Kouzelná wellness místa, kde nezáleží na počasí

21. November 2023
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Pokud máte dojem, že konec roku není ideální čas na dovolenou, pak vás rádi vyvedeme z omylu. Právě naopak. Odjeďte vypustit nahromaděný stress na místa zasvěcená relaxaci. Vybrali jsme 10 kouzelných ubytování, kde nezáleží na počasí. Pravděpodobně vám tu bude tak dobře, že ani nevytáhnete paty z vašeho přechodného domova. 
 

Apartmány Český ráj & Biokolna

Vítejte v ráji! V Českém ráji. Ticho, klid, nerušený spánek. Daleko od hlavních turistických destinací. Komfort rodinného zázemí, privátní wellness s vířivkou, finskou saunou, masáží i odpočívárnou v zimní zahradě. A krásná příroda všude kolem jako bonus. Tady si to zamilujete, i kdyby trakaře padaly. Na počasí tu totiž vážně nezáleží. Butikové apartmány jsou velmi vkusně vybavené a díky tomu, že vás tu hned po příjezdu přivítají sami majitelé, budete se okamžitě cítit jako doma. Těšte se na legendární snídaně, které připravuje sama paní majitelka. Je připravená z místních surovin a vyhlášená daleko za hranicemi Českého ráje. Čerstvý, doma pečený chléb, omeletky z bio vajíček s pršutem a mozzarellou, ovocné koláče, jogurt z farmy a hlavně – lívance! Když budete mít štěstí na bílou nadílku, byla by škoda nevytáhnout běžky. Jste-li vyznavači pěší turistiky, určitě se vydejte na Smetanovu vyhlídku nebo vrchol Tábor. 


Vila Čapek

Když jsme prvorepublikovou vilu před 2 lety objevili, věděli jsme, že je tohle místo Amazing s velkým A. Stojí uprostřed malebného Českého ráje a uchvátí vás na první pohled. Nejlépe vám tu bude s rodinou anebo i jen tak ve dvou. Ve vile je pět pokojů, jeden apartmán a pronajmout si můžete i malý Domeček. Pokoje jsou vybavené vším, co k dokonalému odpočinku potřebujete. Moderní, designové, s čistými jednoduchými liniemi. Je to místo stvořené k odpočinku, tak se nikam nežeňte a užijte si ho do sytosti. Každý z hostů si může rezervovat místní wellness na 90 minut. Tělo zrelaxujete ve finské sauně nebo se natáhnete ve vířivce s výhledem na okolní přírodu. Začněte den přesně tím, co máte rádi a na co máte právě chuť. Snídani si můžete objednat třeba i na terasu. Pro hosty je pak večer otevřena restaurace, kde je na výběr z několika jídel.


SALORI saunová zahrada

Přemýšlíte o tom, že v prosinci a lednu se kvůli nepěknému počasí nevyplatí nikam vyjíždět? My vás přesvědčíme o opaku. Vyrazte na místo zaslíbené relaxaci ve wellness. Tady se můžete na chvilku zastavit a nadechnout se. SALORI nabízí nejen útočiště od shonu všedních dní, ale i jedinečný zážitek. Každá sauna je tu věnována jednomu ze smyslů. V sauně „Sluchem“ se zaposloucháte do uklidňujících tónů muzikoterapie, ta s názvem „Vůní“ vás omámí vůní bylin, květin a stromů, v „Dotykem“ si namícháte vlastní peeling a z té, které se říká „Pohledem“, se vám naskytne ten nejhezčí pohled na vodní hladinu jezera i celou zahradu. Najdete tu i saunu ceremoniální, kde vás zkušení saunéři provedou saunovými ceremoniály. Zážitková je i místní restaurace, kde ctí sezónnost i všechny suroviny, se kterými pracují. Nejraději vaří z toho, co sami najdou v přírodě kolem. Třeba dort z jehličí.


Hotel Sladovna

Udělejte si pivní prázdniny! V Černé Hoře, nedaleko od Brna, čeká na své hosty čtyřhvězdičkový Hotel Sladovna, který je jasnou volbou pro dokonalý odpočinek. Milovníci dobrého piva se jím mohou obklopovat celý den. Zajděte si do pivních lázní, na exkurzi do pivovaru nebo ho ochutnejte v místní restauraci. Kromě mistního sladového moku určitě zkuste také wellness. Čeká vás tu bazén, vířivka, a hlavně saunový ráj s finskou, bio, aroma, infra a parní saunou, která má i solnou verzi. Zrelaxovat se můžete také v tapidariu, procházkou na masážním chodníku nebo v ochlazovně a ledové studně. Potěšte chuťové pohárky v hotelové restauraci, ze které vede cesta do vedlejšího baru. Na pivo si zajděte do pivnice Šenk U Prokuristy. A kdyby jste toho piva a odpočinku už měli dost, vyrazte do místních lesů, do Brna, na prohlídku jeskyní nebo na zámek do obce Rájec-Jestřebí. 


Resort Kovárna Frýdštejn

Resort Kovárna je jednoduše řečeno kouzelná a luxusní zašívárna, odkud nebudete chtít nikdy odjet. Nejvíce si to tu užijete ve dvou, tak zkuste potomky nechat na hlídání u babiček. Dobijete tu potřebnou energii a domů se vrátíte jako znovuzrození. Pečlivost a vytříbený vkus majitelů najdete schovaný i v těch nejmenších detailech. Každý kousek nábytku je svědomitě zvolený tak, aby výsledek působil jako pastva pro oči a poskytl maximální pohodlí a zasloužený odpočinek. Nikam nespěchejte a věnujte se sami sobě. Pokud toužíte své drahé polovičce, milenci či milence, vyrazit dech, vyberte si na celou noc designové wellness apartmá. Privátní wellness, které v Česku nemá obdoby. Je libo vyzkoušet zážitkovou sprchu, prohřát se v klasické či parní sauně, popíjet bublinky ve vířivce, otužit se v ochlazovacím bazénku či si dát relaxační vanu? Tady mají všechno. 


