Oslavte Valentýna na místě, kde se tvoří láskyplné zážitky

20. ledna 2023
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Patříte mezi romantické duše, které se každý rok těší na Valentýn a přemýšlí, čím opět překvapit svou nejdražší polovičku? Nebo stojíte na opačné straně spektra a svátek zamilovaných je pro vás jen komerční tahák? Ať už tak nebo tak, Valentýn nemusí být jen očekávaná večeře při svíčkách, puget červených růží a chlupatí Teddy medvídci. Je to hlavně další příležitost strávit se svým milovaným člověkem čas, který bude patřit jen vám dvěma a možnost vytvořit si jedinečné společné vzpomínky. Věříme, že na těchto kouzelných místech se vám to povede. Vytipovali jsme 11 amazing places, kde mají volný předvalentýnský (klidně prodloužený) víkend od 10. do 12. února.

 

Krumlovský mlýn

Místo, které se ve všem vymyká tradičnímu ubytování, najdete v Českém Krumlově. Prostory starého mlýna přestavěl majitel Marek Šimon na tři luxusní apartmány plné masivního dřeva, designových doplňků a postelí, zavěšených na řetězech. Taky se vám z toho zatočila hlava? Tohle místo je doslova jako z pohádky, a to i díky všem těm krumlovským dominantám, na které budete koukat z okna. Toužíte-li kromě pořádné dávky romantiky také po troše relaxu ve wellness, domluvte se s majitelem na koupeli pod hvězdnou oblohou ve venkovním vyhřívaném sudu, nebo rovnou sáhněte po apartmánu IV., který má vlastní vířivku. Na něco dobrého k snědku vyrazte do města. Láska přece prochází i žaludkem. Cestou se pokochejte hradbami a krásným krumlovským zámkem, a pokud nikam nespěcháte, ztraťte se spolu na chvíli v křivolakých uličkách. Co tam? To už necháme na vaší fantazii. 

 

V Bezovém údolí

Pokud si vyberete Bezové údolí, čeká vás zážitek, který nelze jednoduše popsat slovy. Ojedinělý butikový hotel, který vznikl citlivou rekonstrukcí staré křídové chalupy, jako by z oka vypadl stavení z románu Rosamunde Pilcher. Najdete tu 5 minimalistických pokojů, protkaných dubovými trámy a decentní květinovou výzdobou. Tady budete cítit harmonii v každém koutě. O vaše spokojené žaludky a ultimátní gastro potěšení se postará šéfkuchař Karel Doležal, který vařil pro Ambiente. Na romantickou procházku se nemusíte vydávat daleko, vedle chaty je les a jezírko, které celému stavení dodávají na kouzelné atmosféře. Perfektní místo na vyznání lásky.

 

Zámek Ratměřice hotel & resort

Místo pro ty, kteří se rádi nechají rozmazlovat luxusem a láká je pohádkové zámecké prostředí. Ne nadarmo se o tomto místě prohlašuje, že patří mezi ta nejromantičtější místa u nás. Přepych nebude to jediné, co si tady užijete. Nechte se hýčkat ve službách čtyřhvězdičkového hotelu. Personál je tu připravený plnit všechna vaše přání. Vyfikněte se a zajděte za gurmánským zážitkem do restaurace Sequoia, která stojí kousek od zámku. Šéfkuchař Pavol Pavlík vaří výhradně ze surovin od lokálních dodavatelů. Po večeři se běžte vyhřát do finské nebo parní sauny

 

Usedlost u lípy Blatiny

Chcete spolu utéct do přírody? Odpočinout si od ruchu města? Usedlost u Lípy Blatiny je na samotě, v tichu, klidu a na čistém vzduchu uprostřed Žďárských vrchů. Využijte toho, kde se nacházíte, a udělejte si procházku po místních lesích. Pokud letošní zima nadělí sněhovou přikrývku, můžete tu prozkoumat upravené běžkařské trasy. Každopádně budete zaslouženě a třeba i aktivně odpočívat. O to tu jde. Tajný tip - objednejte si snídani až do postele a užijte si, že nic nemusíte. 

 

SILVERSTONE Living

Pokud je společným jmenovatelem vašich představ o dokonale stráveném Valentýnu relaxační uvolnění těla i mysli, pak si troufneme tvrdit, že dál už hledat nemusíte. Silverstone nabízí unikátní kombinaci romantické podkrkonošské přírody, luxusního wellness a výjimečně útulné atmosféry dřevěných roubenek. Budou vás tu rozmazlovat vynikající kuchyní i nabídkou služeb, jako jsou masáže, kosmetika, vyjížďky na koních a nejrůznější sportovní aktivity pod vedením olympioničky Lucie Škrobákové. I my sem často jezdíme za amazing zážitky. 

