Horké letní tipy na koupání

8. června 2020
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Možná někteří odvážlivci letos v létě vyrazí do Chorvatska, my se ale chystáme zůstat v Čechách. Tentokrát pro vás máme pár tipů na krásná koupaliště, přírodní biotopy nebo i jezero, o kterém zatím nikdo moc neví. A když už se vyrazíte koupat, přinášíme rovnou tipy i na ubytování v okolí. S kým se letos kde potkáme?

 

KOUPALIŠTĚ CHLUMEC NAD CIDLINOU

Na soutoku řeky Cidliny a Bystřice najdete městské koupaliště Chlumec nad Cidlinou. Zahrát si tu můžete plážový volejbal, petanque, ruské kuželky nebo stolní tenis. Vedle koupání nabízí i možnost ubytování v kempu a chatkách. My však doporučujeme se ubytovat v jednom z amazing míst.

 

Kde se můžete ubytovat: 

Mamma's Boutique hotel - Boutique hotel přímo na kolonádě nabízí příjemné ubytování v útulných pokojích, wellness a skvělou restaurací, zaměřenou na středomořskou kuchyni. Personál si vás bude hýčkat a ochotně vám se vším poradí.

Spa Hotel Felicitas - Doslova za rohem, jen pár metrů od Mamma's Hotelu najdete další kouzelné místo, Spa Hotel Felicitas. Už sám název napovídá, co v hotelu můžete dělat. Hotel nabízí bohatou nabídku služeb. Zajděte si na příjemnou koupel, dopřejte si masáž, zdřímněte si v relaxační zóně, a pak si zajde na skvělou večeři  do hotelové restaurace Fine Buffet by Lovas. 

 

MĚSTSKÉ LÁZNĚ MŠENO

Více než osmdesát let staré městské lázně jsou opravdovým architektonickým skvostem. Koupaliště Mšeno ve stylu art deco napájí padesátimetrový bazén ze skalního pramene, jenž udržuje vodu příjemně studenou. 

 

Kde se můžete ubytovat:

Homutův statek - Při přestavbě starého statku se majitelům podařilo spojit historický ráz stavení s moderními prvky. Ohromí vás nejen nadčasový design a čisté linie, ale také poctivá kuchyně.

Na Kmíně - Po koupání se můžete stavit nejen na skvělé jídlo v bistru Na Kmíně. V létě navíc dělají i vlastní domácí zmrzlinu a na velké zahradě pořádají lekce jógy.

 

KOUPACÍ BIOTOP RADOTÍN

Všichni Pražáci znají biotop v Radotíně, který v letních měsících pravidelně praská ve švech. Nově si biotop připravil pro své návštěvníky letní kino a tematické večery, jako je grilování ryb apod.

 

Kde se můžete ubytovat:

Hotel Panská zahrada - Na místě, kde dříve stával hospodářský statek, dnes stojí hotel s rodinnou atmosférou. Do Panské zahrady se jezdí především za odpočinkem a dobrým jídlem připravovaném ze surovin z domácí produkce.

Boutique hotel Corso - K životu nedávno přivedli noví majitelé nejstarší dům v Řevnicích na náměstí a vytvořili z něj designový boutique hotel. Jeho součástí je i pivovar, kde vaří poctivou Řevnickou 10° a 12°.

 

PŘÍRODNÍ KOUPALIŠTĚ  DACHOVA

Nedaleko Hradce Králové leží mezi lesy rekreační osada Dachova s hotelem, staročeskou hospodou a přírodním koupalištěm. Koupání je tu nádherné, ubytování však doporučujeme v jednom z amazing míst.

 

Kde se můžete ubytovat: 

Penzion Vojice - Moderní dřevostavba, připomínající spíše apartmány v rakouských Alpách a naprosto se vymyká tradičním domům ve vsi. Díky své vyvýšené poloze nabízí jedinečný výhled do okolí. Po koupání na Dachově si můžete ještě dopřát saunu na zahradě penzionu.

 

PŘÍRODNÍ KOUPALIŠTĚ MALVINY TŘEŠŤ

V Třešti na Jihlavsku stojí nově přírodní koupaliště, tedy biotop. Koupaliště nabízí atrakce v podobě vodního hřibu a chrličů. Děti se vyřádí na skluzavkách a vy se jen tak opalujte na lehátku nebo si zahrajte plážový volejbal.

 

Kde se můžete ubytovat: 

Chornitzerův dům -  Z Třeště to máte co by kamenem dohodil do krásného Telče, zapsaného na seznam UNESCO. Přímo na náměstí se ubytujte v historické budově ze 16.století, kdde na vás dýchne atmosféra při každičkém kroku. Ubytování nabízí příjemné apartmány, ke kterým patří i zapadlá zahrádka u rybníka.

 

LOM VÝKLEKY

Zatopený lom v obci Výkleky nedaleko Olomouce jsme objevili relativně nedávno, za to jsme se do něj na první dobrou zamilovali. Voda je průzračně čistá, povoleno je zde i potápění. Lom je obestřený obřími skalisky.

 

Kde se můžete ubytovat: 

Na koupačku do lomu si rozhodně zajeďte při vaší návštěvě Olomouce. Toto přes rok plné město studentů je v létě vylidněné, a tak ho budete mít pro sebe v celé jeho kráse. Pokud vyrážíte s partou přátel, ubytujte se v designovém hostelu Long Story Short. Pro výlet s rodinou zvolte malý  boutique hotel Miss Sophie’s a na víkend se svou polovičkou si udělejte rezervaci v Theatre Hotel nebo Theresian Hotel&Spa.

 

JEZERO MILADA

Jezero Milada leží nedaleko měst Ústí nad Labem. Auto musíte nechat sice o něco opodál, k samotnému jezeru však dojdete během chvilky. Jezer je průzračně čisté a přes týden u něj nepotkáte takřka ani nohu.

 

Kde se můžete ubytovat: 

Hotel Ostrov - Není to sice přímo u Ústí nad Labem, do hotelu Ostrov se ale vyplatí zajet. Stojí uprostřed lesů, skal a rybníků v prostředí Tiských skal. Není tu sice signál, ale to nám vůbec nevadí. Jezdíme sem vždy, když chceme "vypnout". Ostatně přímo u hotelu je i malé jezírko, u kterého se můžete v létě opalovat.

Podobné články