10 kouzelných míst na Slovensku

3. October 2021
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Věděli jste, že Amazing Places nehledá ta nejkouzelnější místa jen v Česku, ale také na Slovensku, Rakousku a Polsku? Každá z těchto zemí se může chlubit krásnými chaloupkami i hotely, přičemž všechny spojuje specifický styl typický pro danou krajinu. Vyrazte na východ a objevte horskou idylu Karpat. Za poslední roky vyrostlo na Slovensku nespočet krásných ubytování, která čekají na to, až je objevíte.

 

Ráj u Tatranského národního parku

Kompletně nová stavba vyrostla v malebné části na severu Slovenska. Chalúpka Borové byla postavená po vzoru tradičních slovenských roubenek, a to výhradně z rostlinných materiálů. Srubová konstrukce z smrkových trámů s izolací z ovčí vlny a konopí ladí návštěvníky do té největší souhry s přírodou. Vytápění celého objektu zajišťuje velká kachlová pec, která je srdcem chalupy a zdrojem příjemného sálavého tepla ve společenské místnosti.

 

Únik do luxusních chaletů

Pokud se chcete ponořit do ticha přírody a toužíte po dokonalé relaxaci s úžasným výhledem na štíty Belianských Tater, pak navštivte Mountain Resort Ždiar. Tady si na své přijde opravdu každý, vybrat si může z několika různých typů ubytování. Přijíždíte s celou rodinou a využijete tak rodinnou chatu v alpském stylu Chalets nebo spíše nový apartmánový komplex Apartments? Jestli toužíte po nadstandardu  zarezervujte si luxusně zařízený boutique penzion River, kde se budete cítit opravdu vyjímečně.

 

Ideál pro rodiny s dětmi

Nedaleko polských hranic leží na polosamotě chalupa Stará Izba - místo jako stvořené pro rodinné pobyty. Děti si zamilují pelíšek na peci, kde je dostatek polštářů, dek a plyšáků na hraní a v létě stráví celý den na zahradě, kde můžou hopsat na trampolíně, zatímco rodiče budou odpočívat u grilu s hrnkem kávy či sklenky místní borovičky. Rodinná atmosféra z tohoto místa sálá z každého koutku. Zchátralý dům zdědila majitelka po prarodičích a kompletně ji s manželem krásně zrekonstruovali.

 

V hlavní roli výhled

Kdy naposledy jste bydleli přímo v ovocném sadě? Utrhněte si v Sadu nad Klingerom vše, co najdete - jezte, ochutnávejte a hlavně se kochejte. Díky vybavené kuchyni můžete zpracovat vše, co najdete. Skočte si ven na zahrádku a natrhejte si bylinky nebo nasbírejte zeleninu a použijte je třeba do salátu. Vše vám tu je volně k dispozici. Některé pokoje mají vlastní terasu s venkovním posezením. Vyneste si sem večeři z čerstvých surovin a užijte si romantiku na maximum.

 

Čtyři chalupy, jeden příběh

Kopcovitá, částečně těžko přístupná místa okolí Banské Štiavnice skýtají nádherné výhledy do kraje a vybízí k objevování a túrám. Odjeďte do autentického komplexu čtyř chalup Nebo nad Štiavnicou a nechte na sebe působit kouzlo dvě stě let starých stavení. Prostor plný dřeva a světlých barev je přesně to, co vás ukolíbá do klidu a dokonalého odpočinku. Těšíte se více na voňavou saunu nebo na vaření na kachlových kamnech?

 

Mezi stoletými stromy

Chata Kamenie leží na konci cesty, uprostřed lesů a kopců - tam, kde vás nebude nikdo a nic rušit. Na samotě, daleko za chatařskou oblastí, najdete zbrusu novou chatu, kde vás z odpočinku a rozjímání vytrhne maximálně pár srnek a zajíců. Vyrazte s pěti dalšími výletníky a užijte si společné chvíle na terase nebo v altánu s posezením. Velké prosklené plochy lákají k rozjímání a pozorování okolní přírody. A venku na vás bude čekat orchestr zpěvu ptáků.

 

Nordik 1496

Tušíte správně. Severský minimalismus je to, co v této chatě vládne. Ještě stále ještě voní novotou a uchvacuje svými čistými a vzdušnými prostory s dřevěných nábytkem. Ubytuje v pohodlí i šest osob, které se rozhodli společně strávit pár volných dnů v přírodě. Část party se vyspí v přízemí a další dva hosté v otevřeném podkroví, do kterého se leze po žebříkových schodech. Užijte si chvilky klidu v horské osadě Podbanské, na rozhraní Západních a Vysokých Tater.

 

Dřevo, kámen a nadstandard

Chalupy Medovka a Dúška jsou ukryté v odlehlé krajině, daleko od všech dalších obydlí, uprostřed lesů, obklopené spoustou chráněných druhů zvířat i rostlin. Usadlosť pod Kriváňom najdete v nádherném Tratranském národním parku, chráněném vrcholem Kriváň - národním symbolem všech Slováků. Užijte si luxus uprostřed nádherné přírody. Pohodlí vám zaručí krb, krásné koupelny, přepychové terasy s výhledy a dřevo všude kolem.

 

Historie s moderním nádechem

Nejstarší hotel ve Vysokých Tatrách byl otevřen v roce 1876. Dnes nese jméno Villa Dr. Szontagh est. 1876 podle svého prvního majitele, který byl zakladatelem Nového Smokovce a prvního sanatoria se službami na světové úrovni. Už při příchodu vás uchvátí velkolepost tohoto místa a oceníte milé a velmi osobní prostředí. Třešničkou na dortu je fakt, že se Villa nachází přímo v centru městečka a přesto v překrásné přírodě, vysoko v horách. 

 

Horský Hotel Sliezsky dom

Přímo pod Gerolachovským štítem v nadmořské výšce 1670 m.n.m., u hladiny průzračného Velického plesa stojí moderní budova, kde najdete oddech, špičkovou gastronomií, wellness a především ty nejkrásnější výhledy. Hotelová restaurace je vyhlášená a pochutnají si zde všichni. Završte relaxaci ve vířivce či sauně v odpočinkové místnosti s jedinečným výhledem na Velické pleso, okolní štíty a vodopád.

Similar articles