Výběr nejkouzelnějších wellness hotelů u našich sousedů

15. dubna 2021
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

V Amazing Places nehledáme kouzelná místa jen v Česku, ale také na Slovensku, v Rakousku a nově také v Polsku. Stále častěji jsme příjemně překvapováni, jaká krásná ubytování naši sousedi nabízejí a jsme rádi, že ty nejlepší vám můžeme pravidelně představovat skrze náš web a sociální sítě. Samozřejmostí se stává volba hotelu nebo penzionu podle toho, zda má pro hosty k dispozici wellness & spa. A nám nezbývá než souhlasit, že nejlépe se opravdu odpočívá po sauně či vířivce. Prohlédněte si ta nejlepší místa, která nabízejí naši přeshraniční partneři.

 

Luxus uprostřed rakouských Alp

Hotel prošel nedávno citlivou rekonstrukcí a nemůže se dočkat, až své hosty přivítá se svu pověstnou salzburskou pohostinností. Užijte si fotogenický infinity pool s výhledem na přilehlé kopce a všechny starosti vypoťte ve voňavé sauně, která je z části prosklená a nabídne vám výhledy na přírodu rakouských Alp. Celý zážitek dokresluje vkusný styl celého Das Kohlmayr jako stvořený pro ty nejlepší vzpomínky.

 

Sauna s panoramatickým výhledem

V lyžařském středisku nedaleko Salzburgu najdete hotel Mama Thresl, který si užijí milovníci sportu i ti, kteří si přijeli užít relax v místním wellness centru vybudovaném v alpském stylu plného dřeva a kamene. I přes boutique pokoje a luxusní styl celého hotelu tu zažijete přátelskou a uvolněnou atmosférou doplněnou o "povinné" tykání personálu. Pokud toužíte po příjemném pobytu s rakouským vysokým standartem, vydejte se do Leogangu.

 

Tyrolská pohostinnost jako na dlani

Špičkové rakouské služby s českou stopou najdete v Sonnenhof Ganusshhotelu & Appartements. Přes den se sami nebo s dětmi můžete vydovádět u Jezera Achensee se surfem nebo na plachetnici. Pokud jste vášniví cyklisté, provětrejte svá kola kolem jezera nebo si zajděte zahrát golf. Ať už se budete přes den věnovat jakékoliv aktivitě, dopřejte si po ní relax v místním Natur Spa se saunou s vůní alpských bylin, příjemnou masáž nebo horké lázně. K tomu čaj Sonnentor a idyla je zaručena.

 

Design pro horaly

Pokud jste milovníci vysokých kopců a zároveň si užíváte kvalitní architekturu a design, zamiřte do butikového ARX Boutiquehoteu ve Schladming-Rohrmoosu. Ten je vyhlášený především pro skvělou místní kuchyni, která umí vyčarovat ta nejlepší jídla, díky kterým se sem budete znovu a znovu vracet. Neobvyklý název ARX znamená latinsky vrchol, a vrcholové jsou i služby, které tu svým hostům nabízejí. Místní wellness je sice menší, za to s dechberoucími výhledy.

 

Zámecká atmosféra u Bratislavy

Hotel Amade Chateau se pyšní pestrou nabídkou služeb v místním wellness & spa, který si přes svou honosnost zachovává přátelskou pohostinnost. Připravené jsou pro vás vnitřní i venkovní bazény, relaxační doplňky, oddychové zóny, horké koupele i saunový svět. Milá obsluha vám ráda doporučí nejvhodnější proceduru nebo masáž a na vás už bude jen si všechny tyto radosti do sytosti užít.

 

Hotel přímo pod trenčínským hradem

Čtyřhvězdičkový Hotel Elizabeth Trenčín s více než stoletou historií nabízí útočiště pro milence i rodiny s dětmi. Ať už pojmete svůj pobyt v aktivním či relaxačním stylu, rozhodně nevynechejte návštěvu místního wellness ve stylu římských koupelí. Zaplavte si v hydromasážním bazénu, tělo prohřejte ve finské, bylinkové, parní nebo třeba římské sauně a uvolněte se při blahodárné masáži.

 

Kempinski u ledovcového jezera

Tento luxus ležící u Štrbského plesa je právem známý všem milovníkům romantiky a luxusu. Pokud jste o něm ještě neslyšeli, prohlédněte si fotografie a nechte se unést pohádkovou atmosférou, která z Grand Hotelu Kempinski High Tatras vyzařuje a láká k objevování. Uvnitř najdete jednu z nejkrásnějších Spa Luxury zón v Evropě s rozlohou 1 300 metrů čtverečních s úchvatným výhledem přímo z bazénu. A pokud ani ta by vám nestačila, zarezervujte si privátní spa apartmán pro výjimečné okamžiky.

 

Art deco v Turčianských Teplicích

Jeden z nejluxusnějších hotelů na vás čeká nedaleko Banské Bystrici. Pokud máte zdravotní problémy nebo si jen přejete užít si celý váš pobyt v lázeňském stylu, zvolte Hotel Royal Palace Turčianské Teplice. Nabízí nejen wellness, ale především léčebné procedury, pro které se využívá minerální termální voda. Vyzkoušejte CO2 zábaly nebo gold proceduru, při které se aplikuje na obličej sérum z termálního pramene za použití 24karátového zlata. Jen opatrně, aby vás doma po takovém pobytu ještě vůbec poznali!

 

Relax v hradu ze 13. století 

Palace Hotel Pezinok se ve svém wellness centru pyšní především nadstandardně velkou vířivkou až pro 16 hostů, která pokračuje v rozsáhlou relaxační zónu. V létě můžete jen tak odpočívat na lehátku na venkovní terase s výhledem do parku a pozorovat živé pávy procházející se po zahradě. V zimě naopak oceníte několik bylinkových saun. Vysoce školený personál vám spolu se zábaly připraví masáž dle vašeho přání na uvolnění celého těla.

 

Malé Karpaty a wellness

V hustém bukovém lese prosvítá Hotel Zochova chata, kte kterému vás dovedou světelné prvky směřující až před samotný vstup. K původní Zochově chatě z roku 1933 byla přistavěna nová část a celý objekt byl citlivě modernizován. Detaily ze dřeva a množství skla či velká okna vám umožní oddat se klidu přírody a nechat se jím unášet. Zrelaxujte svoje tělo i ducha v místním wellness a spa a načerpejte inspiraci a sílu v srdci Malých Karpat.

Podobné články