Do kterých chaloupek vzít čtyřnohého parťáka?

14. května 2023
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Chcete vyrazit do přírody na delší digitální detox a dlouhé procházky v krajině probouzející se jarem? Není důvod, abyste sháněli hlídání pro vaše pejsky a ochuzovali je tak o možnost pořádně se proběhnout. Vybrali jsme pro vás 10 krásných chaloupek, kde vás přivítají i s vašimi psími mazlíky. 

Chata Fraluq
Chata, která leží v srdci Českého ráje bude vaším domovem na jak dlouho budete chtít. Majitelé hledali místo, které bude mít blízko k přírodě, venkovu a k podstatě bytí. Přijeďte sem proto i se svým mazlíčkem jen tak být. Okolí toho nabízí mnoho, od cyklostezek, turistických tras, až po prohlídku historických památek. Po celodenním výletu si dopřejte odpočinek i romantiku ve vířivce na terase. Až dostanete hlad, využijte gril nebo ohniště na zahradě a nezapomeňte se podívat, co nabízí vinný sklípek pod chatou. 

 

Chatk_A

Na tuhle boutique Chatku jsme netrpělivě čekali 2 roky! Designová perla, která vznikla rekonstrukcí původní áčkové chaty, leží v krásné krajině Českého Švýcarska a Lužických hor. Je koncipovaná pro dva, ale váš čtyřnohý parťák si tu také najde své místečko. Chatk_A má skvělou výchozí polohu pro objevování opomíjených Lužických hor. Zapalte si oheň v unikátních krbových kamnech, začtěte se do jedné z cestovatelských knížek anebo jen tak pozorujte západ slunce, který budete mít z terasy jako na dlani. Určitě si zajděte na nejlepší borůvkové lívance v severních Čechách - mají je Na Stodoloci. 

 

Riverside Cabin

Moderní dřevěná chata Riverside Cabin vznikla uprostřed lesa v jižních Čechách. Můžete sem vyrazit v menší partě nebo s celou rodinou. Vyspí se tu 6 osob ve dvou ložnicích a na rozkládací pohovce. Budete tu mít naprosté soukromí, a tak se nemusíte zdráhat vyběhnou přímo ze sauny do řeky pod chatou. Na terase s výhledem do lesa můžete celý den jen meditovat, číst si, grilovat a hrát deskovky. Pokud by vás tento program neuspokojil, pak doporučujeme výlet na kole po všudypřítomných cyklostezkách nebo přesun autem do nedalekého Českého Krumlova. 

 

Chaloupka u řeky

Chaloupku u řeky najdete v krásných Beskydech. Z jedné strany ji obklopuje hustý les, z druhé strany řeka a ze třetí dům majitelů. Jejich přítomnost tak budete mít na dosah, pokud budete potřebovat. Zamilujete si tady prostornou zahradu, kde se vydovádí ratolesti i čtyřnohý mazlíček. Můžete tu grilovat, zahrát si frisbee nebo jen nasávat vitamín D. Ve dvou ložnicích se vyspí až 8 osob, takže přijeďte klidně se širší rodinou i partou. Vydejte se na výlet třeba do Pusteven nebo na Lysou. Po celodenním výletu si odpočiňte u krbu a v soukromé sauně. 

 

TwoFingers

Ráno se probudit a ještě se zavřenýma očima poslouchat zpět ptáků. Bosky vyběhnout z pelechu, zatopit v kamnech a na chvíli se ještě zachumlat do peřin, než se udělá teplo. Mezitím pozorovat okolní přírodu, která vás obklopuje, takže máte pocit, že jste vlastně venku. Počkat na snídani plnou domácích dobrot, která počká za dveřmi, a pak se jít projít do okolních lesů. Nic víc na tomhle kouzelném místě dělat nemusíte. Jenom nechat plynout čas. Součástí krásného projektu Two Fingers jsou dvě maringotky, tři posedy a dvě chatičky. Nemějte strach, soukromí tu je zaručeno. Když zatoužíte po výletování s pejskem, zajeďte si do České Skalice a projděte se Babiččiným údolím.

