Podzimní novinky v Amazing Places

4. října 2023
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Užijte si barevnou podzimní přírodu, saunování, nohy v teplých ponožkách, čtení napínavých příběhů a voňavý horký čaj. Začíná to nejkouzelnější období z celého roku. Je tak akorát teplo, abyste zvládli celodenní procházku a zároveň se večer těšili na zabalení do deky u krbu. Prožijte nezapomenutelný podzim na kouzelných místech. Tady je 10 novinek, které by vás mohly zajímat. 
 

#NaŽivili

Na samotě, uprostřed pastvin a lesů najdete nový kouzelný glamping, který zatím nemá v Česku obdoby. Zážitkové ubytování bylo vytvořeno ve spojení se 4 živly. Je to místo, kde budete chtít rozjímat, tvořit nebo prostě jen tak být. Místo, kde se probudíte do krásné krajiny za zvuků přírody a šumících potůčků. Ať už se rozhodnete vydat se za dobrodružstvím jenom sami dva, nebo přizvete kamarády či rodinu, #NaŽivili se najde pro každého něco. Celý areál si můžete i pronajmout a mít ho jen a jen pro sebe. Na svatbu nebo rodinnou oslavu je to ideální místo. Chatka na vodě je otevřená, dokud nezamrzne rybník a má vlastní saunu. Chata země je největší, pojmen 6 hostů a i tady najdete privátní saunu, krb a terasu se soukromou vířivkou. Vzduch je zasazen do obory s laněmi a je z velké části prosklený. Oheň je pro 4 hosty, má soukromé venkovní wellness a ohniště.


CHALEYOTT Mountain Apartments

Do Harrachova na podzim? A proč ne! Krkonoše zbarvené do okrových odstínů jsou stejně čarovné, jako když jsou zasypané sněhem. Jako v pohádce si budete připadat i díky jedinečným novým apartmánům Chaleyott. K výběru jsou celkem tři apartmány, z nichž každý poskytne dokonalý spánek pro čtyři osoby, a to díky luxusním kontinentálním postelím Quantum. Můžete si předem objednat lednici plnou dobrou a něco si sami uvařit v plně vybavené kuchyni. K snídani vám paní majitelka donese čerstvé, křupavé a ještě teplé pečivo až ke dveřím. Využijte ještě stále docela teplých podzimních večerů a připravte si večer na ohni špekáčky nebo marshmallows. 


Barvířka

Barvířka je chaloupka tak kouzelná, že se vám o ní bude zdát ještě doma. V malé vesničce Úvaly nedaleko jihomoravských Valtic, mezi vinicemi a slunečnicovými poli se ukrývá bílo-modrá kráska. Je to skvělé zázemí pro partu kamarádů, kteří chtějí strávit společné volno aktivně. Poblíž Barvířky je spousta cyklostezek i pěších tras. Bude se tu líbit i dětem, pro které je tu obrovský výběh na zahradě, pískoviště i klouzačka. Večer se všichni sejdete u grilování na terase nebo u promítání filmů na velkém venkovním plátně. Ve dvou obytných částech se vyspí parta 10 lidí. Je tu Ateliér, ke kterému patří dvě ložnice a podkrovní spaní, a pak malá garsonka, která na něj navazuje. Obě části mají svou vlastní koupelnu a kuchyňku. V ateliéru je společné sezení u krbových kamen s krásným výhledem do zahrady. Nezapomeňte, že jste přímo u zdroje toho nejlepšího vína, tak určitě zajděte pro lahvinku do Valtic. 


Villa Volman

Tenhle architektonický skvost českého funkcionalismu jsme objevili jen pár minut autem za Prahou. Dýchne tu na vás atmosféra prvorepublikové noblesy a velkorysosti, kterou si můžete díky zážitkovému ubytování v jediném apartmánu ve vile vychutnávat plnými doušky. Unikátnost tohoto zážitku potvrzuje i fakt, že se apartmán pronajímá pouze na pár dní v roce. V České republice je podobných míst pouze hrstka. A scénář vašeho dne? Užijete si koupel v mramorové koupelně, projdete se v zahradě s jezerem, vychutnáte si drink se západem slunce na střešní terase. Probudíte se v obklopení krásného dobového nábytku a doplňků z rukou slavných českých designérů. Snídani si dáte ve společnosti srnek, které se často procházejí pod okny ložnice. Zní to lákavě? Vila je koncipovaná jako Adult Only, děti tedy pro tentokrát nechte u babiček a užijte si jen sebe navzájem. 


