Jarní prázdniny už klepou na dveře. Kam se vydáte?

16. ledna 2023
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Kopce plné sněhu, čerstvý vzduch, praskající oheň v krbu a společně strávené chvíle s celou rodinou! Už se nemůžete dočkat? Vás i vaše ratolesti čeká tolik vytoužené volno! Vyrazíte s nimi za zimními radovánkami a pohybem, nebo chcete spíše dobíjet baterky a dopřát si odpočinek během wellness? A co kdybyste měli obojí? Přinášíme tipy na 10 chalup, kde hlásí na jarňáky volné termíny. 

 

Kamenná stráň

Vyrazte na jarňáky do Beskyd. Horskou chalupu Kamennou stráň si zamilujete pro její útulnost. Jsou tu 4 apartmány, které dohromady ubytují až 16 osob. Ideální počet pro větší partu i s dětmi, ale můžete si klidně rezervovat jen jeden apartmán pro sebe. Když budete mít štěstí na bohatou sněhovou pokrývku, budete si tu přidat jako v rakouských Alpách. Po celodenním dovádění ve sněhu dospělí určitě ocení malou sauničku i vinotéku. Vyhřátí se můžete posadit do křesílek na terasu a rozjímat se sklenkou v ruce. Pokud nebudete mít náladu na vaření, majitelé vám rádi připraví snídaňové koše i větší catering

 

Záhorka

Kráse Orlických hor prostě podlehnete. Alespoň nám se odtud po první návštěvě strašně nechtělo odjet. Chaloupka Záhorka pohodlně pojme 13 osob. Můžete si ale rezervovat jen jeden ze dvou apartmánů. Čeká vás útulný interiér, promyšlený do nejmenších detailů. Udělejte si s dětmi celodenní výlet a vytáhněte sáňky. Orlické Záhoří je také rájem běžkařů. Nachází se tu Ski aréna, která patří mezi nejdelší osvětlené trasy pro běžkaře v Česku. Určitě nějakou stopu vyzkoušejte. Večer se pak můžete ohřát u krbu a zahrát si deskovky. Ráno si dojděte do nedaleké kavárny Kahynky pro nejlepší zákusek a kávu. 

 

CHALEYOTT Mountain Apartments

Harrachov je destinace, která by neměla chybět na mapě žádného vyznavače zimních sportů. Čertova hora nabízí 4 hlavní sjezdové tratě. A pokud byste chtěli zkusit i jiné sjezdovky, tak 40 minut autem můžete navštívit areály v Rokytnici nad Jizerou či tanvaldský Špičák. Jako základnu pro vaše dobrodružství doporučujeme zvolit jeden ze tři apartmánů CHALEYOTT Mountain apartments, z nichž každý poskytne dokonalý spánek pro čtyři osoby, a to díky luxusním kontinentálním postelím Quantum.

 

Mátěráda

Chcete si prázdniny užít ve větší skupině a nevadí vám dojet do Beskyd? Tak to by se vám tady mohlo líbit. Mámtěráda jsou 4 chalupy. Všechny dohromady mají kapacitu 26 osob. Můžete si samozřejmě vybrat jen jednu. Třeba chaloupka Pomněnka je ideální pro jednu rodinu. Má dvě ložnice a nechybí tam kuchyně, krbová kamna, sauna i venkovní posezení. Pokud vás přijíždí více, pak je chalupa U Potoka ideální. Poskytne přístřeší pěti osobám ve dvou ložnicích, obývací místnost s kachlovými kamny. Ve městě Karolinka je vyhlášený lyžařský areál, takže lyže určitě s sebou!

 

Vejminek

Nedaleko národního parku České Švýcarsko najdete tuhle 100 let starou chalupu. Patří jednomu mladému páru, který si tu splnil jeden velký sen. Vejminek prošel citlivou rekonstrukcí, a tak si teď můžete užívat společné chvíle s rodinou i přáteli v tradiční světnici s krbovými kamny, kde nechybí moderní a plně vybavená kuchyně, velká lavice a prostorný gauč. Je tu sice 9 postelí, ale jen dvě ložnice, tak na to buďte připraveni. Až tu budete, určitě se vydejte na procházku za nejlepšími lívanci široko daleko, do vyhlášené restaurace Na Stodolci. Pak podle počasí buď můžete vyrazit do stopy, na svah nebo klidně zůstat doma s knihou u krbovek. 

