10 adults-only míst aneb když si chcete odpočinout od dětí

3. October 2022
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Každý potřebujeme občas vypnout a přiznejme si, že s malými dětmi to může být leckdy náročné. Udělejte si čas od času výlet pouze se svým partnerem nebo přáteli a vycestujte do míst, kde vás dětské běhání, smích, pláč a křik rozhodně rušit nebudou. Taková místa nesou označení Adults-only a děti sem mají přístup většinou, až když jsou starší. Pojďme si je společně představit.

Na hladině samoty

Toužíte občas utéct někam hodně daleko od reality, zůstat aspoň na chvíli offline, bez elektřiny a užít si romantický víkend ve dvou? Potom určitě zamiřte do Vodních domků Čejkovice, které jsou svou atmosférou naprosto jedinečné. Ve skrytém areálu najdete tři malá jezírka, z nichž každému náleží vlastní domeček - Blue, Provence a List, které představují dokonalé útočiště pro útěk z města. Ráno můžete nahodit udici, vyzvednout si proutěný koš se snídaní, nasypat zrní do krmítka místnímu ptactvu a pak už jenom relaxovat pohupováni vodní hladinou. Každý domeček má navíc kolem sebe vlastní pozemek, takže se téměř vylučuje, abyste se s někým potkali. PS: pár dnů zpátky spustili rezervace na rok 2022, tak neváhejte a udělejte si rezervaci!

 

Útěk do Adršpachu

Nedaleko Adršpašsko-teplických skal se nachází Dvůr Haniš, kde se snoubí tradice s moderním designem. Zrekonstruované stavení nabízí 10 pokojů, kde si můžete v klidu odpočinout s jednou z knih, které tu na vás čekají. Televizi byste tu hledali jen marně, místo toho se můžete kochat pozoruhodnými obrazy strýce pana majitele, které zdobí místní stěny. Až načerpáte dostatek energie v dřevem provoněných prostorách, čeká na vás překvapení - piknikové koše, které můžete naplnit dobrotami a vyrazit na romantický piknik po okolí. Děti si to tu s vámi mohou užít až od 12 let.¨

 

 

Venkovský relax

Boutique hotýlek Mezi plůtky na Čeladné v Beskydech nabízí útěk do rajské zahrady zenového klidu. Klasickou recepci tu nenajdete, za to jsou tu pro vás nachystané čtyři pokoje. Každý je jiný, stejně jako čas snídaně. Už žádné nařizování budíků a ospalá konzumace v časovém limitu. Každý podle svého gusta. Přes den můžete objevovat zákoutí rozlehlé zahrady s jezírkem a večer se domluvte na na zážitkové večeři, kterou uvaří sám majitel, autor projektu Ateliér jídla. Děti sem mají opět přístup od 12 let, takže se stoprocentním klidem můžete počítat.

 

Romantický wellness víkend

Ke správnému odpočinku patří jednoznačně wellness. Penzion Stříbrný vítr u lipenské přehrady jeden takový má, a parádní. Je libo finskou saunu, bylinkovou lázeň nebo relax ve venkovní vířivce? Stačí si jen vybrat. Spát budete v jednom z romanticky vybavených pokojů, které jsou tematicky zařízené - bylinkový nebo třeba filmový pokoj, i takové ojedinělé ubytování zde můžete zažít. Dětem je penzion dostupný od 12 let, takže si udělejte čas pro sebe, zabrouzdejte do místní knihovny nebo si objednejte piknikový koš a užívejte si zaslouženou dovolenou.

 

V atmosféře Českého Krumlova

Navštívit aspoň jednou ročně Český Krumlov je téměř povinnost. A navštívit ho za účelem romantiky s partnerem ještě větší. Pokud si chcete užít opravdu nikým nerušený víkend, vřele doporučujeme ubytování v Ultra Premium Apartments, které mají všechno, co si útěk ve dvou zasluhuje. Můžete si vybrat hned z několika luxusních apartmánů, z nichž jeden nabízí nejširší rozhled přes Vltavu směrem ke kostelu sv. Víta, v dalším z nich se zase můžete těšit na soukromou zahradu a venkovní vířiví sud. A co je vůbec nejlepší? King size postel v každém z pokojů a volně stojící vana.

