Kde oslavit poslední den roku

28. November 2018
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Zatímco Štědrý den a oba následující vánoční svátky patří spíše rodině, odpočinku v teple domova a poklidným návštěvám našich blízkých, naproti tomu poslední dny v roce lidé slaví v širším kruhu přátel, na silvestrovské party nebo často také mimo domov a na horách. Je jedno, zda holdujete bujarým oslavám, svátečnímu menu nebo si raději oslavíte příchod nového roku v ústraní a klidu. Přinášíme vám souhrn kouzelných míst, kde si pro hosty přichystali výhodné pobytové balíčky, bohaté programy nebo speciální silvestrovské menu a mají stále ještě volné kapacity.

 

Sváteční program v doprovodu odpočinku

Jestli po vánočních svátcích plných hodování a rodinných návštěv potřebujete spíše relaxovat a na chvíli také dopřát péči jen sobě, ale zároveň se úplně nechcete vzdát menší oslavy konce roku, pak zkuste některý z wellness hotelů a penzionů, které podobné služby nabízejí.

V rámci balíčku na tři noci je kromě neomezeného vstupu do wellness zahrnuta také slavnostní večeře, bohatý večerní program s tombolou, odpolední punč a samozřejmě půlnoční přípitek s občerstvením a ohňostrojem.

Tady se během vánočního a silvestrovského pobytu můžete těšit na vánoční punč i cukroví, v případě dobrých podmínek bude u hotelu osvětlené kluziště, na které ale budete potřebovat vlastní brusle.

V místní hotelové restauraci Entrée, kam se jezdí ze všech koutů republiky, přichystali v rámci silvestrovského pobytového balíčku na jednu noc například 8 - chodové degustační menu, včetně champagne párování.

Jihočeský wellness hotel Boží Oko nabízí dva typy silvestrovského pobytu na 2-4 noci. Balíček Exclusive nás například zaujal zahrnutím sady petard na půlnoční zábavu nebo živou kapelou.

Zámecký hotel, který je novinkou na Amazing Places, nabízí silvestrovské balíčky, wellness a také zábavní program se slavnostním menu v místní restauraci Konírna.

 

Silvestr v kruhu přátel na zámku i v chalupě

Pokud konec roku plánujete slavit ve větší skupině přátel a hledáte kouzelné místo, kde se všichni pohodlně ubytují a kde se zároveň vaše parta stane nerušenou společností, pak si můžete zkusit pronajmout doslova zámecké prostory, stejně jako útulnou horskou chalupu.

Tento kouzelný zámek s kapacitou 18 až 40 lůžek si na Silvestra může pronajmout pouze jedna skupina. Absenci klasických hotelových služeb a speciálního programu vám ale vynahradí elegantní zámecké kulisy a příležitost oslavit konec roku stylově a po svém.

Podobně je to i v Chateau Hostačov, kde má každý rok šanci strávit Silvestra jen jedna uzavřená skupina přátel a může si tak užít zámek celý pro sebe. Historické pokoje a sály, domácí kino nebo kulečník promění vaší oslavu nového roku v nezapomenutelný zážitek.

Protikladem k honosným prostorům může být dřevem vonící šumavská chalupa U Heřmanů, také k pronájmu celá. Majitelé rádi uvítají milé hosty a po domluvě se jim budou snažit splnit všechna přání, jen aby se tu cítili dobře a jako doma.

 

Oslavy konce roku na horách, i kousek za Prahou

Poslední tipy na Silvestra přinášíme těm, kteří ho chtějí oslavit mimo domov, ale příliš nevyhledávají doprovodné zábavní programy či bujaré oslavy a raději dají přednost příjemnému pohodlí a servisu.

Jen pár minut za Prahou můžete posedět u krbu a v klidu si povídat s přáteli. Sváteční menu vystřídá jen to silvestrovské a vy, třeba po chvíli strávené ve vířivce, můžete odpočatí vykročit vstříc novému roku.

Na zámku Ratměřice v rámci harmonizačního vánočního balíčku od 27. do 31. prosince nadělují čtvrtou noc zdarma nebo třeba skipasy s 50% slevou. Na Nový rok můžete využít prodloužený check-out do 13 hodin a dopřát si ještě novoroční oběd.

Silvestr v srdci Krkonošského národního parku slibuje především dechberoucí výhledy a sníh. Během posledního dne v roce si tu kromě bohaté hostiny, tomboly a živé hudby užijete také neomezený vstup do wellness.

 

Použité fotografie: inspirační fotografie, Endemit hotel (wellness), U Heřmanů (společenská místnost), Erlebachova bouda

* Zmíněná kouzelná místa a jejich volné kapacity během Silvestra jsou aktuální v době psaní článku a jejich dostupnost bohužel nelze garantovat. Děkujeme za pochopení.

Similar articles