Chaloupko, ke mně čelem!

10. June 2020
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

CHTĚLI BYSTE JET NA DOVOLENOU NA KOUZELNÉ MÍSTO? ČASOPIS MAMINKA SE NÁMI NECHAL INSPIROVAT A NA ZÁKLADĚ NAŠEHO DOPORUČENÍ PŘINÁŠÍ ČTENÁŘŮM TIPY NA CHALUPY. VYBÍREJTE RYCHLE, NEŽ BUDOU OBSAZENÉ LETNÍ TERMÍNY. ALE HEZKY TAM BUDE I NA PODZIM A V ZIMĚ!

 

Chalupa nad Popelkou

Britsko-český pár se rozhodl odstěhovat z Prahy a splnit si svůj sen o rodinném penzionu v přírodě. Manželé si  vyhlédli starou budovu v Nové Vsi nad Popelkou, kterou citlivě zrekonstruovali. Paul a Monika tak stvořili chalupu, která nabízí klid a pohodu. Tady si odpočinete od běžných starostí. Chalupu obklopuje stylová zahrada, jejíž součástí je i bazén. V přízemí stavení je společenská místnost s krbovými kamny. V chalupě jsou dva pokoje a apartmán, které je možné si pronajmout i samostatně. Ale nejlepší je, když se domluví několik rodin a chalupu si zamluví rovnou celou. Na zahradě je i prostor pro děti, klouzačka, houpačka. Děti do tří let ubytují zdarma. Je to odtud kousek do Lomnice nebo Jičína. 

 

Jizerská vyhlídka

Malebná chalupa se nachází ve stejně malebné obci Lázně Libverda v Jizerských horách. Jedná se o zcela novou poloroubenou chalupu. Objekt je vhodný jak pro rodiny, tak pro větší skupiny. Chalupa disponuje pěti stylově zařízenými a moderně vybavenými dvoulůžkovými pokoji, dvěma koupelnami a plně vybavenou kuchyní, kde je k dispozici myčka nádobí, varná deska, trouba, mikrovlnná trouba, lednička, rychlovarná konvice a společenský prostor s velkým jídelním stolem a gaučem. Nezapomínají tu ani na nejmenší hosty, pro které je zde připravena malá zabudovaná vana v horním patře, dětská postýlka s peřinkami, jídelní židlička a nočník či stolička. V bezprostřední blízkosti se nachází jedno z nástupních míst singltrekových tratí.

 

Ořechový dvůr

Uzavřený dvůr se vzrostlými stromy, malebnými zákoutími a bylinkovou zahrádkou. Název je opravdu trefný, protože ať se do jižních Čech vydáte za jakýmkoli účelem, toto místo pro vás bude tím pravým ořechovým. Dvůr je rozdělen na dvě části. V přízemí je k dispozici společenská místnost s kachlovými kamny a posezením až pro třicet lidí. Ke každému ze tří pokojů náleží i samostatná koupelna. V prvním patře je další kuchyň, a navíc dětská herna. Na zahradě ve dvoře se opravdu vyřádíte. Můžete se koupat v bazénu, děti se zabaví na pískovišti a prolézačkách, k večeři je možné si opéct buřty. Najdete tu i tělocvičnu s pingpongovým stolem. Když vyjdete za brány Ořechového dvora, budete nadšeni. Ať už jste cyklisté, nebo turisté. Panenská příroda a ten klid!

 

Chalupa Památka

Daňkovice, malebné kopce a údolí Žďárských vrchů. Chalupa, číslo popisné 47, je památkově chráněným objektem, což ji předurčuje k tomu, aby ve své prostotě stála po další staletí. Svou náruč otevírá těm lidem, kteří chtějí trávit čas s přáteli ve světnici s hliněnými omítkami, chodit po prošlapané prkenné podlaze, vařit na plotně nebo si upéct chleba v původní peci. Jako nevýhoda se může zdánlivě jevit chybějící velká zahrada, ale to pouze do chvíle uvědomění si polohy chalupy a Daňkovic jako takových. Okolí je jednou velkou zahradou skýtající tolik možností k aktivitám či lenošení, až člověk neví, kam zavítat dříve. Zda na túry hlubokými lesy, okolo bystřin a rybníků, vesnicemi se zachovalou lidovou architekturou, za technickými památkami, či pestrým sportovním vyžitím.

