Kam vyrazit během velikonočního volna s rodinou nebo přáteli?

26. March 2023
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Užijte si Velikonoce v přírodě nebo ve městě s celou rodinou. Máme pro vás 10 kouzelných míst, kde se program vymýšlí jedna radost. Ať už budete společně malovat kraslice, zaplétat pomlázky, objevovat turistické trasy nebo jen odpočívat na peci, budete se tu dobře bavit. 

Chalet Lucie

Chcete-li pojmout Velikonoční volno opravdu aktivně, vyrazte do Bedřichova, kde se Chalet Lucie nachází. Je tu nespočet trailových tras pro cyklisty a samozřejmě i stezek pro pěší turistiku. Velký chalet se šesti ložnicemi s vlastním zázemím ubytuje až 15 osob. Ve velkém obývacím pokoji můžete večer hrát deskovky nebo plánovat dobrodružství příštího dne. Na venkovní terase najdete gril a nechybí tu ani sauna a praktická kolárnaKdyž si po náročném výšlapu u praskajícího krbu nalijete skleničku červeného z místní vinotéky, bude pohoda maximální. Naplánujte si program v Jizerkách a když dostanete náladu na město, Liberec je, co by kamenem dohodil. 

 

Chalupa nad Popelkou

Jestli si chcete prodloužený velikonoční víkend užít v přírodě, vřele doporučujeme domáckou chalupu, kousek od Českého ráje. Chaloupka stojí v širokém údolí říčky Popelky a je situovaná na okraji vesničky s krásným výhledem do okolní krajiny. Přímo z domu můžete vyrazit na různé pěší výlety. Za domem vede i cyklostezka vhodná pro horská kola. V blízkém okolí se rozléhají louky, lesy a na kopcích se tyčí rozhledny. Do tří ložnic se poskládá až 11 nocležníků, takže vezměte celou rodinu nebo větší partu přátel. Každá ložnice má svou koupelnu, takže ranní a večerní fronty nehrozí. Venku se dá grilovat a když vám bude přát počasí, můžete zkusit pár temp i v bazénu. Děti se na rozlehlé zahradě vyřádí na trampolíně, klouzačce i pískovišti. Rodičům pak náleží zasloužený odpočinek ve finské sauně.

 

Na Škole

Dopřejte si Velikonoce podle svého gusta. Sezvěte kamarády s rodinami a vydejte se do pečlivě zrekonstruovaného historického stavení na Vysočinu, kde na vás pod šindelovou střechou čeká veškerý komfort. V přízemí chalupy za světnicí je malý pokoj pro dva, ideální třeba pro rodiče odrostlejších dětí. Celkem se tu ubytuje 17 osob.  Přes chodbu najdete velkou ložnici pro celou rodinu – s manželskou postelí, jednolůžkem a pohodlnou přistýlkou pro dva. V atypicky zařízeném podkroví jsou vestavěné tři malé pokoje, tak akorát na přespání. Další hosté se ubytují na vejminku ve dvoře, kde se komfortně vyspí čtyři lidé. Za teplého počasí můžete půdu využít k promítání filmů, hraní společenských her, zašít se tu s knihou nebo trochu dobrodružně zde spát jen tak ve spacáku. Relaxovat pak můžete ve finské sauně, ke které náleží ochlazovací jezírko.

 

Roubenky na Dupačce

Je vás hodně? Roubenky na Dupačce disponují až 20 místy na spaní v šesti ložnicích. Každá z ložnic má navíc vlastní koupelnu. Krásná, velká a kompletně vybavená kuchyň vás bude lákat ke společnému vaření. Velký masivní stůl z jasanu pak ke společnému posezení. Krb k prohřátí končetin po toulkách venku a terasa pro slunění s výjimečným výhledem. Můžete tu děti učit vylézt na posed, stavět bunkr, brodit se potokem a sami tak zavzpomínat na dětství. Velké Karlovice se nachází v Chráněné krajinné oblasti Beskyd. Udělejte výpravu do lesa, postavte s dětmi mechová obydlí a až se vrátíte, udělejte si pohodu v sauně a skočte si do biotopu.

 

Kamenná Stráň

Za krásami přírody se během velikonočního volna můžete vydat na další kouzelné místo v Beskydech. Vila, jako vystřižená z pohlednice rakouských Alp, majestátně stojí pod vrcholy Smrku a Lysé hory na velkém pozemku, pokrytém stromy a zelení. Naplánujte rodinný výlet a vyrazte na túru, nebo rovnou na cyklostezky, kterých je tu požehnaně. Kamenná stráň vás pohostí ve čtyřech apartmánech a dohromady ubytuje až 16 osob. Můžete si objednat každý apartmán zvlášť, nebo celou chalupu najednou a užít si tak hory s celou rodinou nebo přáteli. Kde jinde si po celodenním výletu odpočinout než v útulné sauničce s naplněnou vinotékou. Ze sauny vyběhněte pod sprchu, a pak si vychutnejte odpočinek na terase s výhledem.

 

Roubenka Liška

Ideální místo na prodloužené volno s rodinou nabízí také Roubenka Liška v Rokytnici nad Jizerou. Dospělí i děti to tady zbožňují. V Rokytném stojí za návštěvu bikepark a lanový park či místní Adrenalin park. Majitelé mysleli na to, aby se tu hosté cítili jako doma. Připravte se na pohodlí, plně vybavenou moderní kuchyň, kachlová kamna a velkou televizi s Netflixem. Máte rádi pěší výlety? Pro zdatnější jedince je nedaleko dominanta západní části Krkonoš - Lysá hora (1.344 m.n.m), ale i s těmi méně zdatnými se můžete sejít na jejím vrcholku, jelikož tam z Rokytnice vede sedačková lanovka. Pokud se vám nebudete chtít trávit čas u plotny, využijte služeb Restaurace U Udatných, která je 100 m od roubenky. 

