10 míst, kde se budete na home office cítit jako na dovolené

11. January 2021
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Zatímco ostřílení freelanceři byli vloni jako ryba ve vodě, mnoho ostatních si s touhle novinkou moc nevědělo rady. Určitě je lákavé si přispat a celý den pracovat v pyžamu, ale strašák se jménem péče o domácnost vám stojí pořád za zády. Přinášíme vám výběr míst, kde každodenní domácí povinnosti nebudete muset řešit a pracovat se vám tam bude s chutí.

Moc toho nepotřebujete. Stačí vám většinou váš laptop, místo u stolu, mobilní signál a rychlá wi-fi. K tomu si přidejte jako motivaci po práci výlet na blízký kopec nebo toulání se v uličkách nneznámého města. Svoji práci si tak osvěžíte energií nových míst.

Zažijte hygge v Harrachově

Severský „hygge“, pohodový přístup k životu, vás pohltí v apartmánu Skøg Harrachov. Najděte si v každém okamžiku něco pozitivního, obklopeni krásnou přírodou a přírodními materiály. Vejde se vás až pět, ale pokud se chcete opravdu soustředit na práci, vyražte třeba jen ve dvou. Pracovat se vám tu bude krásně u stolu, na prostorné sedačce a při pěkném počasí i na terase. V pauze si pak udělejte výlet k nedalekým Mumlavským vodopádům.

 

Vodníkovo oblíbené místo

V „Chatě u Jezera“ vás nemusí mrzet, že jste se zatím nedostali na výlet do Norska nebo Švédska. Je zařízena ve skandinávském stylu a navíc leží přímo na břehu rybníka v borovicovo-březovém lese. Světlé a designové prostředí vám pomůže se soustředit a vlastní molo s lodičkou si užijete po práci. V létě si můžete doplout do kempu na protějším břehu a dát si točené pivo a zmrzlinu. Anebo pracovat na prostorné terase, kde k vám bude inspirace proudit ve velkém.

 

Za venkovskou idylou do Českého středohoří

Pokud toužíte po klidu, vydejte se na Statek Oblík. Tady můžete pozorovat skutečný život na farmě, s historií delší než dvě století. Z Prahy tu budete cobydup, na statku vás pak během chvilky pohltí klid a zapomenete na stres. Dejte si místní sýr a pozorujte ovce. Třeba k vám přijdou ty nejkreativnější nápady právě tady.

 

Elegantní design

Chatk_A vám dopřeje jedinečný klid a útulno. V okouzlující krajině Českého Švýcarska se vám tady bude pracovat jedna báseň. Poznejte výjimečné místo, které vykvetlo pod rukama naší kolegyně Kláry z Amazing Places. V tomto místě se snoubí elegantní a moderní design, který je vyladěný do posledních detailů. Součástí chatky je i terasa, kde se můžete kochat západem slunce nebo blyštivými hvězdami na nebi. 

 

Romantika časů minulých

Pokud se vám nejlépe pracuje s výhledem do přírody a s pocitem, že za dveřmi na vás čeká nádherná příroda, vydejte se na Vejminek. Ve vesničce Chřibská, blízko Českého Švýcarska, se nadechněte čerstvého vzduchu a vraťte se zpět k propojení s přírodou. Zároveň tu frčí wi-fi a pracovních zákoutí je tu hned několik. I sem můžete vyrazit buď sami nebo  s přáteli - vejde se sem až 12 hostů.

 

Na Šumavu do časů 1. republiky

Pension Grantl vás přenese zpět v čase, ale nepřijdete ani o moderní vymoženosti. Je tady rychlý internet a v apartmánech vám nebude nic chybět. Pokud si chcete sami připravovat jídlo nebo mít více místa než v hotelovém pokoji, ubytujte se v jednom ze tří prostorných apartmánů. Pension leží na okraji Kašperských hor, na krásné výlety ve vašich pauzách je to jen kousíček. Mají tady i finskou saunu, na kterou si stojí najít čas i po práci.

 

Měšťanský dům, kde je těžké vybrat si pokoj

Garantujeme vám překvapení - v Řevnicích za Prahou totiž leží Boutique hotel Corso, který byste tady nečekali. Designová perla s luxusními pokoji a skvělou kuchyní vám poskytne skvělý přístav i pro home office. Každý z pokojů je v jiném stolu a spojený s místními dějinami. Varujeme vás dopředu, že vybrat si jen jeden pokoj nebude lehké. Navíc je blízko k Berounce, na Křivoklát nebo Karlštejn. Večer si můžete zajít na pivo do Řevnického pivovaru, který patří stejným majitelům.

 

Ráj v přírodním stylu

Český ráj vám asi nemusíme představovat, za zmínku ale stojí místní butikové apartmány Český ráj a Biokolna. Místo je provoněné pohodou, dobrým vínem a blízkostí. Vybrat si můžete mezi dvěma luxusními apartmány a nejnovějším apartmánem v „Biokolně“ v přírodě přátelském stylu. Ve všech je dostatek prostoru pro práci i zábavu. Součástí je i wellness – sauna a nabídka masáží, které si určitě po práci zasloužíte.

 

Poznejte Český Krumlov bez turistů

Co se po práci toulat v romantických a nyní nezvykle prázdných uličkách Českého Krumlova? Hotel Latrán vám poskytne klidné místo pro práci a odpočinek. Leží přímo v centru města a zároveň blízko parku. Na pokoji je jedno místo na sezení. Skvělou snídani máte v ceně a ve městě je nespočet dobrých restaurací a kaváren. Pokud máte domácího mazlíčka, můžete si ho vzít sebou.

 

Skrytý poklad ve Znojmě

Nenechte se zmýlit fasádou - poté co vejdete, zůstanete v úžasu. Měšťanský dům „Stará Pekárna“ má kořeny již ve 13. století. Vybrat si můžete z pěti pokojů a větších apartmánů, sami se tak rozhodněte, kolik místa potřebujete. Ve většině pokojů jsou pracovní stoly. Pokud neznáte Znojmo,  je ideální čas to napravit a s tímto kouzelným městem s mnoha romantickými zákoutími se seznámit. A o propojení města se skvělým vínem snad ani nic psát nemusíme, a to se večer po práci určitě bude hodit.

 

Pokud jste nenašli to, co hledáte, na našich stránkách najdete i další tipy na místa, kde se budete i při práci cítit jako na dovolené. Stačí se podívat do této sekce v rámci Inspirace a vybrat to pravé ořechové.

Similar articles