 

Chalupa s přívlastkem

Krásná, prostorná, zrekonstruovaná historická chalupa v Podještědí s nově vybudovanou dětskou hernou. Krásná příroda všude kolem přímo vybízí k celodenním výletům jak pěšky, tak na kole. A komu se nebude chtít „výletit“ nebo sportovat, může si sednout pod sto let starý ořech a odpočívat. Do chalupy se vejde třináct hostů. V přízemí se nachází velká místnost setolem, krbem a s možností přespání tří lidí, kuchyň a koupelna. Z kuchyně se vchází přímo na terasu, kde je hlavně za horkého počasí nejlepší místo na posezení. V patře jsou dvě ložnice. Jedna se třemi lůžky a druhá s pěti místy na spaní. Třetí ložnice je předělaná na dětskou hernu. Jsou tam dvě rozkládací lůžka pro případ, že byste nedostali děti z herny ven.

 

Roubenky pod oborou

Hledáte klidné místo pro načerpání nových sil, relaxaci a uvolnění? Toužíte po dovolené na ojedinělém místě obklopeném přírodou? Máte rádi stylové ubytování, vůni dřeva, romantickou atmosféru, ale nechcete se vzdát svých nároků na komfortní vybavení a luxusní interiér? Pak se budete cítit skvěle v nově postavených roubených chalupách v malebném údolí pod Červenohorským sedlem. Každá roubenka je rozdělená na dva samostatné dvoupodlažní apartmány. Ty mají svůj samostatný vchod a parkovací místo. Součástí všech apartmánů je plně vybavená kuchyň, prostorný obývací pokoj, dvě ložnice a sociální zařízení se sprchovým koutem a WC.

 

U Vyšaty

Hosté se načas stávají téměř součástí rodiny Vlkových. „Vždycky lidem říkám, že budou žít s námi, že uvidí, jak my na vesnici žijeme. Dětem například ukazujeme, jak se dojí koza, jak se staráme o slepice, kde se sbírají vajíčka. Nikdy nebudeme mít na zahradě trampolínu či píškoviště, ale nudit se tu děti nebudou,“ líčí sami majitelé objektu a nebojí se upozornit hosty i na negativa – třeba na to, že v sousedství je kravín, ale zase můžete posnídat čerstvě nadojené mléko. A nejlepší je nedělat tu nic. Zkrátka jen posedět na zahradě, naslouchat tichu, radovat se při pohledu na bylinkovou zahrádku, načít si víno z vinného sklípku.

 

Babyhouse

Rodinný dům se zaměřením na rodiny s dětmi nabízí zázemí a pohodlné ubytování v soukromí v luxusních bytech zařízených v originálním stylu. Byty jsou svou cenou zároveň levným ubytováním v Beskydech. Dům se nachází v obci Dolní Lomná, která je součástí chráněné krajinné oblasti Beskydy. Údolí se rozprostírá mezi hřebeny Kozubové, Skalky a Velkého Polomu a protéká tudy průzračně čistá říčka Lomná. V domě se mohou ubytovat rodiny s dětmi ve třech bytech. Každý má oddělené ložnice a dvě koupelny, obývací pokoj, plně vybavenou kuchyň a dětskou hernu. K bytům patří rovněž samostatné prostorné terasy. Terasa je ideálním místem na ranní snídani nebo ji můžete využít k večernímu posezení. Jsou vybaveny malým grilem. Relaxovat můžete v prostorné venkovní vířivce.