 

Nekonvenční brněnská legenda

Už jste o něm určitě slyšeli a právem. Anybody Hotel je vším, co byste rozhodně nečekali od klasického hotelu. Recepce? Žádná. Prostory? Barokní palác s pokoji inspirovanými slavnými filmy, které se postarají o veškerou zábavu během pobytu. Naprostým unikátem jsou totiž na míru šité hry, které rozproudí vaši fantazii a přenesou vás do atmosféry filmů z šedesátých let. Toužili jste si někdy vyzkoušet, jaké by to bylo být Jamesem Bondem nebo Holly ze Snídaně u Tiffanyho? Tak to jste tu správně, protože v těchto prostorách můžete být opravdu naprosto “anybody”. Dětem vstup zakázán, ale sami se můžete do dětských let tak trochu vrátit.

 

Degustace ve dvou

Kombinace kouzelného ubytování a kvalitního vína je vždycky to pravé ořechové. Tuto nesmrtelnou klasiku najdete třeba ve Vinném sklepě Tosca na Jižní Moravě. Kromě vynikajícího moravského i zahraničního vína, které si můžete vychutnat v místním sklípku, se můžete třeba naložit do zahradní vířivky nebo se (i se sklenkou) přesunout do designově zařízených pokojů. V zahradě můžete zase víno spárovat s dobrotami z grilu, odpočinout si v houpačce nebo si zaskočit do finské sauny. Místo je skvělé i pro firemní akce, kdy stojí za to spojit degustaci vedenou profesionálním someliérem s fine-diningovou večeří.

 

Život jako na zámku

Villa Regenhart je ukrytá architektonická perla z konce 19. století nedaleko lázeňského města Jeseník. V honosné rezidenci se budete cítit, jako kdybyste se ocitli v jiné době. Úžasná historická atmosféra spojená s relaxační wellness zónou je zárukou, že se vám z tohoto panství jen tak chtít nebude. Vyspěte se v king size posteli, dopřejte si královskou snídani v podobě švédských stolů, potom se přesuňte do wellness s bazénem, finskou, parní a solnou saunou nebo do venkovní vířivky a zakončete den některou ze SPA procedur. Masáže, zábal nebo jiná relaxační procedura? Stačí si vybrat a úplně vypnout.

 

Výlet do vinařství

Pokud hledáte menší soukromé místo s komorní energií, pak vyzkoušejte boutique penzion Villa Hrušky ve vinařském kraji na Jižní Moravě. V prostorách najdete soulad dřeva, skla, cihel, nástěnné malby a současných materiálů, venku zase atmosféru lokálního vinařství a bazén jako z luxusního katalogu. Vyzkoušejte třeba Prezidentské apartmá s vanou uprostřed místnosti nebo soukromou moravskou akci za doprovodu nefalšované cimbálovky doplněné degustací. Vydejte se také objevovat ostatní sklípky v okolí a oddejte se romantické ochutnávce ve dvou.

 

Vydejte se na sever Čech 

V Českém Švýcarsku nenajdete kouzelnější místo. Chatk_A vznikala přesně dva roky, než dozrála ke své dokonalosti, která uchvátí každého, kdo miluje moderní a elegantní design. A když zapadne slunce, zamilujete si chatku ještě více. Objevíte totiž kouzlo tří specifických plechů, které ztělesní světelnou hru, kterou jste ještě neviděli. Když právě takové výjimečné místo vzniká pod rukami někoho z Amazing Places, už asi tušíte, že to bude stát za to. Díky bohatým zkušenostem z cestování naší kolegyně Kláry a jejím přítelem Karlem je chatka vyladěná do těch nejmenších detailů, o kterých se můžete přesvědčit na vlastní kůži. 

Boutique chatka je ideálním místem pro dva, kde si můžete zapálit oheň v unikátním krbu nebo se můžete začíst do cestovatelských knížek. Zkrátka místo s duší, které se na pár dnů stane vaším útočištěm před světem plným shonu. 

Úvodní foto: Roberto Nickson / Unsplash

Nenašli jste to, co hledáte? Máme pro vás i další tipy na místa, kde si odpočinete od svých ratolestí. Stačí se podívat do této sekce v rámci Inspirace a vybrat to pravé ořechové.

Similar articles