Jarní prázdniny od glampingu až po luxusní vily. Kde si je užijete?

1. února 2023
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Jarňáky letos začínají už druhý únorový týden. Máte plány, kde je chcete strávit? V předchozím článku jsme dávali tipy na 10 kouzelných chalup, kde si užijete přírody i wellness odpočinku. Teď to vezmeme zevrubně od glampingu až po vily, hotely a penziony. Víme, kde si pěkně odpočinete i zadovádíte ve sněhu.

Hide and Seek

Chcete si prázdniny užít daleko od civilizace, ale zato blíže korunám stromů a hvězdám? Hideandseek je pro básníky, milence, umělce a snílky, pro všechny kterým záleží na krajině a přírodě. Spát budete v Arance - příbytku na kolečkách. Ta byla stvořena především pro milence, je ale schopna ubytovat i čtyři nocležníky. Pokud přijede rodina se třemi dětmi, velmi ráda je ubytuje také. Užijete si tady parádní saunování i venkovní koupání ve vyhřívané sudu. Tak budou vypadat vaše harmonické, klidné a odpočinkové prázdniny. 

 

Chata Libeč

Chata Libeč u Trutnova je tak akorát velká, aby pojala celou vaší partu i včetně dětí. Pět samostatných pokojů s vlastními koupelnami je luxus, díky kterému se nemusíte jakkoliv omezovat. Zatímco se vaše děti zabaví v samostatné herně, vy můžete lenošit na pohovce u krbu v prostorné obývací části, která poslouží i jako společenská místnost. V blízkosti chaty je spousta sjezdovek, běžeckých tras a nedaleko na kopci Chmelnice se můžete napojit na Krkonošskou magistrálu. Ať už se vydáte na lyže, na běžky a nebo třeba jen bobovat na protější kopci, rozhodně to bude stát za to. Večery vám zpříjemní venkovní vířivka a sauna 

 

Sklářská

Chalupa Sklářská v Jizerských horách je vhodná jak pro rodiny s dětmi, tak pro sportovně založené skupiny. Dvě patra pojmou až 13 nocležníků. Chcete-li jarní prázdniny strávit aktivně na lyžích nebo na běžkách, tady máte ideální zázemí. Kousek od chaty vede stezka, kterou se dostanete až na Jizerskou magistrálu. Milovníci lyžování mají k dispozici sjezdovky na Tanvaldském Špičáku nebo menší v Albrechticích. Otužilci budou mít radost z říčky, která protéká nedaleko chalupy. Rovnou po otužování se můžete jít prohřát do prostorné sauny

 

Domesi Concept House

Pokud toužíte vyzkoušet moderní dřevostavbu, Domesi Concept House je místo, kterým byste měli začít. A proč ne zrovna o jarních prázdninách? Klidně sem přijeďte s celou rodinou. Nebude vám tu nic chybět. Během chladných večerů vykouzlíte romantickou atmosféru, když zatopíte v krbu. Najdete tu spoustu knih o architektuře, časopisy i filmy. Dům leží na pomezí Jizerských hor a Českého ráje a právě tato lokalita nabízí nepřeberné možnosti výletů do okolí, ať už pěšky nebo na běžkách. Pokud si uděláte rezervaci na celý týden jarních prázdnin, dostanete 15 % slevu

 

Roubenka na Jelení hoře

Pokud hledáte pohodlí a velkoryse koncipovaný interiér až pro 11 lidí ve třech oddělených ložnicích, budete nadšeni. Obrovská, plně vybavená luxusní kuchyň s jídelnou perfektně poslouží, když zrovna nechcete jíst v některé z místních vyhlášených restaurací.
Roubenka skvěle poslouží aktivním hostům i v zimě. Do běžkařské stopy skočíte takřka ze dveří, v blízkém okolí najdete několik lyžařských center jak na české, tak německé straně hranice. Lyžárna zajistí pohodlné uložení vašich sportovních potřeb.

 

Apartmán Záskalí

V útulnosti tento apartmán jen tak něco nepředběhne. Vyrazte sem sami dva, s dětmi anebo třeba s kamarády. Dvě ložnice, z toho jedna v otevřeném podkroví, poskytnou ideální útočiště. Kdybyste s sebou chtěli vzít i čtyřnohého miláčka, bude tu vítaný. Zatopit si v krbu, zahrát si karty a povídat si u dobrého jídla, tak může klidně vypadat každý váš večer. Přes den se vydejte na průzkum okolí,  třeba na Javorník & Rašovku. Pár minut autem budete mít sjezdovku v Jeřmanicích, tak si doma rozhodně nezapomeňte lyže. 

 

DVĚ chalupy

Prakticky tu stojí chalupa jen jedna, ale přesným řezem je rozdělena na dva samostatné apartmány. Jakmile vejdete, dýchne na vás vůně čerstvého dřeva a budete obklopeni chalupářským životem. První, co vás při příchodu do světnice napadne je pohodlně se uvelebit v křesle a zatopit si v kamnech. V patře jsou pro váš odpočinek připraveny tři útulné ložnice, kde se vyspí až 8 hostů, další 2 se vyspí na pohovce v přízemí. Ski areály a běžkařské tratě jsou hned za rohem!