 

Chalupa Sihelné

Chalupu obklopuje podhůří Javorníků a Beskyd, zachovalé pastviny s menšími stády ovcí, horská stavení, kde se dodnes hospodaří. Při pochůzkách po okolí narazíte na stromy, které znají příběhy předků – zarytých Valachů. Objevíte svůj kousek Valašska a zažijete nebývalé věci, které jen tak nezapomenete. Chalupa Sihelné je kompletně zrekonstruována a nabízí moderní prostředí. Získáte jistotu nocování v krásných a vzdušných prostorech, kde budou mít pocit volnosti i vaše děti. Chalupa se dá pronajmout celá nebo po apartmánech.

 

Poloroubenka GRIMIK

Majitelé vsadili na jistotu a přišli s rodinným konceptem ubytování v naprostém soukromí s možností wellness. Poloroubenka se nachází v Držovicích kousek od Prostějova a nabízí komfortní ubytování s vlastním stravováním pro rodiny s dětmi. Kromě útulného ubytování poskytuje wellness zónu, kde se můžete v chladných dnech ohřát v sauně nebo si jen zpříjemnit večer ve vířivce se sklenkou šampaňského. Nebo se objednat na klasické či sportovní masáže či parafínový zábal. Roubenka navíc nabízí také adrenalinový zážitek v podobě pilota malého soukromého letadla na zkoušku. Chalupa disponuje sedmi lůžky, takže je ideální pro rodinu. Samozřejmostí je velká kuchyň, kde jsou hlavní dominantou červená krbová kamna, odkud je vstup na zastřešenou terasu.

 

Villa 603

Vila se nachází na samotě u lesa. Celý dům je laděn do stylu masivního dřeva, odkrytých trámů v podkroví, kamene na zdech a kožených sedaček. Nenápadně vyhlížející vila u lesa na okraji města Příbor z přelomu století je rájem nejen pro svou polohu, ale především díky úžasným majitelům. Jsou odtud nádherné výhledy na Lašsko, hrad Hukvaldy, přes pahorky Beskyd, Pustevny a Javorník. Ubytuje se tu až šestnáct osob v pokojích po dvou nebo v jednom podkrovním čtyřlůžkovém pokoji. Co vás bude bavit, je prostorná kuchyň, na kterou navazuje zastřešená venkovní terasa a venkovní kuchyň, kde si pro své hosty majitelé připravili jukebox s mikrofonem. Takže karaoke párty může začít! Chcete-li si dopřát odpočinek, využijte koupací sud.

 

Chalupa za Humny

Chalupa je na okraji malé obce, sousedé jsou daleko a majitel v objektu nebydlí. Využijete velkou oplocenou zahradu nebo přilehlou louku, která také patří k chalupě. Ubytování v soukromí najdete v pěti pokojích (každý s vlastní koupelnou), společně se můžete bavit ve velké společenské místnosti a nerušit tak spící děti. Vybavení chalupy je uzpůsobeno pro ubytování s dětmi. Na zahradě děti najdou dětské hřiště s pískovištěm, houpačkou, skluzavkou, domečkem či lezeckou stěnou a vy je snadno kontrolujete z krytého posezení. A okolí chalupy? Žďárské vrchy jsou prostě nejkrásnější. Pro pěší výlety je to díky množství turistických tras v okolí jednoduše značka ideál,  cyklostezky zase umožňují nadšeným cyklistům být v jednom kole a na své si přijdou i milovníci koupání.

 

Wellnessroubenka

Hledáte místo, kde byste si mohli s rodinou užít fantastický odpočinek a zároveň měli dostatek soukromí? Tahle Wellness Roubenka nedaleko Třeboně je přesně pro vás. Čeká vás skvělé ubytování uprostřed přírody s veškerým komfortem, včetně soukromého wellness – je tu sauna, vířivka, venkovní koupací sud. K dispozici je u Wellness Roubenky i nové beachvolejbalové hřiště, ruské kuželky a basketbalový koš.

Similar articles