Prázdniny v Česku - apartmány & penziony

10. července 2019
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

 

Ano, víme, že letní dovolená u moře má své kouzlo, ale věřte nám, že krásná místa najdete i tady u nás. Spousta z nich má přes léto ještě volné kapacity, ať už to jsou chaloupky, apartmány, penziony nebo hotely. Zeptali jsme se těch, která patří do Amazing Places a přinášíme vám seznam, kam se během července a srpna můžete vydat. 

Pojďme začít uprostřed moravských vinic, kde vám v létě bude obzvlášť dobře. Volné termíny mají ve Vile Mia Valtice i ve stejnojmenných apartmánech (7.-20.7. & 18.-24.8.). Pokud rádi jezdíte na kolech, nezapomeňte je vzít s sebou, v okolí je spousta krásných cyklostezek. Volno také mají v Apartmánech Ladná, kde se pyšní jedním z nejstylovějších bazénů - během týdne kdykoliv a o víkendech 12.-14.7 & 20.-21.7.

 

Když jsme zmínili kolo, tak pro vás máme další dvě místa, která jsou skvělým výchozím bodem pro milovníky cykloturistiky. Penzion Kůlna, krásná dřevěná stavba uprostřed panenské přírody,  je kousek od singletrailu Moravský Kras. Zrekonstruovaný penzion Kolovna najdete v Jeseníkách a jeho součástí je půjčovna kol. I tady najdete v okolí nespočet krásných tras, kam se vydat na kole i pěšky. Volné termíny nabízí obě místa během celých prázdnin.

 

Mezi Plůtky asi není ani třeba představovat. Tohle kouzelné místo v Beskydech má stále přes léto volné termíny přes týden, stačí se podívat k nim na webové stránky. Stejně tak tomu je na jihomoravském Zikmundově, kde nedávno otevřeli nový pokoj s příznačným jménem Na Samotě. Za nás obě místa patří stále k tomu nejlepšímu v Česku.

 

Pokud byste toužili po rodinném ubytování, tak můžeme doporučit Javorku v České Třebové. V této krásné prvorepublikové vile najdete 2 apartmány, kde v srpnu mají ještě volno. Podobně na tom jsou malebné Apartmány Český Ráj a Biokolna nedaleko Jičína. Pokud byste jeli rádi objevovat tento kout Čech, tak volno tu je od 14. do 31. Srpna.

 

Pro milovníky dobrého jídla tu máme dvě místa, kde budou jejich chuťové pohárky nadmíru uspokojeny. Jedním z nich je Penzion Nový Rybník, na který narazíte relativně kousek za Prahou u Dobříše. Volné termíny u nich jsou přes celé léto vždy od neděle do čtvrtka. Druhým místem je Šupina & Šupinka, apartmány a dvě restaurace na třeboňsku se zaměřením na pokrmy ze sladkovodních ryb. Volno tu mají následovně: 7.-13.7. & 16.-23.7. & 18.-23.8. & 24.-31.8.

 

V Jižních Čechách ještě chvilku zůstaneme a vrátíme se na kola. V luxusních apartmánech Bed & Bike Prachatice budete mít totiž v rámci svého pobytu zapůjčení elektrokol. Otvírají teď nové apartmány, které vám jsou od 19. července s jednou výjimkou mezi 29.7. a 5.8. k dispozici. Dalším místem, kde vás rádi přivítají, je Penzion Stříbrný Vítr (volno 7.-13.7. & 21.-25.7. a od 14.8. dál) nedaleko lipenské přehrady. Nedávno jsme je navštívili, podívejte se k nám na Instagram na reportáž.

 

Závěrem vás zavedeme do dosud neobjevených koutů Česka - nejprve na sever do krajiny Českého Švýcarska a Lužických Hor. Pokud jste tam ještě nebyli, přicházíte o hodně. Napravit to můžete letos v létě, volné termíny napříč červencem & srpnem nabízí romantický Rustic House. Posledním místem jsou apartmány AP19 v Krušných Horách, odkud jsme se také nedávno vrátili a můžeme vřele doporučit. Tam mají každý víkend jeden dva apartmány volné.

Podobné články