Kouzelné jarní novinky v Amazing rodině

10. April 2024
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Nechte se okouzlit novými místy v naší Amazing rodině. Ať už řešíte plány na prázdniny nebo na příští zimu, rozhodně tu máte z čeho vybírat.


Studio 102

Studio vzniklo hlavně za účelem inspirovat. Ať už tedy hledáte nápady pro svůj vlastní, dokonale chytrý byt nebo chcete ozvláštnit obchodní schůzku či romantický víkend ve dvou, jste na správné adrese. Garsonka vznikla díky rekonstrukci sklepního prostoru v činžovním domě z roku 1936 v Brně. Apartmán, který vytvořila talentovaná designérka, Hedvika Novotná, je do posledního detailu promyšlený a skvěle vybavený. Najdete tu kuchyň se zabudovanou pračkou a žehlícím prknem, koupelnu se sprchovým koutem, dataprojektor nebo třeba projekční plátno. Každá skříň a úložný prostor v sobě skrývá nespočet dalších možností. Naše nejoblíbenější je rozhodně pop-up bar, který se vám díky jednomu stisku ovladače vysune z nenápadné skříňky. A pokud byste se chtěli zabavit i v okolí apartmánu, stačí dojít pouhých 400 metrů k vile Tugendhat nebo se jednoduše toulat krásnými brněnskými uličkami. 


Allure Hotel Prague

Jen pár minut od Staroměstského náměstí naleznete klidnou oázu v rušné části Prahy, která vám poslouží jako ideální základna pro návštěvu hlavního města. Stylový hotýlek se nachází v Bílkově ulici, kde jsou majestátní bytové domy, kavárny a restaurace. Přesto je dobře schovaný před frmolem, takže zde nebudete rušeni. Pokud potřebujete příjemné útočiště pro pravidelné zastávky v Praze, hotel Allure si zamilujete. Světlé pokoje s vysokými stropy, čisté linky, odlehčený design a rodinný přístup celého týmu z něj dělá opravdový klenot. V přízemí vedle recepce je schován koktejlový bar B21, který vás překvapí moderní nabídkou koktejlů, které si za příznivého počasí vychutnáte na útulné zahrádce ve vnitrobloku.


Horská Chata Popcorn

Na severu Čech v Krušných horách jsme našli další amazing chatu ve vesničce Abertamy. Chata vám poskytne super zázemí jak pro zimní, tak letní dovolenou. V zimě oceníce blízkost lyžařského areálu Plešivec a také běžkařské stopy, do kterých můžete nastoupit hned za chatou. V létě pak stejný areál nabídne skvěle upravený trailpark, bobovou dráhu a spoustu turistických stezek. V interiéru vás přivítá dřevo a jednoduchý moderní design. Praktická prostřední část slouží jako obývací místnost s plně vybavenou kuchyní a jídelním stolem. Ve třech ložnicích se pohodlně vyspí až 5 dospělých a tři děti a k dispozici jim budou dvě koupelny se sprchou a vanou. Skrytým klenotem je velká terasa, kde můžete relaxovat po lyžování, sauně nebo cvičení jógy. Velký prostor vybízí ke grilování s přáteli a dětským hrám. Pokud holdujete objevování horské krajiny na kole, rozhodně ho vezměte s sebou. 


Chaloupka Dvě Sestry

V kopcích mezi Jizerskými horami a Krkonošemi stojí malebná chaloupka, která všechny kolemjdoucí láká svým vzhledem i původem. V kopcích nestojí úplně sama, ale jako na samotě si tady připadáte. V zimě u kachlových kamen s horkým čajem vyhlížíte srnky. V létě na terase u ohně koukáte na hvězdné nebe bez světelného smogu. V zimě jste jen kousek od lyžařských vleků i běžeckých stop a při hezké nadílce sněhu také s možností nazout lyže již u chaloupky. Pěšky dojdete k oblíbené restauraci s minipivovarem U Čápa s velkým dětským hřištěm. V létě si nenechte ujít procházky a výšlapy po okolí. Chaloupka, ač malá na pohled, nabízí velkorysý prostor pro přespání 8 osob. V patře na vás čekají dvě ložnice s koupelnou, další koupelnu najdete v přízemí. Takže i při plném obsazení žádné ranní fronty nehrozí. Jestli rádi vaříte, tady se vyřádíte. Jsou tu hned dvě kuchyně, jedna letní a jedna zimní. Pro vás, vaše kamarády, nebo rodinu je k dispozici zahrada, ohniště, gril a takové západy slunce, na které jen těžko zapomenete. 


