Zimní novinky z Amazing nabídky

22. února 2023
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Plánujete si další výjezd za dobrodružstvím a chcete se podívat na místa, kde ještě mnoho lidí nebylo? Přinášíme vám 10 čerstvých novinek, od útulných glampingů, přes skalní chaty až po ubytování v zámecké věži. Chcete být sami, na místě bez signálu a v těsném kontaktu s přírodou, nebo dáte přednost pohodlí, luxusu a wellness? Z našich novinek si určitě vyberete.

 

Ootoolno ZEM

Ootoolnu najdete schovanou v lesíku na Vysočině nedaleko od Jihlavy, přesto velmi dobře dostupnou autem. “Zemitá” chatička nabízí neotřelý design v dokonalém souladu s okolím. Inspirována přírodou, tvořena originálním designem. V zrcadlové chatce  na vás čeká prostorná postel s huňatou dekou. Nechybí ani malá kuchyňka, umyvadlo s vodou a něco malého na zub. K dispozici je také toaleta, takže netřeba běhat za křovíčko. Chatička využívá solární energii, která vám posvítí ve tmě a umožní nabít telefon přes USB. Klasické zásuvky ale v útulně nehledejte.


Skalní Chata Valentýna

Chaloupka, která se ukrývá mezi skalami, lesy a řekou Sázavou. Taková, o které se vám zdává. S úchvatnými výhledy, ohněm v krbu, vyhřátou saunou i podlahou. Chata je na Vysočině, takže pokud jedete z Prahy, nebudete to mít daleko. Pokud máte rádi soukromí, nádhernou krajinu, šumění řeky a překrásné výhledy, jste tady správně. V každém ročním období je na co koukat. Nám tady nejvíc vyrazila dech panoramatická sauna. Pokud budete chtít být více venku, vyzkoušejte vyhřátý finský koupací sud. Hoďte si něco dobrého na gril nebo rozdělejte oheň v ohništi. Tady se odpočívá samo. 


La Familia Vila Konopiště

Areál Green Village, jehož je vila součástí, najdete zhruba 45 minut cesty z Prahy nedaleko Konopiště. Ubytuje se tu pohodlně až 10 hostů ve 4 ložnicích. Vejdou se i dvě miminka, pro které jsou připravené dětské postýlky. Obývací prostor je spojen s jídelnou & kuchyní, takže tu vždy budete pospolu. Přímo z něj pak vstoupíte na velkorysou terasu, kterou si díky zastřešení užijete i při deštivém počasí. Děti si vyhrají na malé zahrádce, dospělákům doporučujeme vyzkoušet vířivku. Hlavně v létě vám udělají radost dvě biotopická jezírka, která jsou přímo před domem. A pokud jste otužilí, skočte si do nich i v zimě.

 

Modřínová Archa

Apartmány Modřínová Archa jsou ideálním výchozím bodem pro objevování Jeseníků. Budete mít výhled na krásné údolí Moravice a protilehlé svahy. Jeseníky nabízejí nespočet možností pro zaryté sportovce i lenochy, kteří si chtějí odpočinout u dobré knížky. Na výlet vyrazte po Naučné stezce Bílá Opava nebo vytáhněte kola a uspořádejte cyklovýlet na Slezskou Hartu. Do jednoho apartmánu se vejde až 7 lidí, pokud ale plánujete výlet pro více osob, rezervujte oba dva apartmány. Odpočiňte si po náročném výletu ve wellness v Bruntále. Vlastní saunou vás brzy přivítá i Archa.

 

Winternitzova vila

Všichni milovníci architektury by měli zbystřit. Winternitzova vila je poslední stavbou věhlasného architekta Adolfa Loose. Prožijte noc v kulturní památce. Alespoň jednou za život. Estetika funkcionalismu 30. let, světlo dokonale pracující s prostorem, rozlehlá zahrada, tři patra a dvě terasy k tomu. Genius loci tu je cítit v každém detailu. Po večeři si vychutnejte skleničku vína na jedné z teras a podívejte se na Prahu stejnýma očima, jako kdysi majitelé Winternitzovi. Nechte se rozmazlit a večeři si poručte naservírovat přímo v historické hale. Vstřícní majitelé vám rádi prozradí víc.

