12 kouzelných míst, která nezruinují váš rozpočet

13. října 2022
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Chtěli byste vzít svou milovanou osobu nebo celou rodinu někam, kde si společně odpočinete a strávíte naplno čas dohromady? Máme pro vás seznam kouzelných míst, kde vám bude dobře, ale zároveň se nemusíte bát, že by vás pobyt u nich nějak významně finančně zasáhl. Vybrali jsme pro vás chalupy a penziony, které nabízí ceny vhodné pro rodiny, ale také pro studenty nebo ty, kteří hledají spojení komfortu, krásy a standardní ceny.

Šumavská pohoda

U Heřmanů od nás jistě už znáte. Tento dřevěný ráj na jihu Čech je místo klidu především pro ty, co si rádi organizují program sami a nepotřebují hotelový servis. Pokoje jsou vybavené v milém stylu, ale to, co je na penzionu unikátní, je vůně dřeva, linoucí se z každého rohu stavení. Pokud hledáte místo jako výchozí bod pro vaše výlety do přírody, určitě zvolte toto. A pozdravujte od nás milé majitele Heřmanovi.

 

Noc v zámeckém šafářství

V Uherčicích u Znojma vznikl po rekonstrukci a dostavbě rodinný penzion s restaurací. Budova stojí hned vedle zámku a pro své hosty nabízí to nejlepší z krásné přírody na pomezí Vysočiny a jižní Moravy. Vaří tu především moderní českou kuchyni s důrazem na ryby a zvěřinu. Suroviny i vína mají převážně z vlastních a místních zdrojů. Takže jestli hledáte místo s krásným okolím, kde potěšíte i své chuťové buňky, je Na Kolářce to pravé pro vás.

 

Inspirován východem

Nad Brnem najdete zrekonstruovaný Statek Samsara, který byl postaven jako centrum pro všechny, co si přejí do syta odpočinout a u toho si dát něco skvělého k snědku. Kuchař vaří ze sezónních surovin a většinu z nich pořizuje po okolí - například sýry můžete tedy ochutnat z nedaleké mlékárny. Součástí statku je i wellness centrum. Má intimní atmosféru, ale vybavením dotahuje i větší hotely. Jestli vám můžeme doporučit, vypoťte se v sauně a večeři si dejte u masivního krbu.

 

Jednoduchý design

Zajeďte si do Beskyd a ubytujte se v klasickém dvoulůžkovém pokoji, čtyřlůžkovém apartmánu nebo rodinném pokoji až pro šest osob v penzionu Rekovice. Ve všech pokojích jsou použity přírodní materiály s kombinací bílé barvy jako symbolem klidu a čistoty. Postele jsou vybaveny vysoce kvalitními a pohodlnými matracemi, ze kterých se vám nebude chtít vstávat. Nevadí, nikdo tady na vás spěchat rozhodně nebude.

 

Klid Orlických hor

Jako stvořený pro rodinnou dovolenou je Kozí Chlívek. Místo, kde si můžete dopřát relaxaci, ať už v sauně, na masáži, v aromatické koupeli v dřevěné vaně se směsí bylinek nebo ve vířivce. Rádi si pročistíte hlavu sportem? Zeptejte se majitelů na adrenalinové zážitky, jako například návštěvu lanového parku nebo půjčení čtyřkolek nebo terénních kolečkových lyží a koloběžek. Aktivně můžete odpočívat u na ubytování, třeba v posilovně nebo u pingpongového stolu. 

 

Gastro profíci

Dvůr Perlová voda se straní ruchu velkoměsta a nabízí prostory nedaleko přírody. Je ale možné, že do lesa to tentokrát vůbec nestihnete. Areál statku je totiž plný možností, jak vyplnit čas, když zrovna nebudete poslouchat podnětnou přednášku. Proběhněte se na travnatém hřišti s bránami a sítí nebo vyzvěte kolegy na turnaj v petanque. To nejlepší vás ale čeká večer - pivo z místního minipivovaru a degustace těch nejchutnějších jídel.

 

V srdci Jizerských hor

Prezidentská je nedávno zrekonstruovaná chata, kterou několik let vlastnil prezidentský kancléř republiky. Můžete se ubytovat v pokojích, které jsou detailně zasazeny do prostředí Jizerských hor a poskytují impozantní výhled na okolí. Dominují zde prvky dřeva, odkrytých trámů nebo rafinovaných barevných obkladů. A pokud jste velký labužník, čeká na vás výborné jídlo na prosklené verandě nebo v salonku ve vyhlášené restauraci. 

 

Na vodě

Na kraji Hradce Králové vyrostlo malé Finsko pro všechny, co milují saunování a otužování a čas strávený u vody je pro ně tím největším odpočinkem. Altány Orlice leží přímo u řeky, díky čemuž vás budou ráno budit sluneční paprsky odrážející se od hladiny a během dne pravděpodobně narazíte i na obyvatele vodní i suchozemské říše. Kombinace blízkosti přírody a komfortu města na dosah ruky dělá dělá z tohoto místa to pravé pro váš víkend plný zážitků.

 

Pošumavská maringotka

Dopřejte si úplný klid uprostřed lesů jižních Čech. Pošumavská maringotka je mladší sestrou maringotky Šumavské a je to místo, ve kterém najdete vše, co potřebujete. Objevíte tu maximální ticho, které narušuje pouze houkání sovy či přežvykování větviček místních srnek. V maringotce se natáhnete na zdravotní matraci do nadýchaných peřin a v malém kuchyňském koutu si můžete uvařit něco dobrého na zub. 

 

Jihomoravská Francie

Stylové ubytování ve stylu Provence, kde se kloubí dřevo, kámen a bílá barva nabízí jihomoravský Vinný Tunel. Pokojům v čistém designu kraluje přátelská majitelka Hana pro vás každé ráno připravuje snídaně dle vašich přání. Většina produktů je domácích, takže neodolávejte čerstvě upečené bábovce, sázeným vajíčkům nebo chlebu s meruňkovou marmeládou. Snídani si můžete vychutnat jak na pokoji s donáškou do postele, na terase nebo posnídejte přímo v trávě.

 

Barokní zážitek 

Poznejte impozantní Broumov, který oplývá barokními památkami či pískovcovými skalami. Komplex Dům hostů vám umožní poznat tento jedinečný region, a to s celoročními prohlídkovými okruhy či kulturním a společenským programem. Klášterní pokoje vznikly rekonstrukcí bývalých mnišských cel, díky kterým můžete zažít atmosféru života mnišské komunity v tichu kláštera. Součástí komplexu je také rozsáhlá klášterní zahrada nebo vynikající kavárna Café Dientzenhofer. 

 

Cool Olomouc

Long Story Short má sice v názvu slovo hostel, ale v tomto případě zapomeňte na všechno, co se vám s ním pojí. Toto není místo určené jen pro přespání s tím nejnižším komfortem. Naopak, tady je na design a kvalitu všech materiálů kladen ten nejvyšší důraz. Majitelka Eva vytvořila místo, kam se sjíždí celá republika a objevuje to, co na Hané z historického domu za pár let vytvořila a jak společně s týmem LSS pozvedla kulturní a komunitní život ve městě.

 

 

Další inspiraci najdete na našem webu - stačí si na této stránce vyfiltrovat místa přesně podle vašeho rozpočtu.

 

Podobné články