Kde oslavit poslední den roku

28. listopadu 2018
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Zatímco Štědrý den a oba následující vánoční svátky patří spíše rodině, odpočinku v teple domova a poklidným návštěvám našich blízkých, naproti tomu poslední dny v roce lidé slaví v širším kruhu přátel, na silvestrovské party nebo často také mimo domov a na horách. Je jedno, zda holdujete bujarým oslavám, svátečnímu menu nebo si raději oslavíte příchod nového roku v ústraní a klidu. Přinášíme vám souhrn kouzelných míst, kde si pro hosty přichystali výhodné pobytové balíčky, bohaté programy nebo speciální silvestrovské menu a mají stále ještě volné kapacity.

 

Sváteční program v doprovodu odpočinku

Jestli po vánočních svátcích plných hodování a rodinných návštěv potřebujete spíše relaxovat a na chvíli také dopřát péči jen sobě, ale zároveň se úplně nechcete vzdát menší oslavy konce roku, pak zkuste některý z wellness hotelů a penzionů, které podobné služby nabízejí.

V rámci balíčku na tři noci je kromě neomezeného vstupu do wellness zahrnuta také slavnostní večeře, bohatý večerní program s tombolou, odpolední punč a samozřejmě půlnoční přípitek s občerstvením a ohňostrojem.

Tady se během vánočního a silvestrovského pobytu můžete těšit na vánoční punč i cukroví, v případě dobrých podmínek bude u hotelu osvětlené kluziště, na které ale budete potřebovat vlastní brusle.

V místní hotelové restauraci Entrée, kam se jezdí ze všech koutů republiky, přichystali v rámci silvestrovského pobytového balíčku na jednu noc například 8 - chodové degustační menu, včetně champagne párování.

Jihočeský wellness hotel Boží Oko nabízí dva typy silvestrovského pobytu na 2-4 noci. Balíček Exclusive nás například zaujal zahrnutím sady petard na půlnoční zábavu nebo živou kapelou.

Zámecký hotel, který je novinkou na Amazing Places, nabízí silvestrovské balíčky, wellness a také zábavní program se slavnostním menu v místní restauraci Konírna.

 

Silvestr v kruhu přátel na zámku i v chalupě

Pokud konec roku plánujete slavit ve větší skupině přátel a hledáte kouzelné místo, kde se všichni pohodlně ubytují a kde se zároveň vaše parta stane nerušenou společností, pak si můžete zkusit pronajmout doslova zámecké prostory, stejně jako útulnou horskou chalupu.

Tento kouzelný zámek s kapacitou 18 až 40 lůžek si na Silvestra může pronajmout pouze jedna skupina. Absenci klasických hotelových služeb a speciálního programu vám ale vynahradí elegantní zámecké kulisy a příležitost oslavit konec roku stylově a po svém.

Podobně je to i v Chateau Hostačov, kde má každý rok šanci strávit Silvestra jen jedna uzavřená skupina přátel a může si tak užít zámek celý pro sebe. Historické pokoje a sály, domácí kino nebo kulečník promění vaší oslavu nového roku v nezapomenutelný zážitek.

Protikladem k honosným prostorům může být dřevem vonící šumavská chalupa U Heřmanů, také k pronájmu celá. Majitelé rádi uvítají milé hosty a po domluvě se jim budou snažit splnit všechna přání, jen aby se tu cítili dobře a jako doma.

 

Oslavy konce roku na horách, i kousek za Prahou

Poslední tipy na Silvestra přinášíme těm, kteří ho chtějí oslavit mimo domov, ale příliš nevyhledávají doprovodné zábavní programy či bujaré oslavy a raději dají přednost příjemnému pohodlí a servisu.

Jen pár minut za Prahou můžete posedět u krbu a v klidu si povídat s přáteli. Sváteční menu vystřídá jen to silvestrovské a vy, třeba po chvíli strávené ve vířivce, můžete odpočatí vykročit vstříc novému roku.

Na zámku Ratměřice v rámci harmonizačního vánočního balíčku od 27. do 31. prosince nadělují čtvrtou noc zdarma nebo třeba skipasy s 50% slevou. Na Nový rok můžete využít prodloužený check-out do 13 hodin a dopřát si ještě novoroční oběd.

Silvestr v srdci Krkonošského národního parku slibuje především dechberoucí výhledy a sníh. Během posledního dne v roce si tu kromě bohaté hostiny, tomboly a živé hudby užijete také neomezený vstup do wellness.

 

Použité fotografie: inspirační fotografie, Endemit hotel (wellness), U Heřmanů (společenská místnost), Erlebachova bouda

* Zmíněná kouzelná místa a jejich volné kapacity během Silvestra jsou aktuální v době psaní článku a jejich dostupnost bohužel nelze garantovat. Děkujeme za pochopení.

Podobné články