8 nejzajímavějších wellness v Čechách a na Moravě

30. September 2022
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Teplé slunné dny jsou už téměř minulostí, ale pro milovníky wellness & spa jsme zmapovali 8 okouzlujících míst, které podle nás stojí za návštěvu. Dopřejte si luxus pro tělo i duši. 

Hotel Miura 

Designový minimalistický hotel Miura na Čeladné je široko daleko znám svými vynikajícími službami, vyhlášenou gastronomií, blízkostí jednoho z nejlepších golfových hřišť u nás, ale především také svým Spa, které nás tolik zajímá.

 

Za vstupní recepcí Miura Spa,  která je vyvedena v čistě bílém, je vnitřní relaxační bazén s perličkami a hydromasáží. Je prostorný a velmi pěkně podsvícený barevnými světly. V této zóně je ještě Kneippův chodník a vyhřívaná keramická lůžka. MIURA SPA je jedinečnou realizací SPA konceptu značky KLAFS ve střední Evropě.

 

 

V další části MIURA SPA se nachází saunový svět. Finská sauna s automatickými polevy je částečně prosklená a dostatečně prostorná. Hned vedle ní je ledová jeskyně se sněhem. Možnost ochlazení je doplněna sprchami s deštěm, chrličem. Naproti finské sauně je menší biosauna, která je obzvlášť vhodná pro ženy a děti. Kolekci prohříváren doplňuje velmi povedená římská parní lázeň, dále pak solná pára a laconium.

Velmi příjemné prostředí poskytuje relaxační zóna s kvalitní hudební kulisou. V MIURA SPA je velkorysý ručníkový servis, nechybí zajištění pitného režimu. Recepce pro návštěvníky připraví na přání čaj.  Wellness centrum je příjemné a byli jsme velmi spokojeni. 

 

Chateau Herálec

Pro vaše absolutní uvolnění a relax jsou přiraveny speciální Wellness & Spa balíčky. Chateau Herálec je místo pro opravdové slasti těla i duše. Mnozí říkají, že v zámeckém ubytování luxusního pětihvězdičkového hotelu zažívají něco jako znovuzrození. Začíná to už pouhým vstupem do rozlehlého chráněného zámeckého areálu, který střeží 300 let staré nádherné stromy. Pokračuje v noblesou dýchající vstupní hale. 

 

V zámeckých županech a pantoflích projdete rozlehlými chodbami zdobenými originály českých mistrů do wellness & spa Energie, kterou zde opravdu i načerpáte. Parní lázeň, finská a švédská sauna, vířivka v zámecké věži... Energií vás nabije i odpočinek v silencáriu pod novogotickými arkádami. Nabídka masáží uspokojí i náročného klienta, kterého určitě překvapí zejména nádherný bazén vybudovaný pod starobylými klenbami.

 

Theatre hotel

Tak jako každá dobrá divadelní hra, i pobyt v THEATRE HOTELU v Olomouci je skutečný zážitek. Hlavní roli tu máte vy, hosté nově otevřeného hotelu a luxusního wellness. Prostory hotelu jistě uspokojí každého, kdo touží po výjimečném místě.

 

Stačí si vybrat z mnoha druhů masáží, od relaxačních a sportovních přes masáž lávovými kameny až po reflexní masáže noh a další. Součástí centra je i finská sauna, bylinné a parní lázně, zážitkové sprchy i whirlpool s barem. Ničím a nikým nerušenou relaxaci najdete v privátní zóně s mokrou i suchou saunou, whirlpool a vodní postelí.

Věděli jste, že u nás můžete zakoupit dárkové vouchery do více než 300 kouzelných míst v Česku? Stačí kliknout na obrázek níže a objednat někomu dárek, který ho jistojistě potěší.

 

Augustiniánský dům

Wellness & spa centrum Augustiniánského domu v Luhačovicích patří mezi největší chloubu celého hotelu. Odborníky je považováno za jedno z nejútulnějších a nejintimnějších wellness center v České republice. Mezi největší přednosti (mimo vyhřívaný bazén, whirlpool, sauny a parní lázně) patří autentické wellness produkty, rituály, individuální masáže pro ženy, pro muže, ale i pro páry.

