Květen s Amazing Places

7. May 2024
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Máj je v plném proudu, pojďte se s námi podívat co speciálního můžete na našich kouzelných místech zažít. Ať už byste rádi za kulturou, užili si pěknou výstavu, nebo chcete ochutnat nové jarní menu, jste tu správně. A dokonce i nějaká ta akce na pobyty se zde najde.


Boutique Hotel SwissHouse

Představte si místo v centru Mariánských Lázní, kde si budete připadat jako na samotě. Místo, kde už ve dveřích voní domácí buchty, z oken vás konejší pohled do zahrady a starosti se rozplynou pod rukama profesionálního maséra. K tomu přidejte vřelý manželský pár majitelů, který splní vše, co vám na očích vidí, například nové jarní menu ze sezonních a lokálních surovin. A co se v Mariánkách děje v květnu? 10.-12. na kolonádě bude probíhat zahájení lázeňské sezóny 2024. S tím se pojí množství programu a koncertů, které si nenechte ujít. 18. a 19. května pak můžete ochutnat různé dobroty na festivalu dobrých pochutin Něco na vidličku. 21. až 23. se zůčastněte festivalu porozumění, který je příležitostí k vzájemnému setkávání lidí s postižením a bez postižení s již více než desetiletou tradicí.


Endemit Boutique Hotel & Spa

Citlivě zasazen do svahu nad přehradou v obci Horní Bečva nabízí tento butikový hotel jedinečný výhled do údolí i na nekonečné vrcholky beskydských kopců. Kombinace moderní architektury a dokonalých služeb vytváří výjimečné prostředí pro rekreační i firemní pobyty s možností sportování nebo úplné relaxace. V Endemitu si pro vás také připravili nové jarní menu. Lokální suroviny, tradiční recepty a výborná moravská vína jsou základem a filosofií skvělé hotelové restaurace s konceptem otevřené kuchyně. A co v okolí? Navštivte národní kulturní památku proslulou v širokém okolí – Valašské muzeum v přírodě – a pokochejte se dřevěným městečkem, mlýnskou dolinou a valašskou dědinou. Dále můžete spoznat Pustevnu, vodní dílo Šance, vylézt na Jurkovičovu rozhlednu nebo rozhlednu Súkenická. 


V Bezovém Údolí

V údolí říčky Rokytky, v obci nesoucí jméno svatého Kryštofa, leží pohádkové místo, které předčí veškerá vaše očekávání o citlivé rekonstrukci, úctě k tradičním hodnotám či minimalismu v designu. Vznikl zde ojedinělý butikový hotel a zážitková restaurace s pekárnou. Především se zde ale zhmotnil sen Michala a Terky Hoškových o nadčasové udržitelnosti bez kompromisů. Kromě překrásného objektu, přátelské pohostinnosti a skvělé kuchyni vás čeká zážitek, který nelze jednoduše popsat slovy. Vítejte v Bezovém údolí, které se také hlásí s novým menu a těší se na vaši návštěvu. Pod taktovkou šéfkuchařů Michaela Kubrta a Jany Jelič vzniklo nové jarní menu. Můžete se těšit na Salát s kedlubnou a chřestem, Telecí tatarák, Spálený pórek s bramborovou pěnou, Jehněčí řízky, Kuře s nádivkou, Tvarohovo-špaldové noky se špenátem a mnohem víc. Upřímný a přátelský tým je tu jen pro vás. Vše poutavě popíše a vysvětlí, poradí i navnadí.


Apartmány Kocourek 

Do 25. května pro vás u Kocourků připravili speciální akci na pobyty v týdnu, které můžete rezervovat až do konce roku se slevou 15 %. Pokud hledáte místo na delší dovolenou s dětmi, Apartmány Kocourek jsou tím pravým místem. Děti si užijí všudypřítomné hračky & atrakce a rodiče si můžou konečně odpočinout – celý areál je uzavřen, takže budete mít vždy dohled i na prťata. Zároveň jsou k dispozici všechny vymoženosti, od schůdků u umyvadla po zábrany na postele. O dobré jídlo nebude nouze ani tady. Objednejte si velký rodinný koš plný lokálních produktů. Připravují ho sami majitelé a záměrně mu neříkají snídaňový, protože dobroty z něj si můžete vychutnat i během dne. Víťa včelař připravuje med, vyrábí džem a mošt ze starých odrůd jablek, Jitka peče domácí granolu a koláče s ovocem z vlastního sadu. Další dobrůtky jsou výhradně od místních malých producentů, vždy v nejvyšší kvalitě.


Autokemp Primátor Litomyšl

18. - 19. května se v Litomyšli konají Gastronomické slavnosti M. D. Rettigové a můžete se těšit na opravdu výživný program! Kromě ochutnávání nekonečného množství jídla na téma “smetana” se můžete zúčastnit i soutěže o nejlepší svíčkovou nebo bábovku. Jako místo pro odpočinek doporučujeme zvolit právě Autokemp Primátor, jen pár minut pěšky od centra, který nyní nabízí nové chatky a apartmány na nejvyšší úrovni pohodlí. Pokud preferujete trochu více romantiky nebo dobrodružství, rezervujte si luxusní glampingové stany nebo si vemte svůj. Také můžete dorazit s karavanem. Tohle místo vám vyrazí dech.