Chateau Herálec

Utečte z města a nechte se hýčkat na zámku. Vaše tělo i duše ožije ve Spa by L’Occitane a chuťové pohárky se rozradostní díky fantastickému degustačnímu menu o pěti chodech. Na jednom z nejkrásnějších českých zámků se budete mít jako v pohádce a je úplně jedno, jestli venku bude zuřit vánice nebo mráz. Uvnitř vám bude božsky. Vaše komnata vás uhrane svou rozlehlostí. Na zámku nenajdete dvě stejné. Všechny však zdobí zvětšené repliky historických obrazů, elegantní nábytek a luxusní textilie. Na pokojích najdete i vybavení na cvičení, mísu s ovocem či luxusní kosmetiku. Vklouzněte do měkounkého županu a pantoflí a načerpejte energii ve Spa by L’Occitane. Nad bazénem se sklánějí starobylé klenuté stropy, k vířivce se stoupá do věže a intimní atmosféra saunového světa uvolní ztuhlé svaly, stejně jako ruce zkušeného maséra.


Luxury Spa & Medical Wellness Hotel Prezident

Jen sto metrů od proslulé lázeňské promenády a léčivých pramenů v Karlových Varech stojí designový boutique Luxury Spa & Wellness Hotel Prezident. Lidé se sem přijíždějí léčit, sportovat a poznávat krásy okolní přírody. Jaký bude váš program? Pokud zvolíte vyšší kategorii ubytování, užijete si relaxaci ve vlastní vířivé vaně. Většina pokojů má malý francouzský balkon, ale určitě navštivte i krásné venkovní prostory hotelu. Teplý slaný bazén se salinitou Mrtvého moře nabízí únik od každodenního napětí a shonu. V privátních SPA Suitech zažijete něco neopakovatelného. Zlatý Rassoul přináší pro celé tělo kosmetický efekt peelingu přírodními bahny a jíly z různých koutů světa. Královský Hammam nabízí uvolnění a relaxaci v mramorové parní kabině, ruské sauně ze severské Kelo borovice a relaxační zóně s plápolajícím krbem. 


Hotel Amade Château

Přibližně 50 kilometrů jihovýchodně od Bratislavy najdete luxusní butikový hotel Amade Château. Více než stoleté zdi by mohly vyprávět tajuplné příběhy zámeckého sídla, jež spočívá na troskách někdejší rezidence šlechtického rodu Amadé. Nic menšího než prvotřídní kvalitu zde nenajdete. To platí i pro pestrou nabídku služeb wellness & spa, který si i přes luxus zachovává přátelskou pohostinnost. Ponořte se do vnitřních bazénů, využijte relaxační doplňky a oddychové zóny, uvolněte se v horké koupeli i saunovém světe. Už se tam vidíte? Jestli kromě milovníků wellness spadáte i do gastro foodie kruhů, pak vás jistě potěší místní restaurace ve stylu Slow Food. Základem je nic neuspěchat, používat místní suroviny a každé věnovat dostatečný čas na přípravu. Tady zpomalíte, po všech stránkách. 


Hotel Elizabeth Trenčín

Jako majestátní hlídač úpatí kopce pod Trenčínským hradem. Tak působí tento čtyřhvězdičkový hotel. Secesní důkaz toho, že spojení historie a špetky moderny je dokonalý svazek, ze kterého se rodí ty nejkrásnější zážitky. Dovolenou si tady užijete s celou rodinou, dokonce jsou tu vítani i domácí mazlíčci. Velkou doménou hotelu je gastronomie. Pochutnáte si tu především na tradičních středomořských specialitách. Navíc tu často pořádají tematické večery, kde hraje prim například steak, seafood nebo asijská kuchyně. Až vás unaví procházky po okolí, nebo až na ně zkrátka nebude počasí, jděte prozkoumat wellness. Ve stylu římských koupelí vám baterky dobije hydromasážní bazén a sálavé teplo finské, bylinkové, parní nebo třeba římské sauny.


Caravan Park Sexten

Vůbec bychom se nedivili, kdybyste o tomto božím místě neslyšeli poprvé. Jeho skvělá pověst ho předchází. I my se tam moc rádi rok co rok vracíme a je to jeden z největších zážitků, které si dopřáváme. Pokud o tomto kempingovém resortu slyšíte poprvé, hned si z hlavy vymažte jakékoli stigma, spojené s klasickým kempem. Můžete tu sice spát ve vlastním karavanu, ale také si můžete vybrat tree house, hotelový pokoj nebo celý chalet pro 6 osob. Wellness zóna je to, co vás dostane do kolen. Je rozdělena na dvě části, přičemž jedna patří pouze dospělým. Najdete tu vyhřívaný bazén, nespočet saun a spoustu relaxačních zákoutí. Díky skvělému zázemí pětihvězdičkového kempingového resortu vám tu bude dobře s celou rodinou, tak vezměte děti na zimní výjezd za dobrodružstvím s sebou. Skvěle tu vaří, jste co by kamenem dohodil od sjezdovek a turistických tras a jejich wellness patří k těm nejlepším, které jsme kdy navštívili. Tady si to užijete za jakéhokoliv počasí. 


 

Similar articles