Wellness pod roubeným štítem

19. března 2022
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Vydejte se na horské stráně, do hlubokých lesů i slunných údolí, kde se ukrývají ty nejkrásnější roubenky, které jsou opředené kouzlem venkova. Vraťte se do časů, kdy jste trávili prázdniny u babičky, lenošte za pecí a užívejte si bezprostřední kontakt s přírodou. V dřevěných chalupách, o kterých si dnes přečtete, se ale laťka odpočinku posouvá ještě o kus výš. Všechny jsou totiž vybavené moderním wellness, které si mnohdy nezadá ani se standardem luxusních hotelů. Záleží tedy jen na vás, jestli zvolíte finskou saunu, vířivku nebo bazén s mořskou vodou.

 

Roubenka Oliver
Chystáte se na pěší túry do Jeseníků a hledáte ideální výchozí bod, který je zároveň vhodný pro maximální odpočinek i výlety s rodinou? Vyzkoušejte Roubenku Oliver na kraji obce Loučná nad Desnou, která je perfektní moderní horskou chatou. Po náročném dni na horách tady dopřejete svému tělu uvolnění a regeneraci ve vířivce nebo ve finské sauně. Potom se hned můžete zchladit ve venkovním bazénu a večer si užít při grilování pod pergolou. Ať už jedete s přáteli, rodinou nebo jen ve dvou, rozhodně se nemusíte bát, že by vám tady něco chybělo. Roubenka je plně vybavená a zařízená tak, abyste se tady cítili jako doma.

 

Roubenka Staňka
Mezi lesy a loukami nedaleko Lysé hory se ukrývá Roubenka Staňka. Její majitelé rádi říkají, že je jiná, protože si nehraje na typickou roubenku ze starých časů. To ale nijak neubírá na jejím kouzlu, možná právě naopak. Moderní interiér z výhradně smrkového a dubového dřeva, vinotéka naplněna víny jihomoravských vinařů nebo krbová kamna s matrací a horou polštářů – to je hned několik důvodů, proč se vám tuhle roubenku vůbec nebude chtít opustit. Dalším je bezpochyby i vyhřívaný bazén s terasou nebo vlastní designová sauna, kde si perfektně odpočinete a naberete sílu na všechny další aktivity.

 

Wellness Roubenka Křižánky
Pokud hledáte opravdu autentickou roubenku po poctivé rekonstrukci, která ale nabízí špičkové wellness, doporučujeme tuhle více než 200 let starou chalupu v srdci Vysočiny. Světnici tady dominují krásná kachlová kamna na dřevo, z nichž bude každý oběd chutnat skvostně. Co se týče wellness, možnostem se vskutku meze nekladou a laťka je nastavena opravdu vysoko. Najdete tady termální bazén s mořskou vodou, který je vyhřívaný na 30 stupňů, vířivku s ozónovou terapií a na zahradě potom panoramatickou venkovní saunu ze sibiřského cedru, odpočívárnu, ochlazovací káď a venkovní sprchu. V ceně pobytu navíc máte i elektrokola, díky nimž bude poznávání okolí ještě o kousek jednodušší.

 

Svatá Panna
Na úpatí vrcholu Kozákov, posvátného místa Keltů, se nachází prostorná chalupa Svatá Panna. Dostala jméno podle kaple zasvěcené Panně Marii Kozákovské, kterou najdete nedaleko roubenky a která místu přidává na magičnosti. Chalupa je postavena podle tradičních postupů, a hlavně s využitím lokálních materiálů. Snoubí  se tady nostalgická romantika babiččiny venkovské roubenky s komfortem nejluxusnějších hotelů, což zajišťuje zejména nabídka wellness. Čeká tu na vás cedrová biosauna, termální bazén s protiproudem, kde si můžete zaplavat i v zimě, a vířivka. To vše s výhledem na krásy a dominanty Českého ráje, které rozhodně stojí za návštěvu.