 

Roubenka Kamennka

Nová roubenka postavená přímo u lesa na kraji malebné vesnice Kamenná Lhota u Borotína je místem pro relaxaci a trávení rodinné dovolené, ať ji plánujete prožít aktivně nebo si jen odpočinout. Místo bychom vřele doporučili i pro menší teambuildingy nebo svatby. Roubenka ubytuje ve 4 pokojích až 22 hostů. Srdcem roubenky jsou dominantní kachlová kamna s krbem a plotnou, která jistě přispějí k příjemné atmosféře. Pokud sem vyrazíte v létě, určitě budete nadšení z koupacího jezírka se slanou vodou. Na terase je pěkné místo pro grilování, takže večerní programy jsou tady jasné. Roubenka ráda uvítá také vaše mazlíčky. Dopředu je však nezapomeňte nahlásit paní majitelce.

 

Penzion u Holubů

Penzion u Holubů. To je již čtvrtý krásný počin projektu Artur v malebném Štramberku. K chaloupkám tentokráte přibyly moderní apartmány. Ubytovat se můžete v jednom ze dvou apartmánů. Až se budete chtít potkat s rodinou, kamarády, nebo kolegy, čeká na vás unikátní prostorná místnost s krbovými kamny, velkým stolem a dokonce odpočinkovou částí, kde se přede všemi můžete na chvíli ukrýt. V podzemní části domu najdete finskou saunu, odpočívárnu a vstup na zahradu, kde na vás čeká teplá, čerstvě napuštěná káďSnídani v piknikovém koši, nebo místní dobroty ke grilování. Obojí si tady můžete předem objednat. 

 

Roubenka Branná

Místo, kde roubenka stojí je opravdu neskutečné. Dojal nás výhled na okolní vrcholy, louky, lesy a kopečky. Vezměte rodinu, nebo přátele, ve 4 ložnicích se vás tady pohodlně vejde 16. Večery můžete společně trávit v místnosti, kde vás zahřejí kachlová kamna. Místní prostorná kuchyně přímo vybízí ke společnému vaření. Jeseníky lákají především na všudypřítomnou přírodu. Lyžařský vlek je doslova pár metrů od roubenky a obsazenost lanovky si klidně můžete zkontrolovat pohledem z okna s ranní kávou v ruce. Na jaře a v létě stačí nazout pohorky a vyrazit do lesa na houby a na borůvky. 

 

DOM Mokrá

"DOM" v názvu označuje styl trávení volného času "Dále Od Města". Pro koho je důležité soukromí, klidná zahrada, pohodlná postel a možnost nepřeberných výletů po okolí, tomu se v DOMu bude líbit. Domeček je kousek od Lipna, ale přitom a kraji poklidné vesničky. Chalupa je ideální pro dovolenou několika rodin, ubytuje totiž až 14 hostů v 6 ložnicích. V přízemí se nachází společenská místnost s velkou farmářskou kuchyní, která je propojena s venkovním sezením s grilem a uzavřeným vstupním prostorem s výhledem do zahrady. Těšte se na opravdu stylovou saunu v zahradě

 

Zámek Žďár nad Sázavou

Bydlet aspoň chvíli na zámku je sen asi každého z nás. Ubytovat se můžete ve věži, bývalé zvonici cisterciáckého kláštera, starého více než 700 let, v klášterním mlýně ze 17. století, kde se vařilo pivo, nebo v domku z 18. století, který sloužil k ustájení koní. Na zámku najdete 11 opravdu útulných designových pokojů. V pokojích vyniká originální moderní dřevěný nábytek navržený na míru, který je doplněn kousky z antik obchodů. Pokud chcete přijet s celou rodinou, vyhovovat vám bude stylový rozlehlý apartmán, který se nachází v prostorách bývalé šlechtické akademie z 18. století. Má plně vybavenou kuchyň i potřebné zázemí.

 

Nevybrali jste si z našich novinek? Vyhledejte to pravé místo pro dovolenou pomocí našich filtrů, nebo nakoukněte do inspirace tady. 
 

Podobné články