 

Vila Čapek

Váš láskyplný víkend můžete strávit uprostřed malebné krajiny Českého ráje, v prvorepublikové Vile Čapek. Nic vás tu nebude rušit, takže si můžete dosyta užívat jeden druhého. Ve vile je pět pokojů, jeden apartmán a pronajmout si můžete i malý Domeček. Pokoje jsou vybavené vším, co k dokonalému odpočinku potřebujete. Postarají se tu i o váš vytříbený jazýček. Můžete si objednat snídani do postele i na terasu a večeři si vychutnáte v domácí restauraci, kde je na výběr z několika jídel. Domluvte se s majiteli předem na rezervaci soukromého wellness a dopřejte víkendu ve dvou relaxační „final touch” ve finské sauně a vířivce s výhledem do okolní přírody

 

Monastery Garden Český Krumlov

Je pro vás Valentýn chvilkovým únikem od povinností a odevzdání se do něčích rukou? Nemusí to být jen ruce partnera, co o vás budou pečovat. V Monastery Garden se o vás osobně postará laskavá majitelka, pro kterou je pohostinnost a pohodlí hostů na prvním místě. Hosté tady usedají k jednomu velkému jídelnímu stolu jako staří přátelé a majitelka Kamila přátelskou atmosféru skvěle dotváří svou domácí kuchyní. Tohle místo je prostě unikátní. Už jen proto, že některé skříně tady například slouží jako tajné vchody a v jednom z pokojů se nachází zachovaná historická studna. Přenocování v Krumlově je zážitkem samo o sobě. Tady se můžete zašít do jakékoliv kavárny nebo se prostě jen procházet městem a bude o zábavu postaráno. Hotel stojí jen pár kroků od krumlovského zámku a klášterní zahrady. Budík je tu sice zakázaný, ale vyplatí se být tam dříve, než dorazí turisté. U paní Kamily si pak dovolte lenošit a věnovat se jen sobě navzájem. 

 

Vodní domky Čejkovice

Jediné, po čem na Valentýna toužíte, je užít si svého parťáka a jen tak spolu sladce lelkovat? V tom případě si to namiřte do Vodních domků Čejkovice. Místo je zhmotněním klidu v dokonalém souladu s přírodou. Vybrat si můžete ze tří domků v různém stylu - Provence, Blue a List. Vy dva jste nejdůležitější, a pak taky nějaké to dřevo na zátop v kamnech, pohodlná postel a terasa, kde můžete poslouchat přírodu. Součástí domků je vybavení na chytání ryb. V případě tuhé zimy bude možná potřeba vyříznout díru do ledu, pak už stačí jen nahodit udici, večer si rybu ugrilovat a užívat si dlouhého večera ve dvou. Kdy naposled se vám to podařilo?

 

Mamma's Boutique Hotel

Odpočinek v lázních si můžete dopřát v srdci Poděbrad, kde přímo na kolonádě stojí hotel, který je připravený opečovat vás i vaši lásku. Vyberte si nadstandardní pokoj Deluxe s krásným výhledem na kolonádu. Pokud hledáte opravdové soukromí, mají tu střešní apartmá Bella Vista, které disponuje rozlehlou terasou, nádherným výhledem, infra saunou i vinotékou. Od snídaně po večeři se nemusíte o nic starat, vše bude doručeno přímo k vám. Hotel je součástí konceptu skupiny Laplace, který vytvořil opravdu nevídanou oázu odpočinku a gastro zážitků. Máte se na co těšit. 

 

Dvůr Haniš

Pokud je poklidná venkovská atmosféra, útulno a ochutnávání domácích dobrot to, co vás nejvíce láká na společném víkendu, pak jste právě našli své hnízdečko lásky. Relaxovat spolu můžete u kachlových kamen s dobrým knižním příběhem nebo v privátní sauně. Být celý den v teple u kamen je sice lákavá představa a klidně si to dopřejte, ale nebyli bychom to my, kdybychom vás neposlali ven. Broumovská příroda je nádherná a stojí za výlet. Když vám počasí bude přát, udělejte si do termosky čaj, zabalte pár dobrot a vyrazte na celodenní průzkum okolí. 

 

Biokolna

Chcete si užít svátek zamilovaných někde daleko od ruchu, davů a mimo nablýskané turistické pasti? Biokolna v Českém ráji, to je komfort a rodinné zázemí, privátní wellness s vířivkou, finskou saunou, masáží i odpočívárnou v zimní zahradě s úžasným výhledem do údolí. A všude kolem – příroda. Ráno se těšte na famózní domácí snídani od nejmilejších majitelů. A večery? Ty budete určitě trávit relaxací v luxusním wellness a když budete mít náladu, můžete si klidně na pokoji zatančit za zvuku reproduktorů Marshall. 

 

Nevybrali jste si nebo byste rádi vyrazili užít si romantiku v jiném termínu? Není nic jednoduššího, než si najít místo přesně podle svého gusta - stačí totiž kliknout sem a zadat své požadavky. V neposlední řadě pak nezapomeňte na naše Dárkové vouchery, které poslouží jako ideální dárek právě pro tuhle romantickou příležitost.

Podobné články