 

Roubenka Polubný
Přímo v kopcích Jizerských hor najdete prostornou chalupu s dobovým nábytkem, vyladěnou do posledního detailu. Ústředním bodem jsou tady tradiční kachlová kamna v zelené barvě se spaním za pecí, kam se můžete schovat třeba s knížkou. Ať už přijedete v jakémkoli ročním období, pobyt vám kromě všudypřítomné přírody zpříjemní také vlastní finská sauna. Budou tady na vás čekat různé deskové hry,
s nimiž se můžete zabavit během dlouhých večerů a pro ty nejmenší je k dispozici také spousta hraček. Roubenka se pronajímá jako celek a bez problému se v ní ubytuje deset lidí, tak posbírejte kamarády a vyrazte na hory!

 

Roubenky na stráni
Hned dvě roubenky najdete na samotě v obci Ostravice v Beskydech. První je kousíček od turistické trasy vedoucí na Lysou horu, druhá zase přímo u řeky Ostravice. Můžete si být jisti, že vás tady dokonale obklopí duch venkovského života, který se skrývá v každém kameni, trámu a kusu dřeva. Ráno vyjděte na terasu a užijte si kávu s nekonečnými výhledy na Beskydy, na které jen tak nezapomenete. Večer si zase můžete odpočinout v soukromé vířivce nebo sauně, které jsou také ideálním záložním plánem, kdyby vám náhodou nepřálo počasí.

 

Jelení kout
Doslova na samotě u lesa, nedaleko obce Smržovka v Libereckém kraji, se nachází roubenka Jelení kout. Najdete tu vybavenou kuchyň, společenskou místnost s kamny, pokoje s vlastními koupelnami nebo třeba hydromasážní vanu s chromoterapií. Stejně jako všechno ostatní je tady i wellness v kontaktu s přírodou. Relaxovat můžete ve venkovní sauně s divokým přírodním jezírkem, ve vířivce nebo v odpočinkové místnosti s lehátky. Novou energii nejlépe načerpáte procházkami po okolí a užíváním si ticha a klidu, kterým tohle kouzelné místo oplývá. Společnost vám přitom bude dělat jenom vůně lesa a bublání potůčků.

 

Roubenky pod Oborou
Vydejte se s rodinou nebo partou přátel do dvou roubených chalup v malebném údolí pod Červenohorským sedlem. Kolem roubenek je hustý les a nekonečné louky pod lesní oborou, kde vás okouzlí ticho jesenické krajiny. Nadšenci do turistiky by určitě neměli vynechat výstup na Praděd nebo na Dlouhé Stráně, po nichž se bude hodit odměna v podobě důsledného odpočinku. Právě na to je tady nachystaná wellness zóna s horkým koupacím sudem a hned dvěma druhy sauny – finskou a infra. Večeři si potom můžete připravit na grilu a vychutnat si ji na terase třeba při západu slunce.

 

Penzion Roubenka

Vraťte se do dětských let strávených u babičky na vsi a pronajměte si roubenku jako z pohádky. Starožitný a tradičně vyráběný nábytek, modro-bílá kamna a každý další drobný detail dodávají této kouzelné chalupě na autentičnosti. Milovat to tady budou všichni, nejvíc ale možná děti, pro něž majitelé zařídili samostatný pokoj, a dokonce postavili i domek na stromě. Dospělí zase ocení saunu, z níž můžete přes zahradu rovnou přejít ke koupacímu jezírku. Po ochlazení se stačí přesunout na lehátko a rozjímat za zvuků přírody. Kromě toho můžete z Roubenky vyrazit třeba na vyjížďku na koních nebo si zajít zahrát golf. Na hřiště to máte přes lesík jen asi sto metrů.

 

Roubenka u Lišky
Vydejte se na Vysočinu ochutnat kouzlo venkovského života. V Martinicích, nedaleko CHKO Žďárské vrchy, vám ho naservíruje Roubenka u Lišky. Prostorná chalupa vyladěná do posledního detailu bude skvělým útočištěm, které vás přenese o několik desítek let zpět. Tohle místo má opravdu duši, již dokreslují dřevěné trámy, tradiční nábytek a dekorace lidové tvorby. K chalupě navíc patří i rozlehlá venkovská zahrada s ovocnými stromy, kde můžete klidně zapomenout na všechny každodenní starosti. Relaxovat pak můžete i uvnitř, kde na vás bude čekat praskající oheň v kamnech, vyhřátá sauna a bublající vířivka. Pro otužilce je navíc k dispozici ochlazovací vědro, které přijde vhod hlavně po saunování.


Autor: Tereza Vacková

Podobné články