Pohoda na jihočeském venkově

7. February 2019
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Vydáte-li se na jihočeský venkov, čisté ovzduší na vás dýchne atmosféru nezkaženého způsobu života. Nechte se nakazit místním klidem a pohodou a alespoň na pár dní hoďte za hlavu každodenní starosti. Navštivte malebné vesničky ve stylu selského baroka, zasazené do neporušené přírody, obklopené hlubokými lesy, rozlehlými loukami a jihočeskými rybníky.

 

Kde jinde hledat klidnější místo k odpočinku než na samotě u lesa.Využijte nabídky kouzelného ubytování v malých penzionech, chatách, chalupách či přímo na farmě. Budíkem vám bude kohoutí kokrhání, k snídani dostanete lahodné mléko či čerstvá vajíčka a z nedalekého lesa si odnesete plný košík hub.

 

Hotel BOŽÍ OKO pod svým kabátem staročeského selského baroka a velkého statku skrývá wellness oázu klidu a míru, kde můžete načerpat nové síly. Vymoženosti moderního ubytování, bazén ani televizi naopak nenajdete v penzionu KRAKOVICE, kam ani nevede asfaltová cesta. Oslní vás ale mohutná dřevěná pavlač, kde si v klidu vychutnáte šálek čaje při východu slunce.

 

Uprostřed nádherné šumavské přírody najdete PENZION PĚKNÁ 26, kde majitelé vybudovali z venkovské usedlosti nadstandardně vybavené apartmány. Podobný typ ubytování ideální pro partu přátel nebo rodiny s dětmi nabízí APARTMÁNY ČERVENÝ DVŮR, kde najdete kromě kachlových kamen také relaxační prostory.

 

MARTINSKÝ MLÝN v krásné přírodě Novohradských hor naopak není pro děti a do celkem 8 pokojů zasvěcených nějakému ze starých řemesel jezdí většinou páry, kteří hledají klid. Ten se vám dostane i v naprostém soukromí SRUBU U KOCOURA, jehož kanadský styl výstavby a neuvěřitelně domácká atmosféra si podmaní každého.

 

Daleko od civilizace a moderních vymožeností, obklopeni nejen přírodou, ale především množstvím zvířat budete na STATKU POLŽOV. Stylové ubytování v typické venkovské chalupě s nádechem první republiky zase nabízí  U VYŠATY, kde najdete také vinný sklípek a zahradu plnou sezónního ovoce a zeleniny.

 

Pokud jste už unaveni ruchem měst a kromě odpočinku někde v ústraní potřebujete také pečovat o své tělo i duši, pak je odpovědí netradiční wellness. To totiž nabízí WELLNESSFISHING - chata na vodní hladině, na které se dá i celoročně rybařit, anebo o něco větší a pohodlnější WELLNESSROUBENKA, kde si také odpočinete v ručně vyrobeném koupacím sudu.

Prohlédněte si celou brožuru Pohodový venkov ZDE.

 

Najdete tam také přehled plánovaných akcí v Jihočeském kraji, jako například farmářské trhy a jarmarky, poutě, festivaly nebo další tradiční slavnosti. V neposlední řadě je to výborný průvodce do ruky s mnoha tipy na ubytování nejen ve výše zmíněných kouzelných místech, ale na dalších statcích, farmách a v penzionech. Tak přejeme krásné venkovské poznávání!

Similar articles