Aldrov Resort

Aldrov je taková skvostná vesnička plná moderních dřevěných chatiček. Tady na vás okamžitě dýchne pohoda a udělá dojem krásná příroda všude kolem. Je to ideální zázemí na objevování Krkonoš. Výběr z pokojů a apartmánů je opravdu pestrý, takže si tu každý přijde na své. Součástí všech apartmánů jsou plně vybavené kuchyně, zdarma parkovací místo nebo terasa či balkón. Pokud se vydáte na výšlap nebo jen chcete dopřát svému tělu pořádnou nálož odpočinku, jednoznačně nesmíte vynechat wellness. Vybrat si můžete mezi finskou saunou, Kneippovým chodníkem anebo parní lázní. Pro mimořádnou relaxaci si určitě objednejte masáž. Až si prohlédnete menu zdejší restaurace, také se zaradujete. Všechna jídla jsou připravena ze zdejších surovin. Ať už přijedete v teplých nebo chladných měsících, nebude o výlety nouze. 


Galerie Mlýn Žeraviny

Vyrazte až na jižní hranice se Slovenskem, čeká vás tu místo nepopsatelné atmosféry. Kombinace bohaté historie a moderní elegance dodává tomuto kouzelnému místu charakter. Na první pohled nenápadný, industriální hotel s obrovským zázemím a zahradou, v sobě krom restaurace a wellness skrývá deset luxusních pokojů. Hotel je Adult Only, takže si se svou polovičkou udělejte romantický víkend bez dětí. Doporučujeme vybrat si pokoj ve kterém je vana umístěna uprostřed místnosti, což vám umožní zcela zrelaxovat v bublinách, případně se skleničkou vína v ruce. Ráno se můžete těšit na bohatou nabídku snídaně v místní restauraci, kde kraluje šéfkuchař Martin Fišer. Pracoval a své zkušenosti nasbíral nejen v hotelu Savoy ve Špindlerově Mlýně ale také pod vedením Radka Šubrta či Honzy Punčocháře. Na úpatí Bílých Karpat, v malé vesničce, vyrostlo nejen nádherné ubytování ale i restaurace jejíž koncept zaručeně uspokojí i ty nejnáročnější fajnšmekry. 


Apartmány Florián

Jste milovníci aktivního odpočinku? Tak tohle bude něco pro vás. Na Kvildě vznikly nové apartmány, které lákají na dechberoucí šumavskou přírodu, která je ideální pro sportovní dovádění. Každý z apartmánů má vlastní terásku nebo lodžii, na které si s šálkem kávy nebo pohárkem vína vychutnáte výhledy na okolní pláně. I zde platí, že si tu dovolenou užijete stejně dobře v zimě jako i v létě. Přes zimu popadněte lyže, běžky a brázděte místní kopce, v létě zabalte pohorky, za auto hoďte kola a hurá na výlety. Po aktivním dni vám rozhodně padne vhod vyhřátá finská sauna, zakončená ochlazením v bazénku. Všechny apartmány mají dohromady kapacitu 130 osob, takže pokud uvažujete o větším teambuildingu s konferencí, tady by to rozhodně šlo. 


Masná 130 House

Český Krumlov je lákadlem sám o sobě, ale když k tomu ještě přidáte dokonale kouzelné útočiště a vyhlášenou kavárnu, je to sázka na jistotu. V Krumlově máme už poměrně dost amazing míst, ale když najdeme něco tak speciálního, jako je Masná 130, vždy to rádi přivítáme v rodině. Majitelé domu na rekonstrukci pracovali s architekty ze studia ORA.  Podařilo zachovat historické kouzlo budovy a zároveň přidat současný design. Postel, ze které se vám nebude chtít vstát, je umístěna uprostřed ložnice a je nakloněna právě tak, aby byl váš výhled z oken co nejkrásnější. Kuchyňský prostor doplňuje plně vybavený sekretář s varnou i pracovní deskou pro případ, že si budete chtít připravit něco malého k snědku. Pro voňavou kávu i vynikající snídani stačí zajít dolu do kavárny. Tohle místo je prostě zasvěcené požitkářům s vytříbeným vkusem