Jizerské domky - Modřínek Šmírák

Modřínek je nejmladší z rodiny Jizerských domků, ale zato je největší. Je postavený z Modřínových prken a narozdíl od ostatních chatek je ukotven pevně na zemi. Bonusem ubytování jsou jednoznačně tři ovečky a možnost lamatrekingu v okolní přírodě. Velkorysá glampingová plocha 60mubytuje 6 milovníků oveček. Vaše sousedky Růžu, Báru a Dalu (ovečky) tady budete potkávat často. Výbava chatky je nadstandardní. Plně vybavená kuchyň včetně myčky, Wi-Fi anebo podlahové vytápění. Navíc je tu ještě krb a koupací sud. Šmírák je úplně jiná pohádka. 


Jizerské domky - Šmírák

Další skvostné místo, daleko od civilizace. Originální název dostal tento domek díky svému obřímu oknu, skrz které můžete šmírovat okolní přírodu, srnky a zajíce. Domek je ideální pro 4 člennou rodinu, tak si sem přijeďte užít barevný podzim všichni. Kdyby vám bylo chladněji, využijte kamínka na dřevo nebo plynové topení. Pokud budete chtít zůstat i tady online, můžete se v celém domku připojit na wifi. Na programu by mělo být určitě pečení špekáčků na ohni a procházky dokonalou přírodou.  


Glamping Valašsko

Glamping Valašsko je dalším novým místem v nabídce kouzelných míst, kde můžete být sami sebou. Budete uprostřed lesa, v malé maringotce, kde nic nechybí a nic nepřebývá. Od tekoucí vody po vanu, teplou vodu, až po plně vybavenou kuchyň s lednicí. Útulná ložnice, nádherná terasa a lesní wellness je už třešnička na dortu. Čeká na vás úchvatný kus lesa, ve kterém budete jen vy a na malou chvíli se stane vaším domovem. Civilizaci ale máte, coby kamenem dohodil, pokud by vás samota přestala naplňovat, vyrazte mezi lidi. Tenhle nový glamping na Valašsku je mnohem víc než jen ubytování – je to detox hlavy a krásný zážitek v jednom!


Golden Valley Glamping

Kousek za Prahou se už od 14. století v nádherném údolí Borotic těžilo zlato. A my jsme tu jedno zlato vytěžili také. Glamping, který byl právě po tomto údolí pojmenován, je jedinečný snad ve všem, co dokáže nabídnout. Maringotka inspirovaná americkým středozápadem vám nabídne exkluzivní pohodlí. Je tu vybavená kuchyně, koupelna, dokonce malá kamna pro navození atmosféry. Privátní wellness je důležitou součástí celého glampingu. Vyhřejte se v horké lázni, která bodne v každém ročním období. Využijte také finskou saunu, díky které se vaše tělo pročistí a nastartuje vaší imunitu.


KeepCalm Treehouse

Keep Clam je dům na stromě. Místo, ve kterém se zastavíte a zpřítomníte. Nečekejte tu elektřinu ani wifi. Naopak je tady pro vás spousta romantiky za svitu svíček a dokonalá podívaná všude kolem. Venku si můžete v ohništi rozpálit oheň a opéct buřty nebo marshmallow. Na terase se ráno skvěle cvičí jóga a vychutnává snídaně. Toaleta je mimo posed v oddělené "Restboudě", stejně tak i sprcha. Pro kreativní duše je připraven i stojan na malování. Na večer pak můžete vytáhnout Černého Petra, Uno, nebo rébusy. Můžete s sebou vzít i čtyřnohého parťáka, mazlíčci jsou tu povoleni. 


Smilovický Mlýn

Jen 45 minut od Prahy je Smilovický mlýn. Co vás tady překvapí je naprostá samota a rozlehlý rybník, kde jako zkušení otužilci můžete udělat pár temp i na podzim. Mlýn se pronajímá úplně celý, takže pro rodiny s dětmi, partu přátel nebo teambuilding je místo naprostá dokonalost. Najdete tu celkem 6 nádherných apartmánů pro celkem 22 osob, ze kterých se budete kochat výhledy po rybníku a nekonečné přírodě. Ve stodole se zabavíte, i kdyby nevyšlo počasí. Můžete tu cvičit jógu, hrát ping-pong, nebo ji použít jako pódium či taneční parket. Gurmáni jistě ocení velkou pizza pec na dřevo a prostorný grill.  


Penzion Monner

V Mikulově jste určitě byli mockrát, a proto víte, že je stále za čím se vracet. Objevili jsme tu penzion Monner. Ať už se rozhodnete objevovat místní vinice nebo jedete za kulturou, určitě se trefíte do černého. Penzion Monner leží hned v centru města, takže veškeré aktivity z vašeho “TO DO” listu máte doslova za rohem. Je jedno, jestli pojedete na singl výlet, nebo vezmete celou rodinu, najdete tu pokoje všech kategorií. Užijete si tu extra velké postele, načechrané polštáře a luxusní kosmetiku v koupelně. I na podzim si tady kromě vína užijete cyklistiku. Příroda je nádherně zbarvená a stezky jsou nenáročné. 



 

Podobné články