Kam v březnu vyrazit s rodinou na lyže a wellness?

15. února 2023
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Také máte pocit, že pořádná zima začala až teď? Na horách je konečně dostatek sněhu, a to si žádá pořádnou lyžovačku. Máme pro vás tipy na místa, kam můžete vyrazit s celou rodinou. Děti se tu zabaví nejen na svazích, ale třeba i ve vyhřátém bazénu. Rodiče čeká odměna za aktivní den v sauně nebo na masáži. Máte z čeho vybírat, tak jdeme rovnou na to. 

 

Hotel Olympie

Hotel Olympie se nachází ve výšce 500 m.n.m., v malebném údolí Svatého Petra. Aktivit v okolí hotelu je nespočet a k nejbližším sjezdovkám či do Skiareálu Špindlerův Mlýn je to co by kamenem dohodil. Jestli nemáte vlastní výbavu, o nic nepřijdete, v hotelu vám zajistí vše od půjčení lyží až po skialpy. Děti se tu vyřádí v dětském koutku i ve wellness centru, kde je bude bavit bazén s protiproudem. Dospělí naberou síly ve vířivce nebo finské či bio sauně ovoněné bylinnými oleji. Místní restaurace se řadí mezi ty nejlepší ve Špindlu a vy budete mít možnost pochutnat si na jejích specialitách.

 

Luxury Wellness Apartment

První a zároveň nejluxusnější horský wellness apartmán v ČR situovaný přímo na sjezdovce, který byl navržen přední českou designérkou ve spolupráci s rakousko-švýcarskými architekty. Apartmán je přímo u výstupu z lanovky Horní domky na pomezí lyžařských areálů Rokytnice nad Jizerou a Harrachov. K přemístění mezi jednotlivými areály vám poslouží sněžný skútr, který máte u apartmánu k dispozici. Najdete tu luxusní wellness zónu v podobě sauny a venkovní panoramatické osvětlené vířivky až pro šest osob, ze které budete mít výhled na celé údolí a ski areál.

 

Hotel PECR Deep & Well

Pokud máte vícečlennou rodinu, rozhodně doporučujeme zkusit apartmány Deep nebo Well. Najdete tu apartmá až pro pět osob, kde nechybí plně vybavená kuchyně. Určitě si ale zajděte i do místní restaurace, kde je vyhlášené menu, postavené na čerstvých sezónních surovinách. My doporučujeme skvělé ryby, ale třeba i dokonalý telecí řízek. (Restaurace Pecr Deep získala ocenění Trip Adviser Travelers’ Choice Award 2021). V srdci lyžařského centra Pec pod Sněžkou máte perfektní výchozí bod jak pro výlet na Sněžku, tak skvělou lyžovačku. Hotel PECR Well vyhledejte, pokud si chcete užít luxusního wellness. Odpočinout si tady můžete v solné sauně, finské sauně, biosauně nebo v parních lázních. V zimním období doporučujeme opalování na sluneční louce. K dispozici jsou vnitřní a venkovní vířivka určené k relaxaci a hydromasážím. Objednat se můžete na thajské masáže

 

Grandhotel Tatra

Grandhotel Tatra je nový luxusní wellness hotel se sluneční terasou a kouzelnými výhledy na protilehlé valašské kopce. Tady se vám bude líbit. Zamilujete se tu do nabídky restaurace, která ráno podává pětihvězdičkovou bohatou snídani a večer servíruje valašské speciality. Až uložíte děti spát, vyrazte si do hotelového baru či vinného sklípku. Do Velkých Karlovic pak vyrazte za zimním dobrodružstvím na lyže, sáňky nebo běžky. Večer vám bude odměnou nádherné wellness s venkovními vířivkami, několika druhy saun a hlavně nerezový bazén s vlastním barem. Využít můžete i privátní spa.

 

Penzion Jurášek

Tady najdete naprostý klid i perfektní péči vstřícného personálu. Penzion Jurášek vám nabídne dokonalé pohodlí v objetí nádherné přírody. Ve dvoulůžkových pokojích se vyspíte s dětmi na přistýlce. O pohodlném spánku by se tady dala napsat báseň. Postele jsou vybaveny kvalitními matracemi s paměťovou pěnou a luxusním hypoalergenním povlečením. V okolí penzionu najdete dobře upravené trasy pro běžecké lyžování i vyhlášené skiareály. Nejbližším lyžařským areálem je Skialpin Pustevny s bájnou horou Radhošť. Rozhodně vyzkoušejte wellness. Výhled z bazénu vám vyrazí dech. Vypoťte starosti v bylinkové, parní nebo venkovní finské sauně