 

Apartmány Lipno

Nejste fandové tradičního pojetí Velikonoc a zaplétání pomlázky rozhodně není kratochvíle, na kterou byste se těšili? Užijte si volno po svém. Vezměte partu a jeďte spolu na Lipno. Apartmány v Přední Výtoni jsou moderně a minimalisticky vybavenéZároveň vám však zde nebude nic chybět, Každý apartmán disponuje plně vybavenou a moderní kuchyní, 2 koupelnami se sprchovými kouty a 3 ložnicemi. Přední Výtoň je ideálním místem pro odpočinek od rušného města a nasátí atmosféry venkova. Přesto zde naleznete i možnosti, jak prožít zábavný večer s přáteli. V docházkové vzdálenosti jsou restaurace a také bowlingové centrum. Pokud vás láká vyzkoušet Singltrek, vyzkoušejte ten ve Frymburku. Večer si skočte do sauny a dopřejte uvolnění unaveným svalům. 

 

Na kraji lesa

Na okraji hvozdu. Na konci cesty. Na hranici valašské divočiny. Mezi duby a buky. Místo, které manželé Barošovi nazvali Na kraji lesa. Poznejte klid rodinného penzionu, spojeného s moderní restaurací. Budete vám tady líbit jak s partou přátel, tak s celou rodinou. Abyste se vyspali do růžova, mají všechny pokoje i apartmány (s kuchyňkou) neskutečně pohodlné a velké postele. Využijte odpočinkové atrium v rozlehlé zahradě u lesa, opečte si špekáčky na ohništi nebo si domluvte grilování. Pokud budete chtít s přáteli posedět i po zavírací době restaurace, majitelé vám rádi zpřístupní útulný vinný sklep s vlastním barem. Valašské kopce lákají k procházkám, sbírání borůvek, hub i k objevování na kole. Užijete si tu krásnou přírodu i rodinnou pohostinnost. 

 

Chata Anička

Dalším pokladem na Valašsku je Chata Anička. I tady strávíte nezapomenutelné volno, které doporučujeme prodloužit alespoň na týden. Ubytuje se tu 14 osob v 6 ložnicíchNás uchvátila společenská místnost s velkým krbem, kožešinami, vysokým stropem a spoustou místa k posezení. Navíc je propojená s kuchyní, takže ani při vaření nikomu nic neunikne a naopak prostor provoní vůně navařených dobrot. Dámy ocení vinný sklípek, pánové si užijí bar a děti se vyřádí ve velkorysém dětském koutku, na zahradě a za teplého počasí i v bazénu. Všichni pak mohou společně sledovat film v nefalšovaném kině. Snad nikde v republice nenajdete tak malebnou krajinu, tak toho využijte a naplánujte si výlety. Finská sauna s ochlazovacím bazénkem jsou už jen třešničky na pětihvězdičkovém dortu. 

 

Ondrášův dvůr

Chcete si o velikonočních svátcích udělat radost a zažít něco opravdu výjimečného? Tohle místo je doslova generátorem kouzelných zážitků. Budete si tu připadat jako v ráji. Hotelový komplex je obklopen hlubokými karpatskými lesy a čistým horským vzduchem. Všude kolem je nádherná příroda, zahrady plné romantických zákoutí, jezer a koupacích jezírek. Čeká na vás Saunový svět, krytý bazén, venkovní koupací jezera, ale také unikátní atrakce, jako Thermal Park nebo Tropico Beach. Naložte se do vířivých kádí a objednejte si drink v jednom z místních pěti barů. Ubytovat se můžete v samostatných vilkách, nebo v hotelových pokojích. Ondrášův dvůr je místem pro váš odpočinek, a to jak od každodenních povinností, tak od dětí, ty tentokrát nechte doma (hotel je Adult Only).

 

Babyhouse

Velký dům, který vřele ubytuje několik rodin s dětmi, může být vaším dočasným domovem. Vše je tady přizpůsobeno dětským aktivitám. Ubytujete se tady ve 3 samostatných luxusních bytechČeká vás opravdu štědrá rozloha v každém z apartmánů, skoro 100 m², ložnice s manželskou postelí (ve dvou apartmánech jsou dokonce ložnice dvě), samostatný obývací pokoj s plně vybaveným kuchyňským koutem, dětská herna a krásná koupelna. I dospělí se tu budou dobře bavit. Relaxovat můžete ve venkovní vířivce a po předchozí domluvě je možné objednat také masáž. 

 

Holzleb'n

Máte v plánu udělat si přes Velikonoce delší volno? Tak co vyrazit trochu dál, do Rakouska? Feriendorf Holzleb’n, aneb prázdninová vesnička v salcburském údolí, plná dřevěných roubenek, nás okouzlila hned na první dojem. Pokud sem vyrazíte s dětmi, pak vězte, že o ně bude dobře postaráno a vy budete mít čas sami pro sebe. Budete tu obklopeni lesy, loukami, ptáky a bublajícími potoky. Vítáni jsou tu i pejsci, tak vezměte čtyřnohého parťáka s sebou. Ubytovat se můžete v osmi soukromých dřevěných chatkách. Každá je jinak velká, vesměs se v nich však vyspí až 10 lidí. Naprostý luxus je zahrada za každým chaletem, kde máte soukromou vířivku i saunu. 



 

Similar articles