing skládačky dlouho chybělo a my jsme štěstím bez sebe, že vám konečně můžeme představit 12 pokladů, které se nachází kousek za našimi hranicemi. Ať už se vydáte směrem na sever, nebo na východ, všude na vás čekají neskutečné přírodní scenérie, stejně jako kouzelná ubytování a prvotřídní služby. Račte s námi nahlédnout do Amazing Polska. 
 

Polská strana Jizerek

Apartamenty Ski&Sun
Na polské straně Jizerek jsme objevili malé horské eldorádo. Osm stylových apartmánů spolu se všemi bonusy, které zaručí dokonalý horský pobyt - od restaurace přes privátní wellness až po vinárnu. Pokud toužíte po horské divočině a tichu, tady to najdete. Auto zaparkujete u dolní stanice lanovky a pohodlně se necháte vyvézt lanovkou do 1060 m.n.m. Fantastické výhledy napoví, že máte to štěstí a jste v jedněch z nejvýše položených apartmánů v Polsku. Tohle kouzelné místo si užijete v zimě i v létě. V zimě je výhodou ubytováná přímo nad sjezdovkou a skipass v ceně. V létě si to tu užijete na kole i s pohorkami. 


 

Polská strana Krkonoš

Pałac Kamieniec

Bylo nebylo, mnohem blíž než za sedmero horami (pouhé 2,5 hodiny z Prahy) stojí uprostřed polí a luk jedno výjimečné místo - Pałac Kamieniec. Pohádkový úvod si rozhodně zaslouží. Původem barokní palác z 18. století během neklidné první poloviny 20. století výrazně zchátral a až současní majitelé Katarzyna a Wojciech v roce 2009 nalezli dostatek odhodlání i vášně, aby mu v dalších letech vrátili ztracenou noblesu. Vybrat si můžete mezi romantikou zámeckých pokojů, nebo se ubytovat ve vedlejším “folwarku” ve venkovském stylu. V na jaře, v létě a na podzim si tu užijete krásně barevnou zahradu a zeleň, kde můžete začít den výbornou snídaní. Pokud počasí nepřeje, tak je hostům k dispozici útulný salonek s knihovnou a náramně pohodlnými křesly. Díky privátní sauně a nabídce masáží nechybí záruka relaxace i během chladnějších měsíců. 


Lawenda Apartamenty Boutiq

V polském lázeňském městě Kudowa Zdrój najdete boutique apartmány, které oplývají historickou atmosférou. Jejich majitelé dokázali s citem a láskou zachovat jejich původní šarm a krásu. Stylová vila z 1898 roku ukrývá jedenáct čerstvě zrekonstruovaných apartmánů, útulných i prostorných zároveň. Přírodní materiály, umně zachované původní prvky a zemité barvy, to je kombinace, která zaručí, že se tu budete cítit příjemně útulně. Apartmány mají výbornou polohu - jsou schované trochu stranou v klidné a tiché uličce s sympatickým názvem Słoneczna (Sluneční) a zároveň jsou pár minut pěšky od centra lázeňského i kulturního dění.


Hotel Seidorf *****

V úchvatné horské scenérii polských Krkonoš se nachází pětihvězdičkový luxusní hotel, který svým hostům nabízí zážitky šité na míru. Stylové prostory, prvotřídní menu, báječné wellness&spa, ale i umění a sport. Hotelové pokoje jsou zařízeny v šesti různých standardech a vždy jsou neotřelou kombinací moderního a tradičního horského stylu. Z každého z nich se můžete kochat výhledy na krkonošská panoramata či malebnou lagunu Sosnówka. V restauraci vyzkoušejte sezónní degustační menu - je to opravdový zážitek. Tělo i ducha nechte vydatně odpočinout ve wellness centru nebo při masáži. Nás tu nejvíce nadchly venkovní vířivky a infinit bazén. Aktivní část dovolené můžete zahájit na tenisových kurtech, nebo na treku mezi krkonošskými vrcholy.  


Mercure Szklarska Poręba Resort & Spa

Kousek od Sněžky, přímo na hranici národního parku najdete město Szklarska Poręba, kde jsme objevili další horský skvost. Mercure Resort&Spa se může pochlubit pěti hvězdami a vše, co v názvu slibuje, tu najdete v té nejlepší podobě. Stylové interiéry, luxusní wellness s výhledem do opravdové horské zeleně i tradiční (polskou) krkonošskou kuchyni v moderním podání. Pokud sem dorazíte s dětmi, zabavíte je v Kids Clubu - stylové herně se spoustou originálních prvků. Relaxovat můžete v bazénu i v bublinkách s uklidňujícím výhledem do bukového lesa. Přijdete-li v zimě, užijete si 12 km udržovaných sjezdovek. 


 

Polská strana Beskyd

Mountain Villas Szczyrk

Chcete se někam schovat před turistickým hemžením a zároveň být na dosah místu, kde budete mít aktivní vyžití? Na polské straně Beskyd si to náramně užijete v létě i v zimě. Vyjeďte z centra Szczyrku tak vysoko jak jen to jde, ubytujte se v jedné ze čtyř nově postavených chat, nasávejte svěží energii místa a kochejte se panoramatickými výhledy. Každá z chat pojme až sedm hostů, a jsou ideálním řešením, pokud chcete vyrazit s přáteli nebo se širší rodinou. Všechny mají plně vybavenou kuchyň, ale pokud nechcete stát u plotny, objednejte si catering z nedaleké restaurace. Večer můžete sledovat západy slunce z vířivky na terase a celý relaxační rituál zakončit v soukromé sauně. 


