10 míst za hranicemi, kde si užít rozlučku se svobodou ve velkém stylu

18. března 2023
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Co se stane za hranicemi, zůstane za hranicemi. Trochu odvážný úvod, ale důvodů, proč oslavit loučení se svobodou v zahraničí, máme v rukávu více. Zapomeňte na stereotypy, které rozlučku se svobodou provázejí. Jde to i jinak, originálně, nezapomenutelně. Vybrali jsme 10 amazing míst, kde si to užijete se vší parádou. 

Baske Villa

U našich sousedů na Slovensku máme vytipované a dokonce několikrát vyzkoušené místo, kde budete mít o bohatý rozlučkový program postaráno. Baske Villa se znovu otevírá od dubna, a vy si už nyní můžete rezervovat její krásné apartmány. Ráno tady začněte sklenkou Mimosy a přes den se věnujte tomu, co vás láká nejvíce. Naplánujte akční výlet, nebo piknik na zahradě vily, který můžete klidně spojit s filmovou projekcí. Večer se tu často odehrávají open-air koncerty. Než půjdete oslavovat „poslední dny svobody“ do baru, nechte si zapnout vířivku a saunu jen pro vás. 


Hotel Royal Palace Turčianské Teplice

Rozlučka ve velkém stylu? Tady ji skutečně prožijete. Pětihvězdičkový Royal Palace ve stylu art deco je jedním z nejluxusnějších hotelů na Slovensku. Jelikož je plánování svatby docela stresová záležitost, využijte času pro sebe a nechce se celou dobu hýčkat. Royal Palace se pyšní širokou nabídkou léčebných procedur a wellness služeb, postavených na minerální termální vodě. Dokonce tu mají masáž přímo určenou na odbourávání stresu. Takže, až vybalíte kufry v elegantně zařízeném pokoji, zabalte se do županu, vklouzněte do měkkých papučí a nechte se rozmazlovat profesionálním personálem v lázních. Dobíjení baterek přesně ve vaší režii.  


Hotel Mama's

V Bratislavě máme moc rádi boutique Hotel Mama's. Oblíbili jsme si ho pro jeho výjimečně dobrou kuchyni, ale také příjemný interiér pokojů a neomezený vstup do wellness. Loučení se svobodou tady můžete spojit s relaxem v hotelu - ať už v sauně, ve vířivce nebo v bazénu a večerním objevováním hlavního slovenského města. Užívejte si, že nic nemusíte a je o vás postaráno. Vstávání bez budíku, dlouhé snídaně, procházky ve městě a hýčkání ve wellness. Rozlučka, která vám dodá energii na organizaci vašeho dne D. 


Altaussee Lodge

Chcete si předsvatební veselí užít na horách? Vyrazte do Rakouska. Pro rozlučku ve větší partě doporučujeme chalet, který se nachází v alpské oblasti Salzkammergut. Obklopují ho zelené louky, vzrostlé stromy a horské scenérie jako z pohlednice. Na dvou patrech a ve třech pokojích se pohodlně vyspí 6 nocležníků. Ve velkých společenských prostorách můžete klidně udělat taneční večírek nebo klání v deskových hrách. Užijte si venku trochu sportu i adrenalinu třeba při lezení na skalách. V sezóně si zajděte na trhy pro něco dobrého a večer se naložte do vířivky a pozorujte neskutečné západy slunce přímo z terasy. 


Goldstück Saalbach

Tahle perla nemůže v našem výběru pro rozlučku chybět! Hotel Goldstück, v překladu kousek zlata, najdete v alpské vesnici Saalbach-Hinterglemm. Světem protřelí a zcestovalí majitelé Madlen a Andreas přenesli své zážitky a zkušenosti z cest a vytvořili stylový boutique hotel jen pro dospělé. Vyhřívaný venkovní bazén s dechberoucím výhledem na celé údolí, sauna na pokoji, vana na terase, nebesky pohodlná boxspringová postel. Máme pokračovat, nebo už jste se přesvědčili, že na tuhle rozlučku se svobodou nezapomenete? Ať už budete chtít strávit celý den v županu, nebo se vydáte za sportem, bude vás to tu bavit. Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn je největší bikerským regionem v Rakousku. Pokud holdujete cyklistice, kola berte s sebou. 


