Na samotu ve dvou

12. března 2019
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Utéct z města, daleko od lidí a každodenního stresu. Ideálně jen sami ve dvou a někam na samotu. Řekněte, kdo z vás alespoň jednou takovou touhu neměl? Strávit pár dní někde uprostřed přírody na krásném místě, kde nebude široko daleko ani živáčka. Ano, můžete vzít stan, v létě třeba jen spacák a najít si nějaký plácek na louce. Ale existují i místa, která si na pár dnů můžete pronajmout a jet si odpočinout tam. Je jich v Česku zatím pomálu a často jsou skoro pořád plná, ale nevěšte hlavu - štěstí přeje připraveným, a tak si nenechávejte rezervaci na poslední chvíli. Trpělivost přináší nejen růže, ale také vysněný odpočinek na nějakém z následujících kouzelných míst.

 

Dobčické Rybníčky - Chata Alička

Dobčické rybníčky byly jedni z prvních v Česku, které začali nabízet něco, čemu klidně můžeme říkat glamping. Pojem vznikl jako spojení slov “glamorous” a “camping”, tudíž takové luxusní kempování. Jde o 5 chatiček a jedno tee-pee, které majitel Jirka Střítecký postavil na rybnících v jižních Čechách. Plno má sice měsíce dopředu, ale vždycky se tam nějaký volný termín najde. Navíc pár dnů zpátky otevřeli novou chatičku Alička, a tak se kapacita o trochu navýšila.

 

Stromhouse

Ubytování na stromě - jako děti jsme o tom snili všichni. Mít svou skrýš v korunách stromů a pozorovat, co se děje okolo nás. V Česku už takových domečků najdete několik a jedním z nich je Stromhouse u Pyskočel v Posázaví. Tady uprostřed přírody, obklopeni šumícím lesem, nasbíráte neskutečně energie. Bez elektřiny, zato s vinotékou si tu krásně odpočinete.

 

Teepee & Spa

Stejný majitelé, kteří provozují Stromhouse, pronajímají nedaleko také indiánské obydlí, kterému se říká tee-pee. Tohle je ale o něco luxusnější - k dispozici budete mít svoje vlastní spa v podobě finské kádě a sauny. Objednat si můžete také “gril-mistra”, který vám připraví jedinečný gastronomický zážitek. A abyste nezáviděli hostům Stromhousu, tak i pro vás je zde v koruně stromů udělaná terasa, kde si můžete vychutnat třeba skleničku vína.

 

Srub u Kocoura

Tenhle krásný nový srub najdete v srdci České Kanady. Ihned po příjezdu, kdy vás uvítají příjemní majitelé, manželé Svobodovi, budete nadšení z místa, kde se srub nachází. Ocitnete se na samotě, kde vás obklopují jen klidné lesy a soukromý rybník. U Kocoura je ideálním místem na skloubení odpočinku s množstvím kulturního i sportovního vyžití v okolní přírodě.

 

Šumavská Maringotka

Bydlet v maringotce chtěl snad každý, kdo jednou viděl Cirkus Humberto. Tady vás ale místo kočovného života čeká krásný klid uprostřed šumavské přírody. I když se může zdát, že je maringotka malinká, najdete v ní vše, co budete potřebovat. Na pozemku si užijete přírodní koupací jezírko a před maringotkou je příjemné posezení, kde můžete grilovat nebo opékat buřty na ohništi. Za poplatek lze také využít saunu a vířivku v přilehlém stavení. 

 

Wellness Fishing & Vagon

Tuhle chaloupku na jihočeském rybníce nedaleko Jindřichova Hradce jsme si zamilovali na první pohled. Je úplně mimo civilizaci, přímo na rybníce, a ještě k ní patří malá sauna a finská káď. Relax jak se patří. Panu majiteli patří i Wellness Vagon, který je nedaleko a svým hostům také poskytuje krásné útočiště s vlastním wellness zázemím.

 

Jsou také místa, která sice budete sdílet s dalšími hosty, ale vůbec vám to nebude vadit. Kouzlo těchto míst vám to vynahradí. Pořád budete na samotě, obklopeni přírodou, ale většinou se o vás ještě někdo bude starat s takovou péčí, že se vám vůbec nebude chtít domů.

Penzion Krakovice, který má pouze 3 pokojíky, najdete v jižních Čechách na samotě u lesa. Velké venkovské stavení vás okouzlí na první pohled a na jejich krásné pavlači se vám bude odpočívat jedna radost. Snídani pro vás přichystají v centrální světnici, můžete se těšit na čerstvé pečivo, sýry, šunku, sladké koláče, vynikající marmelády a spoustu dalších dobrot. 

 

Apartmány Červený Dvůr se nachází kousek za Českým Krumlovem. Mají tu celkem čtyři a najdete v nich kachlová kamna, romantickou ložnici a relaxační prostory. Apartmány obklopuje obrovská zahrada a všude okolo je lesík, kam se můžete vydat na procházku.

 

U Vyšaty (také v jižních Čechách) mají pouze dva pokojíky a při vaší návštěvě se pravděpodobně stanete součástí rodiny majitelů, kteří toto místo s citem zrekonstruovali. Nejlepší je tu nedělat nic. Posaďte se na zahradu, naslouchejte tichu a radujte se pohledem na květinovou a bylinnou zahrádku. Něco si ugrilujte. Načněte si víno z vinného sklípku, který na vás čeká přímo v chalupě. A až dobijete baterky, jděte se projít do lesa. 

 

Na Čechách je se svými čtyřmi pokojíky také místo, kde se vám bude krásně odpočívat. Stará se o něj rodina majitelů, kterým patří už od pradávna. Usínat budete ve voňavých peřinách a ráno na vás bude čekat stůl prostřený samými dobrotami. Místní kuchyně je vyhlášená, takže o vás bude opravdu dobře postaráno.

Podobné články