Rozhýbejte to na jaře! Kam odjet za aktivní dovolenou?

13. dubna 2023
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Chcete si užít dovolenou, ale zároveň nevypadnout ze své sportovní rutiny? Poradíme vám, kde strávit aktivní volno s dětmi i ve dvou. Kombinace pohybu a následného odpočinku ve wellness je nejlepší cestou, jak se odpojit od všedních starostí a vrátit se s dobitými baterkami. 

Kometa Lipno Blue Marine

Lipenská přehrada nabízí spoustu vyžití v každém ročním období a ani na jaře se tu nudit nebudete. Nezapomeňte s sebou vzít kolo, nebo běžecké či outdoorové boty. Stezku v korunách stromů už jste navštívili? Designový modul kometa navrhla Adéla Bačová a na Lipně podobné ubytování nepotkáte. Jedná se totiž o naprostý unikát. Ať už si budete chtít užívat nezapomenutelné západy slunce, sílící jarní sluníčko na pláži, anebo vás spíše láká ranní otužování, kdy můžete do vody skočit z vlastní terasy. Kometu si nejlépe užijete ve dvou. Můžete se těšit na útulný obývák s kuchyňským koutem, pohodlnou postel i teplou sprchu a splachovací toaletu. Kdyby se večer ochladilo, přiložte do kamen a pohodlně se uvelebte. 


Panorama Golf Resort

Jen kousek od Prahy v nádherné přírodě Posázaví najdete resort, který kromě opakovaně oceněného golfového hřiště nabízí také rozmanité sportovní vyžití a uspokojí i ty nejnáročnější gurmány. Můžete si vybrat, zda budete bydlet v luxusních bungalovech, nebo vícelůžkových apartmánech. Pokud jste vedle sportu i milovníky architektury, vaše duše tady zaplesá. Designový achi kousek je kombinací dřeva, skla a dalších přírodních materiálů. Krom golfového hřiště tu najdete dva tenisové kurty, dva kurty na beach volleyball a multifunkční hřiště pro míčové hry. Veškeré sportovní vybavení si můžete vypůjčit. Lokalita je také ideální pro milovníky cyklistiky či vodních sportů.


Grandhotel Tatra

V okouzlující přírodě Valšska, protkané cyklotrasami a pěšími stezkami, můžete zkombinovat aktivní dovolenou i s odpočinkem. Ostatně, to je také nejlepší recept na dobíjení baterek. Grandhotel Tatra nabízí luxusní ubytování s veškerým pohodlím, které k němu patří. Ve vysoké posteli s hromadou polštářů budete usínat, jako kdy vás do vody hodí. Ráno na vás čeká dobrá nálada a pětihvězdičková snídaně. Nezapomeňte energii dobít i skvělým jídlem. Gastronomii tu totiž věnují velkou péči a nebojí se zakomponovat i valašské speciality. Odměnou za pohyb budou nejen vyplavené endorfiny, ale také hotelové wellness s venkovními vířivkami, mnoha druhy saun a velkým nerezovým bazénem s vlastním barem


NUTREND World

Chcete odpočívat, sportovat a zároveň být neustále v centru dění? Jeďte do Olomouce. Butikový hotel NUTREND World je místem, které pečuje o váš celkový wellbeing a kde si můžete vybrat z nekonečného seznamu služeb a aktivit. Dvoupatrové fitko udělá radost všem, kteří nechtějí vypadnou ze své rutiny. V pokojích s velkými loftovými okny jsou ručně vyráběné postele, na kterých se spí jako na obláčku. Místní restaurace vaří z čerstvých a kvalitních surovin a vyberou si zde jak profesionální sportovci, hosté, kteří si hlídají linii, tak opravdoví gurmáni i děti. Kromě sportu se zde můžete oddávat nejrůznějším masážím a saunovým ceremoniálům. Pronajměte si s drahou polovičkou soukromé SPA s finskou saunou, krbem a lahví Prosecca. 


Miura Hotel

Vesmírná loď nebo hotel? Místo jako z jiného světa vás nepřestane překvapovat na každém kroku. V Čeladné je mnoho výjimečných Upper Class hotelů a Miura je jedním z nich. Architektura celé budovy je drsná jako okolní hory, ale zároveň útulná tam, kde má být. Výhledy z místní restaurace na okolní hory si na celý život uchováte v paměti. Hotel leží na jednom z nejlepších českých golfových hřišť, byl by hřích nechat doma hole. Pokud jste golf nikdy předtím nezkoušeli, rádi vám zde vybavení zapůjčí. Kromě golfu můžete krásy místní krajiny objevovat z cyklistického sedla a třeba i z terénní koloběžky. Místní vymazlené SPA budete zbožňovat. Čeká na vás venkovní i vnitřní relaxační bazén s hydromasáží a velký výběr procedur.


