10 míst, kde se budete na home office cítit jako na dovolené

11. ledna 2021
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Zatímco ostřílení freelanceři byli vloni jako ryba ve vodě, mnoho ostatních si s touhle novinkou moc nevědělo rady. Určitě je lákavé si přispat a celý den pracovat v pyžamu, ale strašák se jménem péče o domácnost vám stojí pořád za zády. Přinášíme vám výběr míst, kde každodenní domácí povinnosti nebudete muset řešit a pracovat se vám tam bude s chutí.

Moc toho nepotřebujete. Stačí vám většinou váš laptop, místo u stolu, mobilní signál a rychlá wi-fi. K tomu si přidejte jako motivaci po práci výlet na blízký kopec nebo toulání se v uličkách nneznámého města. Svoji práci si tak osvěžíte energií nových míst.

Zažijte hygge v Harrachově

Severský „hygge“, pohodový přístup k životu, vás pohltí v apartmánu Skøg Harrachov. Najděte si v každém okamžiku něco pozitivního, obklopeni krásnou přírodou a přírodními materiály. Vejde se vás až pět, ale pokud se chcete opravdu soustředit na práci, vyražte třeba jen ve dvou. Pracovat se vám tu bude krásně u stolu, na prostorné sedačce a při pěkném počasí i na terase. V pauze si pak udělejte výlet k nedalekým Mumlavským vodopádům.

 

Vodníkovo oblíbené místo

V „Chatě u Jezera“ vás nemusí mrzet, že jste se zatím nedostali na výlet do Norska nebo Švédska. Je zařízena ve skandinávském stylu a navíc leží přímo na břehu rybníka v borovicovo-březovém lese. Světlé a designové prostředí vám pomůže se soustředit a vlastní molo s lodičkou si užijete po práci. V létě si můžete doplout do kempu na protějším břehu a dát si točené pivo a zmrzlinu. Anebo pracovat na prostorné terase, kde k vám bude inspirace proudit ve velkém.

 

Za venkovskou idylou do Českého středohoří

Pokud toužíte po klidu, vydejte se na Statek Oblík. Tady můžete pozorovat skutečný život na farmě, s historií delší než dvě století. Z Prahy tu budete cobydup, na statku vás pak během chvilky pohltí klid a zapomenete na stres. Dejte si místní sýr a pozorujte ovce. Třeba k vám přijdou ty nejkreativnější nápady právě tady.

 

Elegantní design

Chatk_A vám dopřeje jedinečný klid a útulno. V okouzlující krajině Českého Švýcarska se vám tady bude pracovat jedna báseň. Poznejte výjimečné místo, které vykvetlo pod rukama naší kolegyně Kláry z Amazing Places. V tomto místě se snoubí elegantní a moderní design, který je vyladěný do posledních detailů. Součástí chatky je i terasa, kde se můžete kochat západem slunce nebo blyštivými hvězdami na nebi. 

 

Romantika časů minulých

Pokud se vám nejlépe pracuje s výhledem do přírody a s pocitem, že za dveřmi na vás čeká nádherná příroda, vydejte se na Vejminek. Ve vesničce Chřibská, blízko Českého Švýcarska, se nadechněte čerstvého vzduchu a vraťte se zpět k propojení s přírodou. Zároveň tu frčí wi-fi a pracovních zákoutí je tu hned několik. I sem můžete vyrazit buď sami nebo  s přáteli - vejde se sem až 12 hostů.

 

Na Šumavu do časů 1. republiky

Pension Grantl vás přenese zpět v čase, ale nepřijdete ani o moderní vymoženosti. Je tady rychlý internet a v apartmánech vám nebude nic chybět. Pokud si chcete sami připravovat jídlo nebo mít více místa než v hotelovém pokoji, ubytujte se v jednom ze tří prostorných apartmánů. Pension leží na okraji Kašperských hor, na krásné výlety ve vašich pauzách je to jen kousíček. Mají tady i finskou saunu, na kterou si stojí najít čas i po práci.

 

Měšťanský dům, kde je těžké vybrat si pokoj

Garantujeme vám překvapení - v Řevnicích za Prahou totiž leží Boutique hotel Corso, který byste tady nečekali. Designová perla s luxusními pokoji a skvělou kuchyní vám poskytne skvělý přístav i pro home office. Každý z pokojů je v jiném stolu a spojený s místními dějinami. Varujeme vás dopředu, že vybrat si jen jeden pokoj nebude lehké. Navíc je blízko k Berounce, na Křivoklát nebo Karlštejn. Večer si můžete zajít na pivo do Řevnického pivovaru, který patří stejným majitelům.

 

Ráj v přírodním stylu

Český ráj vám asi nemusíme představovat, za zmínku ale stojí místní butikové apartmány Český ráj a Biokolna. Místo je provoněné pohodou, dobrým vínem a blízkostí. Vybrat si můžete mezi dvěma luxusními apartmány a nejnovějším apartmánem v „Biokolně“ v přírodě přátelském stylu. Ve všech je dostatek prostoru pro práci i zábavu. Součástí je i wellness – sauna a nabídka masáží, které si určitě po práci zasloužíte.

 

Poznejte Český Krumlov bez turistů

Co se po práci toulat v romantických a nyní nezvykle prázdných uličkách Českého Krumlova? Hotel Latrán vám poskytne klidné místo pro práci a odpočinek. Leží přímo v centru města a zároveň blízko parku. Na pokoji je jedno místo na sezení. Skvělou snídani máte v ceně a ve městě je nespočet dobrých restaurací a kaváren. Pokud máte domácího mazlíčka, můžete si ho vzít sebou.

 

Skrytý poklad ve Znojmě

Nenechte se zmýlit fasádou - poté co vejdete, zůstanete v úžasu. Měšťanský dům „Stará Pekárna“ má kořeny již ve 13. století. Vybrat si můžete z pěti pokojů a větších apartmánů, sami se tak rozhodněte, kolik místa potřebujete. Ve většině pokojů jsou pracovní stoly. Pokud neznáte Znojmo,  je ideální čas to napravit a s tímto kouzelným městem s mnoha romantickými zákoutími se seznámit. A o propojení města se skvělým vínem snad ani nic psát nemusíme, a to se večer po práci určitě bude hodit.

 

Pokud jste nenašli to, co hledáte, na našich stránkách najdete i další tipy na místa, kde se budete i při práci cítit jako na dovolené. Stačí se podívat do této sekce v rámci Inspirace a vybrat to pravé ořechové.

Podobné články