10 kouzelných míst jako stvořených pro jógové pobyty

23. února 2021
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Ať už jste zkušený jogín nebo s praktikováním teprve začínáte, vězte, že nejlepší způsob, jak si ze cvičení odnést co nejvíce, není účast na hodinové lekci, ale koncentrovaný několikadenní pobyt. Díky němu se dostanete dál a hlouběji do jednotlivých pozic a osaháte si své limity.

Vyjeďte na jedno z našich kouzelných míst a užijte si několik dní plných blahodárných ásan a soustředěné meditace. Odpojte se od pracovních a rodinných starostí a zpomalte pod vedením zkušených lektorů, kteří si pro své kurty často vybírají právě tato místa.

 

Útěk na statek z roku 1818

Na půli cesty mezi Lužickými horami a Českým Švýcarskem se zatoulejte na Krásnou Samotu. Tou je stavení s útulným interiérem, které se zvládne postarat až o 17 návštěvníků. Vyražte se skupinou na pobyt, v rámci kterého můžete vítat slunce na přilehlé zahradě nebo józe určenému prostoru pod střechou. Na den plný praktikování vás naladí bohaté vegetariánská snídaně a výběrová káva.

 

Nechte se inspirovat

Majitelé se snažili z místa v Českém Švýcarsku vytvořit prostor, které svou atmosférou bude příležitostí k obnově sil, vzniku nových myšlenek a propletení s okolní krajinou, která se vlní a proměňuje stejně jako vnitřní svět člověka. A podařilo se jim to nejlépe, jak se dalo. Kromě jóga místnosti je v Bohemian Cottage vybudována wellness zóna se saunou, vířivkou a koupacím sudem, takže nic nebude bránit vašemu dokonalému odpočinku.

 

Kouzlo západočeského venkova

Pohled na pohádkově vyhlížející malovaný štít, modrá okna a rozsáhlou zahradu vás ukonejší hned po příjezdu. Útulný statek se na první pohled nezdá, zvládne však ubytovat až 40 hostů. Je ideální pro větší skupinu jogínů, kteří mohou bydlet buď v hrázděné budově nebo bývalé maštali. Společně se sejdou ve světnici u kachlových kamen, ale pokud by toužili po soukromí, i to jim Statek Salajna dokáže nabídnout.

 

Pobyt s vyjímečně dobrým jídlem

Pobyt Na Čechách v Lačnově je zážitkem díky nekonečnému klidu a autentickému prostředí nedotčené části Vysočiny. Místo přímo vybízí k procházkám v jeho bezprostředním okolí. Pokoje jsou zařízeny citlivě v duchu původního venkovského stavení, koupelny vyzývají k napuštění vany a odpočinku po celodenním cvičení. Atmosféru starých dobrých časů vám majitelé přiblíží nejen vybavením interiérů, ale především svou péčí.

 

Když jedete nejen za jógou

Pokud toužíte po něčem modernějším a ideálně uprostřed města, využijte jógové prostory v Hotelu Passage. Studio v hotelu provozuje brněnská společnost YOGA BRNO. Můžete se těšit na různé typy lekcí - od klasické po hot jógu. K dispozici je také menší sál na osobní lekce, místnost pro masáže i relaxační zóna. Protáhněte své tělo a za odměnu si zajděte do centra na něco dobrého.

 

To pravé ořechové pro váš výlet

Ořechový dvůr je uzavřený prostor se vzrostlými stromy a štědrou zahradou, která však nepostrádá prvky vkusného moderního designu a zajištění komfortu pro jednotlivce i skupiny. Můžete využít společenskou místnost s kachlovými kamny, protáhnout se na klidné zahradě nebo si zajít odpočinout do sauny. Statek je na jógové pobyty připraven a svou velikostí i lokalitou se pro ně výborně hodí.

 

Jóga Na Kmíně

Nedaleko Prahy zrekonstruovala majitelka penzion v části statku, který koupil její pradědeček v roce 1925. Téměř před sto lety zde zasel kmín, ona dnes zasévá nápady, design a lásku. Vytvořila místo vhodné pro svatby, firemní akce a mimo jiné také pro jógové pobyty. Rozhýbete tělo a zrelaxujete mysl v sálu a za úsilí se nestyďte zajít odměnit do Bistra Na Kmíně, které vám na míru připraví doboty formou bufetu.

 

Sami uprostřed přírody

Mezi lesy, loukami a rybníky najdete Samotu Hojšín, prostor citlivě zrekonstruovaný, kombinující detaily původního statku a čistý a moderní design. Tato budova je pro větší skupiny jako dělaná. Nejmenší pokoje jsou tu pro čtyři osoby a prostor pro setkávání nabízí jídelna, čítárna nebo venkovní posezení s téměř nekončící zahradou. Protáhněte se v sále a všechny starosti nechte za dveřmi.

 

Rakouský zen

 

Klid a pohoda v Altholzu

Moderní architektonický styl, ekologická technologie a přírodní materiály daly rakouským apartmánům Altholz Ideenhaus neuvěřitelné kouzlo. Ubytovat se můžete ve třech bytech, přičemž každý z nich má svůj unikátní styl. V prvním dominuje krb, vyrobený ze starých žulových oken a dveřních kamenů. V druhém apartmánů je kladen důraz na dubové dřevo. Poslední pracuje s odpadním dřevem a působí velmi útulně.

 

Horský komfort v alpském stylu

Hotel Mama Thresl se nachází v lyžařském středisku Leogang a jeho pokoje se dřevěným nábytkem a dřevem obloženými stěnami si zamilujete stejně jako sprchou a umyvadlem z přírodního kamene. Všechny pokoje mají výhled na zdejší hory. Relaxujte po lekci v unikátní finské panoramatické sauně, ke které patří odpočívárna se sprchou na čerstvém vzduchu.

----

Úvodní foto Dave Contreras / Unsplash

Podobné články