Nejkrásnější Novinky na jednom místě!

28. July 2017
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Přes dva roky mapujeme ta nejkrásnější místa z celé České republiky. Je více než dobře, že výběr kam se u nás vydat se stále rozšiřuje o nové kouzelné penziony, hotely, chaloupky, statky, mlýny, restaurace či bistra. Samozřejmě je úžasné cestovat i po krásách naší země a objevovat nádhernou přírodu či historii, ale to za nás už skvěle dělá například známý portál Kudy z nudy. Obecně se cestování po Česku stává stále větším fenoménem a my jsme rádi, že projekt Amazing Places & Kouzelná místa v ČR je již jeho nedílnou součástí.

Navíc místa, která objevujeme v poslední době, patří vůbec k tomu nejlepšímu, co projekt AP nabízí.  Jinak pořadí Novinek našeho seznamu je čistě náhodné…

 

1.   Lichtensteinská stodola 

 

Úžasný nápad sympatické majitelky Daniely Janssen, která vytvořila kouzelné místo ze staré stodoly nedaleko Olomouce. 

 

2.   Theresian hotel 

 

Nedávno otevřený hotel v Olomouci u historické Tereziiny brány si nás získal svou jednoduchou elegancí, čistým konceptem ubytování a krásným wellness s výhledem na historické domy v okolí. 

 

3.   Vinařství Václav 

 

Dobré víno, fajn lidi, domácí atmosféra nově postaveného vinařství, rozhodně to nejlepší v Hustopečích a jeho okolí.

 

4.   Roubenka Melánka

 

Nová roubená chalupa na Vysočině, která sbírá vavříny a ceny jak na běžícím páse. Možná přidáme i my jednu … :-) 
 

5.   Chalupa Sokolík

 

Když je majitel vynikající designér, miluje práci se starým dřevem a rozhodne se, že si postaví také něco pro sebe, můžete si být jisti, že to bude opravdu stát za to. Jinak zajímavostí je také to, že majitel je světovým mistrem v kick boxu.

 

7.   Vila Mia Valtice

 

Éterický projekt éterické sympatické majitelky malé vilky ve Valticích, jenž leží na samotě, u zaprášené příjezdové cesty s kouzelnými výhledy na vinice… 

 

8.   Mezi Plůtky

 

Projekt, který nás v poslední době asi nejvíce zasáhl. Čistým pojetím prostoru a místa, citlivou rekonstrukcí původní beskydské chalupy, zvolenou kombinací starých a nových materiálů a hlavně celkovým velkorysým přístupem majitelky a designérky Daniely Hradilové.

 

9.   Cattaleya

 

Naprostá pecka mezi novinkami. Beskydská vila s rozlehlou zahradou, původně ze 30. let minulého století, kompletně přestavěná v luxusní resort s neobvyklým wellness a ještě neobvyklejší restaurací, která nám připomíná pražský pavilón Expo (samozřejmě menší :-)). 

 

10.   Štajnhaus 

 

To nejlepší v Mikulově, minimálně citlivým přístupem k danému místu. Povedená kompletní rekonstrukce renesančního domu na moderní penzion se zachováním co možná největšího množství původních prvků a kombinací moderního designového zařízení. Genius Loci! Velký respekt a uznání majiteli, panu Štajnerovi.

 

11.   The Granary

 

Zámecký hotel Ctěnice u Prahy, kompletně nově přestavěný, s krásnými, do detailu propracovanými maličkostmi nabízí své služby teprve pár týdnů. Kromě designových pokojíků stojí za zmínku výtečná restaurace s prostornou terasou a výhledem na samotný zámek.

 

12.   Zaječí důl

 

Nový malý penzion zasazený v krásné krajině Jizerských hor, v sousedství známého golfového resortu Ypsilon. Najdete tu 4 apartmány a také exkluzivní vinný sklípek, typický spíše pro jiný kraj.

 

13.   Roubenky pod oborou 

 

Dvě nedávno postavené dřevěné roubenky umístěné v malebném údolí pod Červenohorským sedlem v Jeseníkách nabízí naprostý klid a pohodu a krásné prostředí okolní louky a lesů. 

 

15.   Šmeralova vila

 

Jestli milujete období první republiky, tak tady se budete cítit náramně. Na krásném poutním místě Svatý Kopeček u Olomouce stojí nádherná vila s rozlehlou zahradou, která v sobě ukrývá atypický penzion, kavárnu, wellness a hlavně kouzelnou atmosféru…

 

16.   Sklípek Pod Dubňanskou horou

 

Návštěva tohoto místa je skvělou volbou pro všechny, kteří si chtějí odpočinout v romantickém prostředí jižní Moravy, uprostřed přírody, se sklenkou výborného vína, přáteli, s rodinou i dětmi. Sklípek leží přímo na jedné z pěti viničních tratí…

 

17.   Penzion Largo

 

Largo Bistro and Café Pension se nachází v centru Českého Krumlova, v blízkosti velkého množství úžasných restaurací, kaváren, butiků a barů. Largo je skrytý klenot ve středu veškerého dění Českého Krumlova. Doporučujeme se sami přesvědčit… :-)

 

18.   Homutův statek

 

Ideální místo pro rodiny s dětmi najdete nově i na Kokořínsku. A to v nádherném historickém statku, jenž prošel náročnou a moc pěkně provedenou kompletní rekonstrukcí. Majitel je zároveň architekt, takže se zde náramně skloubily dva důležité momenty - přání investora a přání projektanta.

Similar articles