Aparthotel Lípa

Aparthotel Lípa, to je spojení všeho, co potřebujete k bezstarostné dovolené na jednom místě. Hotel, penzion, hostel, bistro, restaurace, wellness nebo dokonce i bowling. Vyberte si, jaký typ ubytování vám bude sedět nejlépe. Klidně sem přijeďte s celou rodinou, včetně dětí. Nemusíte se bát je tu vypustit, hotel je v uzavřeném komplexu, s dětským hřištěm, kavárnou a restaurací. Zabalte pohorky a vydejte se prozkoumat krajinu Českosaského Švýcarska. Nevíte kam vyrazit? Na recepci vám poskytnou menšího průvodce s tipy. V rámci hotelu máte přístup do relax zóny, kde můžete využít sauny, zajít si do fitness centra nebo si dopřát některou z nabízených masáží. Jen 300 metrů od hotelu máte sportovní areál s tenisovými kurty, plážovým i halovým volejbalem, florbalem, fotbalem, minigolfem a lezeckou stěnou.   


Sunnsait

Za aktivní jarní dovolenou vyrazte do Rakouska! Uprostřed majestátních hor v prázdninovém středisku Maria Alm se nacházejí apartmány Sunnsait. Majitelé vás přivítají v jednom z apartmánu s otevřenou náručí a vy budete mít pocit, že je to vaše druhé doma. Interiéry apartmánů vytvářejí nezaměnitelně příjemnou domácí atmosféru. Hlavní prim v apartmánech hraje masivní dřevo a přírodní materiály. Každé ráno tu bude za dveřmi čekat snídaňový košík, jehož dobroty si vychutnáte v soukromí apartmánu. Protáhnout se můžete v malém, ale dostatečném fitness přímo v hotelu a hned po ránu můžete udělat pár temp i v bazénu. Po aktivním dnu v přírodě a dlouhé túře vám přijde zdejší wellness se saunou vhod. 


Das Edelweiss

Jedno z našich nejoblíbenějších míst v Rakousku se nachází na úpatí hor, kousek od Mozartova města Salcburk, v alpském údolí Grossarl. Das Edelweiss je pětihvězdičkový hotel plný pohody, zábavy a pohostinnosti, která se nese v rodinné atmosféře. Tohle místo se vám opravdu uloží do paměti. Hotelový resort Das Edelweis vám nabídne širokou škálu pokojů, od standardního dvoulůžkového až po přepychové apartmá v 8. patře hotelu s vlastním bazénem na terase a finskou saunou. Doporučujeme vzít nebo zapůjčit terénní kolo a vyrazit do národního parku Hohe Tauern. Majitelé vám ráda poradí, kudy se vydat na pěší túru. Odměnou za sportovní výkony vám pak bude Edelweiss Mountain Spa, které se rozkládá na pěti podlažích. 


Terentnerhof

Další poklad v Jižním Tyrolsku, který nám naprosto učaroval! Jsme si jistí, že aktivní i relaxační dovolená tady bude stát za to. Můžete tu celou dobu jen odpočívat v županu a pantoflích, nebo se vydat objevovat okolní zelené kopce a dominantu místních hor - Tre Cime. V létě si můžete na rozlehlých terasách zacvičit jógu a dýchat čerstvý horský vzduch. Užívat si tu budete skvělé jídlo od mistrů kuchařů a zajímavé drinky z místního baru. Všechny pokoje jsou designově zařízené a některé z nich mají i soukromou saunu. Nadšení budete i ze sky poolu, který je tu v provozu každý den od 7 do 19 hodin a nabízí pohádkové výhledy. Jestli nechcete ztrácet čas plánováním programu, prozkoumejte nabídku hotelových balíčků - od kulinářských zážitků až po sportovní vyžití. 


Hotel Petrus

Plánujete si delší jarní volno a chtěli byste někam dál, za hranice? A co takhle Itálie? Do hotelu Petrus se pravidelně vracíme kvůli wellness, které je tu vyhlášené, a také kvůli rodinné pohostinnosti. Ta je pro tuto oblast typická. Tři sestry převzaly od svých rodičů otěže a vykouzlily místo plné pohody, kde vám bude náramně dobře. Prostorné moderní pokoje vám budou dočasným domovem, místní restaurace nadmíru uspokojí vaše chuťové pohárky a wellness vám udělá dobře na tělu i duši. Zeptejte se maminky Gerti, kam vyrazit na túru. Je to nadšená turistka a ráda vám odhalí své nejkrásnější trasy. Pokud holdujete cyklistice, i tady si pěkně zajezdíte. Necelý kilometr od hotelu je golfové hřiště a místní jamky má zase v malíku tatínek Hans. 


Chcete prozkoumat další kouzelná místa, kde můžete nejen lelkovat, ale také si dát pořádně do těla? Podívejte se do naší inspirace - tady! 

 

Podobné články