10 kouzelných míst jako stvořených pro jógové pobyty

23. February 2021
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Ať už jste zkušený jogín nebo s praktikováním teprve začínáte, vězte, že nejlepší způsob, jak si ze cvičení odnést co nejvíce, není účast na hodinové lekci, ale koncentrovaný několikadenní pobyt. Díky němu se dostanete dál a hlouběji do jednotlivých pozic a osaháte si své limity.

Vyjeďte na jedno z našich kouzelných míst a užijte si několik dní plných blahodárných ásan a soustředěné meditace. Odpojte se od pracovních a rodinných starostí a zpomalte pod vedením zkušených lektorů, kteří si pro své kurty často vybírají právě tato místa.

 

Útěk na statek z roku 1818

Na půli cesty mezi Lužickými horami a Českým Švýcarskem se zatoulejte na Krásnou Samotu. Tou je stavení s útulným interiérem, které se zvládne postarat až o 17 návštěvníků. Vyražte se skupinou na pobyt, v rámci kterého můžete vítat slunce na přilehlé zahradě nebo józe určenému prostoru pod střechou. Na den plný praktikování vás naladí bohaté vegetariánská snídaně a výběrová káva.

 

Nechte se inspirovat

Majitelé se snažili z místa v Českém Švýcarsku vytvořit prostor, které svou atmosférou bude příležitostí k obnově sil, vzniku nových myšlenek a propletení s okolní krajinou, která se vlní a proměňuje stejně jako vnitřní svět člověka. A podařilo se jim to nejlépe, jak se dalo. Kromě jóga místnosti je v Bohemian Cottage vybudována wellness zóna se saunou, vířivkou a koupacím sudem, takže nic nebude bránit vašemu dokonalému odpočinku.

 

Kouzlo západočeského venkova

Pohled na pohádkově vyhlížející malovaný štít, modrá okna a rozsáhlou zahradu vás ukonejší hned po příjezdu. Útulný statek se na první pohled nezdá, zvládne však ubytovat až 40 hostů. Je ideální pro větší skupinu jogínů, kteří mohou bydlet buď v hrázděné budově nebo bývalé maštali. Společně se sejdou ve světnici u kachlových kamen, ale pokud by toužili po soukromí, i to jim Statek Salajna dokáže nabídnout.

 

Pobyt s vyjímečně dobrým jídlem

Pobyt Na Čechách v Lačnově je zážitkem díky nekonečnému klidu a autentickému prostředí nedotčené části Vysočiny. Místo přímo vybízí k procházkám v jeho bezprostředním okolí. Pokoje jsou zařízeny citlivě v duchu původního venkovského stavení, koupelny vyzývají k napuštění vany a odpočinku po celodenním cvičení. Atmosféru starých dobrých časů vám majitelé přiblíží nejen vybavením interiérů, ale především svou péčí.

 

Když jedete nejen za jógou

Pokud toužíte po něčem modernějším a ideálně uprostřed města, využijte jógové prostory v Hotelu Passage. Studio v hotelu provozuje brněnská společnost YOGA BRNO. Můžete se těšit na různé typy lekcí - od klasické po hot jógu. K dispozici je také menší sál na osobní lekce, místnost pro masáže i relaxační zóna. Protáhněte své tělo a za odměnu si zajděte do centra na něco dobrého.

 

To pravé ořechové pro váš výlet

Ořechový dvůr je uzavřený prostor se vzrostlými stromy a štědrou zahradou, která však nepostrádá prvky vkusného moderního designu a zajištění komfortu pro jednotlivce i skupiny. Můžete využít společenskou místnost s kachlovými kamny, protáhnout se na klidné zahradě nebo si zajít odpočinout do sauny. Statek je na jógové pobyty připraven a svou velikostí i lokalitou se pro ně výborně hodí.

 

Jóga Na Kmíně

Nedaleko Prahy zrekonstruovala majitelka penzion v části statku, který koupil její pradědeček v roce 1925. Téměř před sto lety zde zasel kmín, ona dnes zasévá nápady, design a lásku. Vytvořila místo vhodné pro svatby, firemní akce a mimo jiné také pro jógové pobyty. Rozhýbete tělo a zrelaxujete mysl v sálu a za úsilí se nestyďte zajít odměnit do Bistra Na Kmíně, které vám na míru připraví doboty formou bufetu.

 

Sami uprostřed přírody

Mezi lesy, loukami a rybníky najdete Samotu Hojšín, prostor citlivě zrekonstruovaný, kombinující detaily původního statku a čistý a moderní design. Tato budova je pro větší skupiny jako dělaná. Nejmenší pokoje jsou tu pro čtyři osoby a prostor pro setkávání nabízí jídelna, čítárna nebo venkovní posezení s téměř nekončící zahradou. Protáhněte se v sále a všechny starosti nechte za dveřmi.

 

Rakouský zen

 

Klid a pohoda v Altholzu

Moderní architektonický styl, ekologická technologie a přírodní materiály daly rakouským apartmánům Altholz Ideenhaus neuvěřitelné kouzlo. Ubytovat se můžete ve třech bytech, přičemž každý z nich má svůj unikátní styl. V prvním dominuje krb, vyrobený ze starých žulových oken a dveřních kamenů. V druhém apartmánů je kladen důraz na dubové dřevo. Poslední pracuje s odpadním dřevem a působí velmi útulně.

 

Horský komfort v alpském stylu

Hotel Mama Thresl se nachází v lyžařském středisku Leogang a jeho pokoje se dřevěným nábytkem a dřevem obloženými stěnami si zamilujete stejně jako sprchou a umyvadlem z přírodního kamene. Všechny pokoje mají výhled na zdejší hory. Relaxujte po lekci v unikátní finské panoramatické sauně, ke které patří odpočívárna se sprchou na čerstvém vzduchu.

----

Úvodní foto Dave Contreras / Unsplash

Similar articles