 

Bohemian Homes

Tady na vás čeká oáza pohody a klidu. Tři domečky sedí na rozhraní Českého Švýcarska a Lužických hor. Majitelé, inspirovaní cestovatelskými zkušenostmi, zhmotnili sen všech milovníků útulna a romantiky. Atmosféra domků Bohemian Homes je skutečně vstřícná a rodinná. Vezměte s sebou jak ratolesti, tak domácí mazlíčky - všichni jsou tu vítáni. Pro všechny je tu také k dispozici wellness se saunou a vířivkou, takže o pořádný relax tu nebude nouze. V okolí je mnoho cyklistických tras i možností pro pěší objevování. 

 

Chaloupka, která existuje V poli

V podhorském městě Frýdlant nad Ostravicí najdete Chaloupku, která existuje V poli. Není to ledajaká chaloupka, je to splněný sen pro všechny filmové fajnšmekry. Legendy stříbrného plátna můžete sledovat přímo z vířivky v krytém venkovním kině, a pak se přesunout ke krbu a pokračovat ve filmovém maratonu na velké televizi v obývacím prostoru. Nezapomeňte ale, že jste v Beskydech, tak vyrazte obdivovat divokost přírody pěšky, nebo na kolech. Prostorná chaloupka ubytuje 10 osob ve 4 pokojích. 



Gvendolína

Gvedolína je stylově a útulně zařízená dřevostavba, která nabízí ideální zázemí pro rodiny s dětmi a jejich mazlíky. Vyspí se tu pohodlně až 8 lidí. Plně vybavená kuchyň vám dovolí zůstat v Gvendolíně třeba i celý týden. Pro vaše ratolesti je tu nachystaná truhla plná hraček a na zahradě se mohou vyřádit na dětském pískovišti. Soukromá terasa s bazénem se slanou vodou vybízí k celodennímu poflakování. Když zrovna nepřeje počasí, vydejte se do nedalekého Tábora. Město plné bister, kaváren a krásné architektury vás zabaví na celý den.



Chata v sadu

Na samotě, v podhůří Železných hor, uprostřed staročeského polního sadu, obklopená jen loukami, lesem a klidem stojí mladší sestřička Chaty v lese. Nádherná dřevostavba jako dělaná pro útěk z města. Pro vás dva a vašeho zvířecího miláčka. Pohoupejte se v hamace na terase, začtěte se do napínavé knihy v pohodlném křesle a až dostanete hlad, rozpalte si gril nebo udělejte oheň. Až se ochladí, roztopte horký koupací sud, ze kterého je výhled do sadu a na protější les. Nebo se jen tak posaďte ke kamnům a prosklenou stěnou pozorujte přírodu kolem. Místo stvořené k lenošení a rozjímání. 

 

Chata Jestřáb

Dvoupatrová moderní chalupa v Hlinsku na rozhraní Vysočiny a Žďárských vrchů je skvělým útočištěm i pro náročnější hosty. Představte si chatu vonící dřevem, útulnou, přesto lahodící oku každého milovníka moderního designu. Luxus pro celou rodinu a jejich zvířecí parťáky, ale i romantické místo pro dva. My jsme si tu nejvíce oblíbili zahradu, která na jaře krásně kvete. Za teplejších dní otevře terasa i zahrada svou náruč a rozpálené ohniště opeče do zlatova třeba buřty. K nim stačí už jen nalít dobré víno z místní vinotéky. Na terase chaty máte soukromou vířivku a kdyby vám náhodou nestačila, 200 m od ubytování je wellness centrum, které máte v ceně.

 

Chat, roubenek a glampingů, kde jsou domácí mazlíčci vítání máme více. Pro kompletní výběr stačí kliknout na tento odkaz a ve filtrech zadat možnost „Domácí mazlíčci vítáni”.



 

Podobné články