Daj Spokój w Szczyrku

Beskydský Szczyrk je rájem pro všechny nadšence aktivního odpočinku a je jedno, v jakém ročním období sem zavítáte - v zimě nabízí nejdelší síť dobře upravovaných lyžařských tras v Polsku, v létě cyklo dobrodrůžo na singletrack stezkách, na jaře a na podzim pak můžete nasbírat desítky kilometrů po svých na procházkách krásnou horskou krajinou. Ve zdařile zrekonstruovaném domě si můžete pronajmout jeden z pěti apartmánů. V případě, že sem přijedete s celou rodinou i kamarády, můžete mít pro sebe celý dům. Zbožňujete rychlou jízdu na kole? Szczyrk Enduro Trails je cyklistický singletrack komplex a je jedním z mála míst v Polsku, kde se na začátek každé z tras dostanete sedačkovými lanovkami či gondolou, a to vše za velmi příznivých cenových podmínek.


Widokownia Brenna

Přemýšlíte kam na příští rodinnou dovolenou? Na polské straně Slezských Beskyd nově vznikly tři horské domky, které si vás zíkají svou jednoduchou a přívětivou atmosférou. Na samém konci údolí Brenna budete obklopeni jen horskými svahy a lesy. Tady se schováte do náruče přírody a nebudete ničím rušeni. Každému ze tří domků dominuje prosklené průčelí sahající téměř přes obě patra a vám se tak v každé denní i roční době nabízí parádní výhled do okolní horské krajiny. Kapacita každého domu je 6 hostů. Všichni členové výpravy si tu najdou svůj vysněný program. Relax ve vířivce a sauně, nebo průzkum místních cyklostezek, je to jen na vás. Ideálně nakombinovat obojí. Zdejší turistické chaty vždy překvapí neobyčejně pestrou gastro nabídkou a pohostinnou atmosférou. Takový horský "bigos" nebo svařené pivo - to musíte vyzkoušet.


 

Polská strana Tater

Green Deer Premium

Zakopanou určitě znáte jako jeden z proslulých tatranských resortů, kam se jezdí za sportem i kulturou. Je to ideální výchozí bod pro nenáročné pěší treky i solidní vysokohorské výzvy. Zimu si tu užijete na sjezdovkách i v terénu na skialpech nebo na běžkách. V aparthotelu Green Deer se zdařilým způsobem v praxi snoubí pojmy "eko”, “smart” a “cosy“, je tedy do posledního detailu promyšlen tak, aby hostům nabízel maximální komfort. Bohaté snídaně z lokálních surovin jsou podávány i ve vegetariánské či veganské verzi a pochutnají si na nich určitě i zastánci klasické kuchyně. Najdete tu dvanáct apartmánů s úžasným výhledem do lesů, privátní wellness s vířivkou a soukromou saunou. Za zábavou můžete vyrazit do životem pulzujícího centra města Zakopane. 


EN Hotel

Uprostřed majestátní přírody Tatranského národního parku najdete místo, kde jste v naprostém obklopení hor. EN Hotel je útulný a zároveň vysoce stylový butikový hotel, který svým hostům nabízí 15 pokojů, z nichž každý má nezaměnitelný výhled na vrcholky hor nebo do korun stromů. Své auto necháte na parkovišti pro hosty na okraji parku a odtud vás hotelový džíp odveze dál do oázy klidu a ticha. Těšte se na otevřenou kuchyni, spojenou s barem, která je srdcem hotelu. Získá si vás svou vřelou a jedinečnou atmosférou i dokonale vyladěnými jídly. Kolem hotelu vede stezka přímo na jeden z nejznámějších polských tatranských vrcholů Kasprowy Wierch. Po horské túře se svěřte do rukou zkušených fyzioterapetů a nechte se hýčkat autorskými rituály.


 

Krakow

New Port Hotel

Hotel, který najdete v jednom z nejvýznamnějších a nejkrásnějších polských měst - Krakově. Přitahuje nejen svou vznešenou a romantickou atmosférou královského města, ale také bohatou paletou kulturního dědictví i dění. New Port najdete na řece Visle, která protéká centrem města. Je to komplex 6 hausbotů a nabízí ubytování v 31 pokojích. Výhled na královský zámek Wawel a zeleň na protější straně řeky má každý z nich a díky výjimečné blízkosti vody je každý z nich zároveň neobyčejnou oázou klidu přímo v centru městského hemžení. V hotelu vám rádi zprostředkují výlet lodí nebo i projížďku na paddle boardu. Po dni plném zážitku si dopřejte opravdovou regeneraci - objednejte si masáž a dopřejte si ji přímo v pohodlí vašeho pokoje.


WARSZAUER

Další boutique skvost, který jsme našli v Krakově, je hotel Warszauer. Jeho síla i kouzlo je v detailech. Od zakázkového nábytku až po umělecká díla, v každém pokoji najdete designové skvosty od značek jako:GUBI, & tradition, MENU, CASSINA, Marcel Breuer, NORR 11 Art a také grafiku polského umělce Tomasze Opalinského. Nemusíte být ale zrovna milovník umění, abyste docenili příjemnou intimní atmosféru, kterou tady dýchá každý pokoj. Warszauer najdete v bývalé židovské čtvrti Krakova Kazimierz. V jeho úzkých, tajemných uličkách se trochu alchymistickým způsobem mísí tradice i moderní vlivy, šeď zapadlých časů s barevným kulturním a studentským životem. Elixír, který rozhodně stojí za to ochutnat.



 

Similar articles