Modrá Hortenzie

18. května doporučujeme vyrazit na výlet po vinicích pod vedením vinařství SPIELBERG v Archlebově. Koná se třetí ročník Vinné stezky a vy byste rozhodně neměli chybět! Po celodenním plahočení po vinicích a poctivé degustaci desítek vín potřebujete někde složit umořené tělo a nejlepší místo v okolí se nachází přímo v Archlebově. Apartmány Modrá Hortenzie byly postaveny na místě bývalého statku. Poseďte na terase se sklenkou v ruce a nadechněte se. Takhle voní slunce, dobré víno a nové zážitky. O snídani se v apartmánech starat nemusíte, obsluha pro vás ráno ráda vše připraví a vy si už jen užijete ranní voňavou kávu a místní klid. Apartmány jsou vybaveny kuchyňkami, takže pokud se vám nebude nikam chtít, klidně si přivezte oblíbené suroviny a uvařte si k obědu či večeři vaše oblíbené dobroty. Jižní Morava je ideální místo pro majitele silničních i horských kol. V Modré Hortenzii jsou na cyklisty připraveni, kola si zde můžete bezpečně uschovat. Cyklistických tras najdete v okolí dostatek.


Penzion Na Kmíně 4* Superior

Pokud máte chuť na opravdovou klasiku, tak každý rok v Obříství probíhá akce Staročeské máje. Nejlepší zážitek budete mít, pokud se ubytujete Na Kmíně, který se nachází přímo v centru dění. Slavnosti začínají 25. května kolem poledne v obci a průvod vždy dojde i do penzionu, kde lidi pohostí a zase pokračují dál. Rozsáhlý statek koupil pradědeček majitelky Denisy téměř před 100 lety s nápadem pěstovat zde kmín. Od toho odvozený název penzionu, který je ztělesněním unikátní romantiky. Pokud vám totální relax v penzionu nestačí a potřebujete pohyb, Na Kmíně leží v lokalitě ideální pro výlety na kole, parníkem do Mělníka nebo na procházku podél malebného břehu Labe.


Jedlový potok

Jídlo a víno je skvělý program pro všechny hedonisty, no pokud hledáte kulturu, určitě se stavte o víkendu od 10. do 12. května v Josefově Dole, kde se koná Josefodolské divadelní jaro pod záštitou senátora Jaroslava Zemana. Aby toho nebylo málo, tak ve stejném termínu se v nedalekém Liberci (16 km) koná mezinárodní festival animovaných filmů Anifilm a 17. se koná muzejní noc. Muzea a galerie v Jablonci, Vratislavicích a Liberce budou zpřístupněna od 18 do 23 hodin. Mezi oběma městy bude zajištěna historická kyvadlová doprava. Vemte rodinu nebo partu, rezervujte tuto nádhernou chalupu a užijte si Máj naplno. Volných termínů mají dost. Nadčasové bydlení je vybavené dvěmi ložnicemi, ve kterých jsou také pohodlné rozkládací gauče s paměťovou pěnou pro další čtyři osoby. Každá ložnice disponuje vlastní koupelnou s barevně podsvícenou perličkovou vanou. Společné chvíle spolu jistě budete trávit v plně vybavené kuchyni včetně vinotéky a v jídelně u velkého stolu při dobré večeři. A když bude venku hezky, sedněte si venku na krásné terásce a kochejte se přírodou a zaposlouchejte se do šumění potůčku, který protéká hned pod ní. Součástí zasklené terasy s dubovým sezením je také gril, venkovní dřez nebo lehátka.


Stará Pekárna

A co ve Znojmě? Letošní Znojemská muzejní noc má téma „ZNÁMÍ/NEZNÁMÍ ZNOJEMANÉ“. Připomene zapomenuté, méně známí i známe osobnosti spojené s městem Znojmem. Bude bohatý program, hudební a taneční vystoupení, ohňové show, šermíři a jiné. Pro děti budou připraveny tvůrčí dílničky, kvízy, malování na obličej a program v podzemí. Program muzejní noci bude doprovázet jednotka klubu vojenské historie ve Znojmě 10. prapor polních myslivců plukovníka Kopala z. s. Dne 17.5. bude od 19 do 23 hodin volný vstup do expozic v minoritském klášteře, do Domu umění, na hrad a do Expozice pivovarnictví. Prohlídku zakončíte v této architektonické perle, kde vládne bílá, pocit lehkosti a čistoty. Minimalistickému interiéru dodávají útulný pocit původní dřevěné podlahy a sem tam odhalené cihlové zdi. Stará pekárna je rájem pro všechny milovníky designu a architektury. Absence rušivých doplňků a barev ve vás znovuobjeví pocit ztraceného klidu.


Na kraji lesa

31. května proběhne Meziříčská muzejní noc, která je vždy doplněná o bohatý program, který je zcela zdarma a my doporučujeme účast! Pokud nevíte, kde byste se ubytovali, máme pro vás indice. Na okraji hvozdu. Na konci cesty. Na hranici valašské divočiny. Mezi duby a buky. Místo, které manželé Barošovi nazvali Na kraji lesa. Poznejte klid rodinného penzionu spojeného s moderní restaurací. Vaří a pečou z lokálních surovin a spoléhají na pracovitost i vřelost místních lidí. Budete uprostřed valašských kopců, které přímo vybízí k procházkám, cyklistice, houbaření nebo rybaření. Majitelé nově vybudovali rozsáhlé lesní dětské hřiště plné přírodních překážek podporující zdravý vývoj dítěte.


Kam pojedete? :)



 

Similar articles