Nejlepší místa pro svatbu v roce 2023

18. února 2023
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Svatba je jeden z nejdůležitějších okamžiků našeho života, proto je výběr správného místa zásadním rozhodnutím. Pokud jste se loni zasnoubili, příliš neotálejte. Je nejvyšší čas udělat si rezervaci svatebního místa. Poradíme vám, kde budete mít ten nejromantičtější obřad, nejchutnější svatební catering a nejkouzelnější svatební apartmá. Vybrali jsme pro vás 12 amazing míst, kde si letos můžete říct své ANO. 

 

Dvůr Hoffmeister

Toužíte po snové svatbě ve stodole, v klidném rodinném prostředí a v obklopení přírody? Ve Dvoře Hoffmeister se jedinečné prostředí snoubí s kvalitní kuchyní i dokonalým servisem. Postarají se o vás, ať už se rozhodnete pro komornější svatbu se slavnostní tabulí nebo raut s grilováním pro 120 hostů. Pro svatební obřad vám poslouží buď samotná rustikální stodola nebo zahrada s jezírkem. A pokud jste z Prahy, bude vám vyhovovat i snadná dostupnost - 20 min autem. 

 

Na Kmíně

Vysnili jste si elegantní, rustikální nebo boho svatbu? V Obříství nedaleko Prahy najdete penzion s dokonalým půvabem, kde vám splní jakékoliv svatební přání. Obřad i hostinu můžete mít v krásné zahradě nebo přímo ve zděné stodoleSníte o svatbě v kostele, ale nejste věřící? Jen pár kroků od penzionu stojí malebný odsvěcený kostel, kde vám rádi zajistí nezapomenutelný obřad. Tuto lokaci můžeme vřele doporučit i po gastronomické stránce, o kuchyň se tu starají špičkoví šéfkuchaři ze Street Cateringu

 

Náš Mlýn

Nádherný projekt dvou šikovných architektů - Viktora a Nikol vyhledejte, pokud to, co nejvíce chcete, je svatba v přírodě. Svatby tady dělají celoročně. Prostory stodoly jsou ideální pro středně velké svatby (80 hostů). V chladných měsících je však kapacita omezená (60 hostů). Ubytování je tu nevšedním zážitkem. Vaším svatebním apartmá může být chatička uprostřed louky, s prosklenou střechou. Na svatby se tu specializují a umí vytvořit tu nejkouzelnější atmosféru. S rezervací ale neváhejte, volná místa se rychle plní. 



Tauhaus

Tauhaus je dům u řeky a uprostřed divoké přírody. To vše v soukromí polosamoty. Pro svatbu vám tady pronajmou celý dům i přilehlý areál na 3 dny. Můžete si tady zařídit vlastní catering, nebo požádat majitele o pomoc. Díky delšímu pronájmu budete mít čas a klid nachystat všechno potřebné a se svými nejbližšími strávíte nezapomenutelný čas. Jako netradiční svatební pokoj můžete využít luxusní maringotku, která se nachází v naprostém soukromí zahrady. 

 

Benátky 214

Benátky jsou místem, kde na vás dýchne atmosféra starého nádraží a krásné výhledy na Vranovský zámek. Místní dřevěná stodola a zahrada jsou ideální pro středně velké svatby až pro 83 hostů. Místo pro svatební hostinu i taneční parket nabízí prostor nove zrekonstruované stolárny. Pro novomanžele je připravené úžasné svatební apartmá s jedinečnou volně stojící vanou a odděleným koutkem s kosmetickým stolem, kde mohou probíhat svatební přípravy. Ochotný personál vám rád pomůže s výběrem hudebního programu i dalších dodavatelů. 

 

Statek Salajna

Chystáte střední nebo menší svatbu? Podívejte se na Statek Salajna v Dolním Žandově. Celý statek se pronajímá na dvě noci a ubytujete tu pohodlně až 40 svatebních hostů. Statek má dvousetletou historii, ale je tak moderně vybavený, že byste mu tolik let ani netipovali. Svatby jsou tady vhodné pro maximálně 70 hostů a můžete si vybrat, jestli se bude celý svatební den odehrávat pod širým nebem nebo třeba v prostorách bývalé maštale s krbem a barem.

