Naplánujte letní prázdniny na horách

21. května 2023
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Už víte, kde budete trávit letošní prázdniny? Rádi vám to rozmýšlení trochu ulehčíme. Jen si to představte, vzduch voní dobrodružstvím, slunce příjemně pálí a vy si užíváte zasloužené volno zcela po svém. Vybrali jsme 10 kouzelných míst na horách, kde si užijete prázdniny s dětmi, přáteli, nebo jen ve dvou. 
 

Aparthotel Svatý Vavřinec

Pokud chcete nějaký čas strávit v Krkonoších a dopřát si i trochu toho luxusu, vřele doporučujeme čtyřhvězdičkový hotel Sv. Vavřinec. Majitelé se nechali inspirovat trochou Itálie, Švýcarska a kouskem Rakouska a z každého si vzali jen to nejlepší. Ztělesňuje harmonické propojení designu, minimalismu a útulna s wellness centrem a špičkovou kuchyní. Můžete si vybrat z menších i větších apartmánů se dvěma ložnicemi. Součástí apartmánů je plně vybavená kuchyňská linka s myčkou i pračkou. Je to ideální místo pro komfortní rodinnou dovolenou na horách. Mysleli zde i na ty nejmenší. Pohrát si mohou v dětské herně se skluzavkami a spoustou hraček, pro ty odrostlejší je zde herna v podobě X-boxů, domácího kina nebo stolního fotbálku. Ostatně, i vy zde můžete zavzpomínat na dětství. 


Hotel Královka

Hledáte odpočinek v náručí přírody, ale je pro vás stejně tak důležité pohodlí a služby? Pak jste tu správně. Na jednom z vrcholů Jizerských hor, kousek od Bedřichova, stojí horský hotel Královka. Spát budete v útulných a moderně zařízených pokojích nebo apartmánech, jejichž hlavním prvkem je dřevo. Každý výhled z okna je tu zážitkem. A co teprve ten čerstvý horský vzduch! Okolí si nejlépe prohlédnete z místní kamenné vyhlídky nebo ze střešního wellness. Přímo od hotelů můžete začít svou horskou túru po jedné z mnoha stezek. Určitě ale neuděláte chybu, když s sebou přivezete i horská kola. Tady se vám povede načerpat novou energii, i když celou dovolenou strávíte aktivně.


Chalupa Sklářská

Tohle kouzelné místo v Jizerkách zachránili noví majitelé teprve v roce 2019, kdy z úplné ruiny vybudovali nový dům. Zůstaly jen obvodové zdi a dřevěné krovy. Chalupa z roku 1876 patřila sklářské rodině, po které se zachovalo několik zajímavých řemeslných prvků a dokonce i zazděný dopis z období války. Chalupa Sklářská je vhodná jak pro rodiny s dětmi, tak pro sportovně založené skupiny. Ubytuje se v ní až 11 osob ve 4 útulných ložnicích. V létě se dá vyrazit na kola nebo na nespočet výletů do okolí, kde najdete hned čtyři krásné rozhledny. Přímo před chalupou vede cyklostezka na protrženou přehradu. K chalupě si můžete navíc pronajmout i malý mezonetový apartmán Domeček pro dvě osoby, který s ní přímo sousedí.


Knížecí cesta

V těsné blízkosti našeho největšího národního parku a jen pár desítek metrů od Lipenské přehrady leží Knížecí cesta. Pokud budete chtít prázdninovou dovolenou trávit tady, budete žasnout nad všemi detaily, které tu harmonicky zapadají do sebe. Spojit moderní styl s prvky, jaké pamatujete z dětství od babičky, není jednoduché, ale tady se to povedlo na jedničku. V budově z poloviny 18. století najdete luxusně a vkusně zařízené apartmány, s plně vybavenou kuchyní. Pro relaxaci a odpočinek vás potěší se šumavskou přírodou dokonale propojené wellness s úchvatnými výhledy na lipenské zátoky. V nabídce je finská-infra-parní sauna, whirlpool, masáže či horké koupele. V Horní Plané je pak nejkrásnější písečná pláž na Lipně, kde se můžete věnovat různým letním sportům. 


U Heřmanů

Skvostná chalupa na Šumavě, která funguje jako penzion a nabízí klidné zázemí pro dovolenou v náručí přírody. Ukrývá 6 různě velkých pokojů se samostatnými koupelnami. Do největšího pokoje se vejde pětičlenná rodina nebo parta přátel. Soukromí je tu zaručeno. S ostatními hosty se můžete setkat ve společenské místnosti v přízemí nebo ráno u domácí bufetové snídaně. V okolí se nachází nespočet turistických tras, takže i pokud byste zůstali déle, budete mít stále co objevovat. 