 

Statek u Medvěda

Bývalou schwarzenberskou myslivnu v srdci Šumavy přestavěli majitelé na stylové apartmány s duší. Ze statku koukáte na Lipenskou přehradu, za zády se vám rozpíná Šumavský národní park. Tady vás příroda doslova objímá. Vybírat můžete z pěti apartmánů s plně vybavenou kuchyní. Za sněhem se vydejte do nedalekého lyžařského střediska Hochficht. Úžasní majitelé vám v případě potřeby zajistí zapůjčení lyží nebo snowboardů.

 

Apartmány Český Ráj - Biokolna

Ticho, klid, nerušený spánek. Daleko od hlavních turistických destinací, od davů a každodenního stresu. Komfort a rodinné zázemí, privátní wellness s vířivkou, finskou saunou, masáží i odpočívárnou v zimní zahradě s úžasným výhledem do údolí. A všude kolem – příroda. Vítejte v Českém ráji! Kromě luxusního privátního wellness se tu můžete věnovat také pohybu. Je to tu protkané běžkařskými trasami a doporučujeme i pěší turistiku, třeba na Smetanovu vyhlídku. Ráno se těšte na famózní domácí snídani od nejmilejších majitelů. 

 

Lont

To, co vytváří jedinečnou atmosféru Ubytování na Lontu, je především jeho umístění a krajina pod Pálavskými vrchy. Tady prožijete nezapomenutelné jarní prázdniny. Vypněte telefony a buďte v přírodě. Zaberte si ložnici s manželskou postelí. Ve druhé se vyspí děti nebo přátelé na oddělených postelích. Zatopte si v malých kamnech v jídelně a dejte si třeba turnaj v deskovkách. Pokud byste chtěli děti naučit lyžovat, vydejte se na mírný lyžařský svah, pár kroků od domku. 

 

Dvůr Haniš

Také se vám stává, že přijedete na místo a radostí byste nejraději skákali dva metry vysoko? Přesně takový pocit budete mít tady. Už ve chvíli, kdy odbočíte z hlavní silnice a budete projíždět mezi poli za Velkými Petrovicemi, na vás dýchne poklidná venkovská atmosféra. Ten božský klid si pak můžete užívat v celém penzionu. Ať už se rozhodnete relaxovat u kamen ve světnici nebo na krásné zahradě, případně se schovat s knížkou do čtenářského koutku nad schody. Vaše nicnedělání může velkoryse pokračovat v sauně na zahradě. A připravte si apetit, budou vám tu vařit neuvěřitelné dobroty.

 

Bohemian Cottage

Chcete strávit jarní prázdniny jen ve dvou nebo vyrážíte celá parta a potřebujete ubytovat rodiny s dětmi? V obou případech bude penzion Cottage tou správnou volbou. V přízemí můžete využívat společnou jídelnu s kuchyní a sál na jógu. Děti budou nadšené z mezonetových pokojů, kde budou spát pod střechou, vy zase nejspíš z apartmánu s velkou terasou. Udělejte si dobrodružnou výpravu na sněžnicích, majitel Aleš pro vás vše ochotně naplánuje. A největší třešnička na dortu? Je zde vybudována nádherná relaxační a wellness zóna se saunou, vířivkou a venkovním koupacím sudem, kde si můžete dopřát horkou lázeň.

 

Vila NMNM

V této vile je tolik designových detailů, až se vám z toho zamotá hlava. Závěsy, povlečení, polštáře, ručníky, původní podlahy, nebo zárubně. Všechno v domě si zaslouží váš dotek. Každý ze dvou velkorysých apartmánů - jeden v patře a druhý v přízemí - ubytuje až 6 osob. Součástí vily je také „pařibouda” pro dospělé, tady si můžete sednout s přáteli, sledovat děti na zahradě, nebo si pustit projekci a koukat společně na film. Nenechte se mýlit, i když vyrážíte na Moravu, berte lyže a běžky s sebou. Vyrazte na běžecké tratě v okolí města, do světově známé Vysočina Areny nebo na sjezdovky na Ski Harusák. Minimální délku pobytu tady mají nastavenou na 2 dny. 

 

Líšenský dvůr

Hotel Líšenský dvůr je ideální pro jarňáky s rodinou i přáteli. Vybírejte mezi soukromými chalety pro 6 osob nebo většími apartmány. V hotelu samozřejmě mysleli i na děti, od těch nejmenších až po ty větší. Rodiče jistě ocení dětské postýlky a židličky, speciální koš na dětské pleny a vaničky. Poloha tady máte naprosto ideální pro aktivní dovolenou. Běžkařské a lyžařské vyžití najdete do 12 km od ubytování. Po dni plném sportu dopřejte tělu relax v hotelovém wellness centru. Potěší vás tři sauny - finská, infra a parní, whirlpool a relaxační místnost s lůžky a vodní postelí. 



 

Podobné články