 

Resort Mlýn Černovice

Pohádková atmosféra mlýna s přilehlou hrází malebného rybníku vás naprosto okouzlí. Jak pohledem ze svatebního mola, tak z tematických pokojů s vlastní hrází. Okolí Mlýnu je naprosto perfektní pro svatební focení, které může probíhat při západu slunce v polích nebo mezi rybníky. Profesionální tým svatební koordinátorů se postará o veškeré svatební přípravy a vy se tak v klidu a bez starostí můžete chystat na svůj den D. 

 

Na Čechách

Přáli byste si pohodovou vesnickou veselku? Nic okázalého a hostů tak akorát, abyste s každým dokázali prohodit pár slov? Malý penzion ve vísce na Vysočině má kouzelnou atmosféru starých časů. Najdete tu 5 pokojů, restauraci se salonkem, krásnou zahradu okolo domu a budovu Galerie, kde můžete protančit střevíce. Zcela po právu je místní restaurace zařazena do Maurerova výběru. Vaří zde z nejkvalitnějších vlastních či lokálních surovin. 

 

Malý Oslov Glamping

Jen hodinku od Prahy se na jedné louce uprostřed jihočeských lesů ukrývá chatová vesnička s úžasným výhledem na soutok řek Otavy a Lomnice. Naprosto vše se zde může dít na jednom místě, obřad, hostinu, raut, bar, posezení u krbových kamen, zábavu pro děti, večerní taneční zábavu v hlavní chatě a ještě pohodlné ubytování všech hostů i se snídaní. Vesnička má 21 různě velkých domečků, pro dvě až osm osob, s celkovou ubytovací kapacitou 80 osob.  Jako svatební apartmá si můžete vybrat romantickou novomanželskou chatičku. 

 

Statek Ondříkovice

Na statku Ondříkovice zcela jistě prožijete nezapomenutelný svatební den. Je tady vše, po čem vaše srdce touží. Catering od špičkové restaurace Kovárna Frýdštejn a pomoc po všech směrech, aby váš den D proběhl na vlně pohody. Potřebujete víc? Svěřte se do péče ostřílené svatební koordinátorky Kateřiny, která vám zařídí obřad, hostinu, party i ubytování pro hosty. Vše na jednom místěHlavně klid a příroda, prostě kousek ráje na konci světa. 

 

Yard Resort

Pokud byste rádi měli svatbu v krátké dojezdové vzdálenosti od Prahy, doporučujeme navštívit Yard Resort. Svatební obřad jako z pohádky tu můžete mít v krásné zahradě s rybníkem. V případě nepříznivého počasí jsou pro obřad k dispozici i vnitřní prostory. Stylové prostory zrekonstruovaného hospodářského stavení mají kapacitu až 150 svatebních hostů. Pokud netoužíte po organizování svatby, svěřte se do rukou šikovnému týmu svatebních koordinátorů, kteří naplánují váš dokonalý den D od A do Z. S rezervací termínu dlouho neotálejte, Yard Resort je velmi oblíbené svatební místo. 

 

SILVERSTONE Living

V romantické podkrkonošské přírodě a v obklopení kouzelných roubenek si můžete říct své nezapomenutelné ANO. Punc výjimečnosti tohoto místa spočívá v atmosféře poklidné rodinné farmy a zároveň luxusních prostor, kde vám nebude absolutně nic chybět. Klidně si tu na svatbu zamluvte celý víkend. V roubenkách ubytujete až 35 svatebních hostů, kteří si jistě rádi užijí wellness i zážitkové programy, které tu nabízejí. Pokud jste milovníci koní, můžete si tu pořídit krásné svatební fotky přímo v sedle. Silverstone je jedním z největších chovatelů koní plemene Quarter Horse.


Nevybrali jste si? Podívejte se na celý seznam kouzelných svatební míst - tady
 



 

Podobné články