 

Ve wellness totiž uplatňují koncept 4 ročních období. Inspirují se místními surovinami a dle aktuální sezony je využívají. Mezi originální suroviny patří například švestky, hrozny, med, jablečný závin, brusinky nebo konopí, zázvor či skořice, ale i další typické sezónní regionální produkty. Na jaře se zaměřují na detoxikaci organismu a probuzení životní energie. V létě věnují pozornost venkovním aktivitám v hotelovém parku, uvolnění, osvěžení, hydrataci, józe, masážím pod širým nebem. Podzim patří posilování imunity a nabírání sil na zimní období. A nakonec v zimě se soustřeďují na speciální terapie a rituály, které souvisí s prohříváním organismu a doplňování energie.

 

Hotel Sladovna

Tento hotel v Černé Hoře jako jeden ze tří zvítězil v naší kategorii Spa za rok 2016. Exkluzivní wellness centrum s atmosférou, kterou se prolíná historie, moderní funkčnost a komfort. Najdete tu saunový svět, bazén, whirlpool. Se svými 320 metry čtverečními je saunový svět s jistotou jedinečný v celém regionu. Různé sauny vám darují teplo a vůni, které jsou tak potřebné pro vaše tělo i duši. Ke zchlazení je pak k dispozici ledovna, tropický déšť, ochlazovací bazének, sprchy a polévací vědro. Sauny - finská, bio aroma, parní aroma a parní solná sauna, Kneippův chodník, infrasauna. Pro relaxaci a zklidnění využijte tepidarium a odpočívárnu

 

Vista Resort & Club

Navštivte luxusní wellness jako z pohádky. Ačkoli se resort nachází téměř ve středu hlavního města, díky unikátní atmosféře a designu resortu se budete cítit jako v Rakousku. Vybrat si můžete z několika druhů saun, z nichž jedna umožňuje výhled přímo do čarovné zahrady. Uprostřed wellness se můžete zchladit také v obrovském koupacím jezírku a odpočinout si v několika relaxačních zónách.

 

Čtyřhvězdičkový hotel nabízí také škálu sportovních aktivit, po kterých můžete využít nabídky masáží či kosmetických služeb. 

Resort Kovárna Frýdštejn

Dopřejte si jedinečný privátní wellness, které v Česku nemá obdoby. Vyzkoušet můžete zážitkovou sprchu, prohřát svaly v parní sauně nebo uspokojit své chuťové buňky skleničkou šampaňského v masážní vaně. 

 

Resort díky svému jedinečnému designu a vytříbenému vkusu majitelů působí nejen jako pastva pro oči, ale také poskytne maximální odpočinek a nevšední zážitek. 

Chateau Mcely

Jestli se říká to nejlepší nakonec, tady to platí dvojnásob. Chateau Mcely nedaleko Prahy se staly již velmi známým místem, fenoménem a hlavně měřítkem kvality i pro ostatní. 

 

Lázně MCELY BOUQUET SPA uprostřed krásné přírody Svatojiřského lesa nad vesničkou Mcely, jsou zasvěcené přírodní, místně inspirované bylinné aromaterapii. Můžete tu na chvíli zastavit čas a nechat se opečovávat v oáze klidu a krásy, kde se vše točí jenom kolem vás. Zdejším posláním je přinést vám hluboké uvolnění od napětí, zregenerovat vaše tělo a povznést vašeho ducha.

Najdete tu a využít můžete tři terapeutická apartmá pro terapie v páru, saunový domeček lehce navazující na tradici ruské banji, venkovní vířivku přilehlou k saunovému domečku, koupací biotopické jezírko s pláží pro ubytované hosty, fitness v parku, parní bylinnou lázeň, denní lázně pro hosty bez ubytování, kosmetické ošetření pleti a další. Určitě zajímavou a známou věcí je, že tu používají vlastní, čistě přírodní kosmetickou řadu MCELY BOUQUET.

Jsme rádi, že kvalita a rozsah služeb v oblasti wellness a spa se neustále rozšiřuje a zkvalitňuje i tím, že u nás přibývá nových zajímavých hotelů a míst, které tyto služby nabízejí. Na našich stránkách najdete i další tipy na místa, kde můžete strávit celý den v županu. Stačí se podívat do této sekce v rámci Inspirace a vybrat to pravé ořechové.

Similar articles