Ondrášův Dvůr

Chcete si během prázdnin také na chvíli odpočinout od dětí? V Moravskoslezských Beskydech jsme našli jednu skrytou perlu, která je výhradně Adult Only. Užijete si tady kombinaci krásné přírody a naprostého luxusuOndrášův Dvůr je obklopen hlubokými karpatskými lesy a čistým horským vzduchem. Celý hotelový komplex je doslova prostoupen nádhernou zahradou. Čeká na vás Saunový svět, krytý bazén, venkovní koupací jezera, ale také unikátní atrakce jako Thermal Park nebo Tropico Beach. Voda a teplo tady hraje prim. Naložte se do vířivých kádí a objednejte si drink v jednom z místních pěti barů. Ubytovat se můžete v samostatných vilkách, nebo v hotelových pokojích.


Stodola

Kouzelný prostor, který je určen pro rodinu, nebo pár přátel, kteří si vyjdou kopec, sejdou se tady, společně si uvaří, rozloží oheň a rádi společně posedí na terase pod oblohou plnou hvězd. Dominantou Stodoly je velká kuchyně, stůl, terasa a překrásný výhled do širého okolí. V patře se vyspí až 6 osob, ale pohodnější to bude jen pro 4. Vaše dovolená tady bude prostoupena naprostým klidem, protože budete na úplné samotě. Jen vy a příroda. Vykoupejte se ve vyhřátém sudu, ochlaďte se venkovní sprchou, projděte se naboso po loukách kolem, a pak se zachumlejte do dek a dopřejte si teplo rozpáleného krbu. Takhle si představujeme ráj na samotě.


Pod Jelenkou 

Léto v Orlických horách? ANO! Roubenku Jelenku najdete v krásné přírodě Orlického Záhoří. Její dva apartmány může obývat až 8 lidí, takže tu letní prázdniny můžete trávit s celou rodinou i přáteli. Apartmánům není co vytknout - v krásné řemeslné kuchyni se bude vařit jedna radost, ve společné místnosti strávíte dlouhé hodiny plné povídání a v útulných ložnicích zrelaxujete po náročném dni na horách. Orlické hory jsou cyklistickým rájem. Najdete tu nespočet horských cest a nově vybudovaný Trail Park v Zielenieci, který nabízí zábavu, jak pro začátečníky, tak pro ostřílené bikery.


Scholzův Mlýn

Kdy naposledy jste spali, bydleli, žili ve mlýně? Původní stavbu s první dochovanou zmínkou z roku 1863, která prošla kompletní rekonstrukcí, najdete v Žamberku. Mlýn se pronajímá pouze jako celek, ať již pro dvě osoby, vícečlennou rodinu, nebo skupinku max. 12 osob. Jedna z ložnic je zachovalá a zrekonstruovaná jako původní. Je vhodná pro děti, postele jsou kratší, jak tomu v minulosti bývalo, má ale absolutně nadstandardní dobovou atmosféru. Další čtyři ložnice najdete v prvním patře, které je celé nově vystavěno z původního podkroví mlýna. Jezdí se sem hlavně odpočívat, lenošit za pecí, číst si a hrát si. Plně vybavená kuchyň vám umožní zůstat klidně i déle a pěkně se tu zabydlet. Ve sklepě s původními klenbami pak najdete absolutní oázu relaxu v podobě vířivky


Apartmány Modřínová Archa

Jeseníky nabízejí nespočet možností pro zaryté sportovce i lenochy, kteří si chtějí odpočinout u dobré knížky a relaxovat při zpěvu ptáků. U lesa s překrásným výhledem do údolí Moravice a na protilehlé svahy. Tam se nachází apartmány Modřínová Archa, které se stanou vaším útulným basecampem pro expedice po okolních lesích. Ubytujete se v jednom ze čtyřech apartmánů, které mají samostatné vchody, takže potkávání s ostatními hosty se zúží na minimum. Do jednoho apartmánu se vejde až 7 lidí, pokud ale plánujete prázdninovou dovolenou pro více osob, stačí zarezervovat více apartmánů. Vrchol Pradědu se štíhlou siluetou vysílače jste už jistě nejednou někde viděli. Určitě ale stojí za to vydat se k němu a pokochat se jím naživo. Budova vysílače slouží i jako hotel, restaurace a rozhledna. Nabízí se odtud nádherné výhledy do širokého okolí.


Nic vám nepadlo do oka? Dejte tomu ještě chvilku a prozkoumejte náš inspirativní výběr kouzelných novinek, které jsme teprve nedávno objevili. 

 

Podobné články