 

Amenity Resorts Špindlerův Mlýn

Jen pár kroků od sjezdovky Labská, uprostřed lesů a hor vzniklo místo s nádherným výhledem do údolí, špičkovou gastronomií a tak milým personálem, jaký jste již dlouho nikde nezažili. Vychutnejte si sklenku vína na terase při západu slunce, dopřejte si zasloužený odpočinek ve wellness, nebo nazujte lyžáky a za minutku už seďte na lanovce. Amenity resort je tvořen dvěma budovami – hotelem s pokoji, restaurací a wellnessem, a hned vedle toho dependance s apartmány. Ty jsou vybavené plně zařízeným kuchyňským koutem a dostatkem prostoru pro ničím nerušenou dovolenou i s dětmi. Uspořádejte bowlingový turnaj, nebo si zavzpomínejte, jaké to je hrát stolní hry. Přiznejte si, že se na to těšíte víc než vaše děti.

 

Caravan Park Sexten

Pětihvězdičkový kempingový resort je unikátní v tom, že tady si opravdu přijde na své snad každý. Jste příznivci klasického kempování? Jezdíte na dovolenou v karavanu? Chtěli byste vyzkoušet glamping v korunách stromů? Anebo preferujete pohodlí hotelových pokojů? Zažít tu můžete vše. Okolí je protkané jak trasami pro turisty, tak nespočtem lyžařských středisek, kde se můžete na lyžích nebo snowboardu prohánět od rána do pozdního odpoledne. Wellness zónu tu mají rozdělenou na dvě části - tu s vnitřním vyhřívaným bazénem, kde se vyřádí i vaše ratolesti. Další část patří pouze dospělým a najdete v ní nespočet saun a míst pro opravdový relax.

 

Holzleb'n rodinná vesnička

Vyrazte s dětmi na místo, kde se o ně postarají a vy tak budete mít čas jen pro sebe. Feriendorf Holzleb’n je prázdninová vesnička plná pohádkových dřevěných roubenek. Nachází se v srdci původní krajiny salcburského údolí Grossarltal. Je obklopena lesy a  loukami. Ubytovat se tu můžete dokonce i se svým domácím mazlíčkem. Všechny chalety mají vlastní zahradu s venkovní vířivkou. V areálu najdete dětské herny nebo dokonce třeba i zoo s domácími zvířaty. Zatímco animátoři zabaví vaše nejmenší, vy si dopřejte odpočinek ve wellness. Naproti vesničce je i lyžařský vlek, na který se nemusíte bát pustit ani děti.

 

Das Edelweiss

Tohle místo je důkazem, že i dovolená s rodinou může být luxusní. Hotel řídí sama rodina Hetteggerových, již 3 generace. Společně pracují na tom, aby hotel šlapal jako po másle. Tady přesně ví, co udělat pro to, abyste se tu cítili jako v bavlnce. Hotelový resort Das Edelweis vám nabídne širokou škálu pokojů, od standardního dvoulůžkového až po přepychové apartmá v 8. patře hotelu s vlastním bazénem na terase a finskou saunou. Lyžovat můžete začít přímo z lyžárny a vydat se ke spodní stanici lanovky, ale zabavíte se i pokud svahům vyloženě neholdujete. Hotel nabízí luxusní 7.000 m² velké Edelweiss Mountain Spa a gastronomické a požitkářské zážitky ve třech různých restauracích.

 

Hotel Petrus

Kronplatz je vyhlášené lyžařské středisko, kam sami už několik let jezdíme. A tak jsme rádi, že jsme přímo "pod kopcem" našli tak krásné místo, jakým je Hotel Petrus. Na první pohled nenápadný, uvnitř ale plný překvapení. Především jejich wellness rozhodně patří k těm nejlepším, které jsme kdy navštívili. Také o tento hotel se stará rodina - Tři sestry převzaly od svých rodičů otěže a vykouzlily místo plné pohody. Prostorné pokoje vám budou dočasným domovem, místní restaurace nadmíru uspokojí vaše chuťové pohárky a wellness vám udělá dobře na tělu i duši.


Nevybrali jste si? V naší nabídce kouzelných míst najdete spoustu chalup, apartmánů i hotelů, kam můžete vyjet i s větší rodinou. Stačí se podívat buď do naší Inspirace anebo si vyhledat to pravé místo pro vás pomocí filtrů zde.

Podobné články