Pod Vojtěchem

Chcete zažít komfort nejvyšší úrovně, ale zároveň se cítit jako doma? Tak to vás rádi pozveme do srdce České Sibiře, kde se v malé vesničce Votice nachází další amazing novinka. Zrekonstruovaný domek je pojmenován podle kaple sv. Vojtěcha, kterou uvidíte přímo ze zahrady. Na první pohled vás tu zaujme moderní, ale útulný apartmán a dokonalé wellness, které máte k dispozici po celou dobu vašeho pobytu. Nenápadný dvoupatrový domek je vybaven tak, aby vám v něm nic nechybělo. V horní části domku najdou své útočiště dva dospělí, ale i čtyřnozí kamarádi. Spodní část je zcela vyhrazena a přizpůsobena wellness, ze kterého by si mohl nejeden hotel brát inspiraci. Jeho součástí je finská sauna, dokonale vyhřátá vířivkadlouhý bazén s protiproudem. Všechno včetně osvětlení je navrženo tak, aby váš zážitek z relaxace byl co nejpříjemnější. Kuchyně je plně vybavena pro případ, že si budete chtít něco ukuchtit. V koupelně na vás čeká značková kosmetika a základní hygienické i kosmetické potřeb. Mimochodem z Prahy do Votic je to jen hodina cesty. 


Malá Venkovanka

Pod majestátní horou Korunou, která zakončuje pás Broumovských stěn, si budete připadat tak trochu na konci světa. A to je pro koncept odpočinkové dovolené docela příhodné. Chalupa Malá Venkovanka, která stojí v srdci kouzelné Broumovské krajiny, vám učaruje natolik, že se budete chtít vracet. Stejně jako my. Srdcem chalupy je útulný společný prostor s kuchyní, jídelnou a průhledovými krbovými kamny. Na něj pak navazuje i prostorná venkovní terasa s krásnými výhledy a skvělými možnostmi. Ve druhém nadzemním podlaží jsou pak k dispozici tři ložnice a dvě koupelny. Dvě z ložnic mají i přístup po půdních schodech do podkroví, kde můžete využít ještě další 4 přistýlky. Na Venkovance si budete připadat jako na venkově a bude vás to bavit. Na terase se můžete těšit nejen na grill ale i na celou venkovní kuchyň. Terasa je zastřešená, takže májový deštíček vás nevyžene, ale naopak si ho užijete v suchu a můžete se u toho ještě kochat výhledy na velkolepou horu Korunu nebo uklidňující potůček. Na procházce v místních lesích se příjemně unavíte, a pak můžete rovnou hupsnout do bazénu nebo se prohřát v sauně


Na Seně

Tahle přírodní glampingová pohádka vás dostane. Odehrává se v beskydských kopcích, u malého lesíka a v ohrádce s roztomilými ovečkami. Ať už jedete za romantikou této tiny stodoly, nebo hledáte zdraví pro svá přepracovaná a bolavá záda, jste tu správně. Zapalte si oheň, uvelebte se v houpací síti a nechte se unášet výhledy na okolní kopce. V glampingové stodole je královská postel 240x200 cm, vybavená kuchyňská linka, indukční plotýnka a dokonce lednice s mrazákem, pomůcky k uvaření kávy, jídelní stůl a stylová vana. Mimochodem se tady můžete uvelebit i se svým domácím mazlíčkem. Tohle místo vybízí k nicnedělání. Pokud ale přece jen chcete něco podnikat, máte v okolí nepřeberné možnosti. Vemte si kolo, pohorky a vyrazte za nosem. 


Wellness Chata Moel

Nový poklad jsme našli i blízko Bílokarpatských lesů. Chata Moel se pyšní wellness, za které by se nemusel stydět pětihvězdičkový hotel. Chata byla moderně a minimalisticky zrekonstruovaná. Díky tomu získala svěží atmosféru, ale zároveň si uchovala nostalgický šarm. Pokud hledáte zázemí pro více lidí v oblasti s krásnou přírodou, právě jste ho našli. Chata je pro 9 osob a pronajímá se jako jeden celek, i kdybyste přijeli jen ve dvou. Je tu několik ložnic a koupelen, aby měl každý dostatek soukromí. Pokud nebude přát počasí, můžete dle libosti trávit čas ve vířivce a v sauně. Jakmile vysvitne slunce nabízí se bohatý program venku. Součástí zahrady je totiž altán s venkovní kuchyní, grilem a ohništěm, kde se vám bude připravovat jídlo jedna radost. Zahrada je navíc krásně podsvícená a díky tomu se tu po setmění můžete zdržovat až dokud na vás nepadne únava. Pokud hledáte oblast, kde by se vám dobře jezdilo na kole, CHKO Bílé Karpaty je k tomu doslova stvořené. 

Podobné články