Altholz Ideenhaus

Tři unikátní apartmány pro 12 osob nabízí další rakouský skvost - Altholz Ideenhaus. Jedinečnou atmosféru tu vytváří moderní architektonický styl staveb, které ctí přírodní materiály. Každá cihla, kámen, deska a paprsek tu vypráví svůj příběh. Všechny apartmány mají plně vybavenou kuchyň s jídelní částí, takže každé vaše ráno můžete zahájit společnou snídaní, a pak se přesunout do jógového domu v zahradě a společně se protáhnout. Nám tu naprosto učarovala kvetoucí zahrada. Je jako stvořená pro společné vyprávění a třeba i rituální přípravu nevěsty na novou životní fázi. Večer připravte maso na gril, nalijte dobré víno a užívejte si ten klid a pohodu, která v Altholzu panuje.


Sonnenhof Genusshotel & Appartements

Kousek nad horským jezerem Achensee stojí hotel, který překypuje rodinnou atmosférou a tyrolskou pohostinností. Na první pohled vypadá Sonnenhof jako klasický horský hotel, služby které však nabízí jsou naprosto neuvěřitelné. Kuchyně pod taktovkou Michaela Hubera připravuje tradiční tyrolské speciality v podobě čtyřchodových menu. Kromě gastronomického nebe v hotelu vyzkoušíte mimořádné wellness, počínaje saunou s vůní alpských bylin, přes masáže a horské lázně. Pokud tu vychytáte pěkné počasí, doporučujeme zavítat k jezeru a vyzkoušet plachtění nebo se kolem projet na kolech. Vaše rozlučka tady může být zajímavou kombinací sportu, lázeňských procedur a ochutnávání tradičních specialit. 


Superbude Wien Prater

Jestli hledáte pro rozlučku se svobodou něco prudce originálního, dál už hledat nemusíte. Zajeďte si do Vídně. Superbude je mixem hotelu a hostelu, založeného na originálním vybavení, umělecky pojatých interiérech a typické kavárenské kultuře. Je tu velmi živo a často se v prostorách pořádají DJ sety, koncerty a zajímavé výstavy. Hotel/Hostel přeje setkávání a seznamování. Narazíte tu na cestovatele z celého světa, umělce s bohémskou duší, muzikanty i dobrodruhy. Vyzkoušejte restauraci NENI, v poslední patře hotelu. Budete tu mít Vídeň jako na dlani a slibujeme, že si velmi pochutnáte. Rozlučka v rozmanité rakouské metropoli bude jistě nezapomenutelná.


Viel Nois Guest House

Jste sportovci a neumíte si představit lépe strávenou rozlučku s přáteli než na horách, při sportu a následném relaxu? Pokud vám bujaré oslavy v centru města nic moc neříkají, máme pro vás skvělé místo na severu Itálie, kousek od Bolzana. Za tímto kouzelným penzionem stojí rodina, která se ráda o hosty osobně stará. Penzion stojí na překrásném místě, s výhledem na Dolomity. Ten si nejlépe vychutnáte ze střešní vířivky. Od jara až do podzimu tu ke každému pokoji mají k dispozici dvě elektrokola, tak toho využijte a vydejte se poznat hory z cyklistického sedla. Po sportovních aktivitách se oddejte odpočinku v sauně a zajděte si také na masáž. Na jídla z místní pizzerie tu dohlíží michelinský kuchař a víkendové brunche jsou také velkým zážitkem. 


Hotel Terentnerhof

Další poklad v Jižním Tyrolsku, který nám naprosto učaroval! Jsme si jistí, že loučení se svobodu tady bude stát za to, ať už ho pojmete jakkoliv. Můžete tu celou dobu jen odpočívat v županu a pantoflích, nebo se vydat objevovat okolní zelené kopce a užívat si skvělé jídlo od mistrů kuchařů a drinky z místního baru. Všechny pokoje jsou designově zařízené a některé z nich mají i soukromou saunu. Nadšení budete i ze sky poolu, který je tu v provozu každý den od 7 do 19 hodin a nabízí pohádkové výhledy. Jestli nechcete ztrácet čas plánováním zábavy, prozkoumejte nabídku hotelových balíčků - od kulinářských zážitků až po sportovní vyžití. 



 

 

Podobné články