 

Chalupy Solanec

Chalupy Solanec patří mezi naše nejnovější přírůstky. Dodnes vzpomínáme na to ráno, kdy jsme se tam probouzeli s voňavou kávou na terase a poslouchali všechny ty omamné zvuky přírody, které ve městě nezažijete. Doporučujeme vyrazit sem s větší partou. I děti to tu budou zbožňovat. Chalupa na mechu poskytne přístřeší 13 osobám a druhá Chalupa na kapradí pojme až 14 osob. Přímo z oken vidíte vrchol Pusteven, tak nasaďte pohorky a vyražte na něj, ať už lanovkou, nebo pěšky. Večer se můžete prohřát v sauně nebo si dopřát odpočinek ve vířivce
 

Roubenka SpaSpa

V Rokytnici nad Jizerou jsme našli klenot v podobě tradiční roubenky a moderního spa. Pokud sem přijedete s větší partičkou i dětmi, každý si tady najde svůj program. Roubenka je na samotě a je skvělým výchozím bodem pro dobývání Krkonoš, ať už na skialpech nebo běžkách. V zimě tu můžete očekávat hustou peřinu prašanu, na které můžete pro děti uspořádat závody v sáňkování nebo stavění iglů. Wellnessový domek se saunou pro vás bude odměnou za každý den plný skotačení s dětmi. 

 

Červený Dvůr

Těšíte se, že si o prázdninách oddechnete někde v přírodě, ale zároveň chcete být poblíž civilizace? Máme pro vás tip na jedno venkovské stavení, kousek od Českého Krumlova. Tady necháte všechny starosti za hlavou. Najdete tu 4 vybavené apartmány. Kachlová kamna a dřevem provoněná sauna jsou už jen třešničky na dortu. Dospělí budou mít radost z vybaveného zahradního domku, kam majitelé připravili na ochutnání samé dobroty - pivo, ovocné pálenky i domácí špek. O bohatý program tu nebudete mít nouzi, v okolí se nachází několik výletních bodů. Kromě Českého Krumlova například Ktišský rybník, Lipské jezero, stáj Pohoda, Blanský les a Kleť.
 

 

Chata pod hvězdami

V samém srdci Jeseníků se nachází majestátní chata, kde můžete každou noc usínat pod jiným souhvězdím a hlavně si užívat soukromého luxusního wellness. Vyrazit sem můžete i s vícečlennou rodinou. Chata pojme 14 osob ve 4 pokojích. Nejvíce času budete společně trávit ve velké světnici s masivním stolem, kachlovými kamny a vybavenou kuchyní. I když může být celodenní dovádění s dětmi namáhavé, odměnou vám bude wellness se saunou a vířivkou
 

 

Roubenka u babi

Vzpomínáte si, jak jste trávili prázdniny v dětství? Tahle roubenka uprostřed přírody Ašského výběžku vám to připomene. Roubenka u babi prošla kompletní moderní rekonstrukcí, a přesto si zachovala háv tradičního vesnického stavení. Pohodlně se tu ubytují klidně i 3 rodiny (12 postelí ve 3 pokojích). Wellness ve vedlejší stodole se saunou a vířivkou jen těžko něco překoná, ale byla by škoda zůstat jen v okolí roubenky. Vyrazte na výlet a objevujte nejzápadnější kout Čech. Za návštěvu určitě stojí historická města Cheb a Františkovy lázně

 

Nenašli jste to pravé místo? Nevadí, na našem webu je jich ještě spousta dalších - stačí kliknout sem, zadat termín, počet osob a vyfitrovat si místa přesně podle svého gusta.

Podobné články