Prožijte čarovné léto na Slovensku

19. června 2020
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Měli jste v plánu vyrazit letos daleko za hranice republiky, ale situace vám překazila plány? Na Slovensko se bát nemusíte, hranice jsou otevřené. Vyměňte pár eur do kapsy, čapněte doma vše co potřebujete a sedněte do auta. Cesta netrvá tak dlouho a kdyby se vám přeci jen nechtělo, cestování vlakem je pohodlné. 

 

My máme letos dva jasné cíle na Slovensku. Prvním z nich jsou hory - pohoří Vysoké Tatry. S sebou si nezapomeňte přibalit pěkně prošlápnuté pohorky, budete je potřebovat. Při výšlapu na Gerlachovský nebo Lomnický štít se pěkně zapotíte, ale to, co na vás bude čekat na vrcholu... To za to stojí! Zkuste si ráno přivstat a začít stoupat ještě bez turistů. Máme pro vás i spoustu tipů, kde načerpat síly po náročném turistickém výletu.

 

Noc na Lomnickom Štíte

Dotkněte se nebe! Nekonečno výhledů na tatranské štíty, absolutní ticho a magická atmosféra hor. To prožijete v nejvýše položeném pokoji ve střední Evropě. Čekat tu mimo to na vás bude i čtyřchodová degustační večeře.

 

Horský Hotel Sliezsky dom

Výhled, který se vám jen tak neomrzí, vám poskytne i horský hotel Sliezsky dom. Najdete ho u průzračného Velického plesa, na které je nejlepší pohled rovnou z bazénu. Ostatně kdyby náhodou počasí nepřálo, můžete tam strávit celý den.

 

PanoraMic Mountain Residence

Jedinečné prostředí pro vaši dovolenou na Slovensku vám dopřeje PanoraMic Mountain. Apartmány přímo ve Vysokých Tatrách jsou plné přírodních materiálů s odkazem k horským tradicím. Nejlepší pohled na okolní hory je v podvečer, jakmile pomalu zapadá sluníčko.

 

Hotel Lomnica

Naprosto majestátní hotel ve Vysokých Tatrách s více než stoletou tradicí. Dodnes je spojován s duchem tradiční noblesy, ke které stále odkazuje. Nazujte pohorky a vyrazte na Skalnaté Pleso, večer si zase užijte luxus hotelové restaurace.

 

Chalet Lomnica

Doslova jen pár kroků od Hotelu Lomnica si můžete vychutnat chvíle pohody v naprosto odlišném ubytování, v celodřevěném chaletu. Zajeďte si sem s celou rodinou, vejde se vás sem až 10. Děti se vyřádí na velké zahradě, vy si zase odpočinete v soukromém wellness.

 

BONUS:

Grand Hotel Kempinski

Je pravda, že do Kempinski se nejezdí primárně za turistikou, ale v našem doporučení nesmí chybět. Zamilují si ho především všichni romantici, kteří chtějí utéct do tak trochu pohádkového prostředí. Většina lidí sem jezdí hlavně v zimní sezoně, ale věřte, že i v létě vás pohled na vrcholky hor a ledovcové jezero naprosto dostane.

 

Hory bychom měli, co když ale hledáte místo na pořádnou koupačku? Ve třiceti stupních by se nám jen tak potit do kopce úplně nechtělo, a radši bychom vystavili naše bílá těla k vodě. Milujeme místa, která mají svůj vlastní bazén, ale i přírodní koupaliště, lomy a jezera. Chcete znát naše tipy, kam se letos chystáme?

 

Chata U Maca

Moderní chalupa v prostředí Kubínskej Hole je plná masivního dřeva a odkrytých trámů, přesto je interiér velmi vzdušný. Teď v létě klidně celý den chytejte bronz na zahradě u bazénu nebo vyrazte na výlet. Večery zase zasedněte pod pergolu a grilujte.

 

Kaštiel' Kubínyi

Překládali byste kašiel’ jako kostel? Chyba, je znamená to zámek. A jeden takový, jehož historie sahá až do 17. století je schovaný v nádherně udržovaném anglickém parku Vyšného Kubína. Dlouhé roky chátral, noví majitelé mu však vdechli znovu život, o který už skoro přišel. Bazén tu mají sice jen vnitřní, zato s kouzelným výhledem do zahrady.

 

Hotel Amade Château

Chcete si dopřát pořádný luxus? Pak si zajeďte do boutique hotelu Château Amade. Svými službami splňuje i ty nejvyšší nároky živo­ta na zámku a pro jeho eleganci a důraz na ženskost ho ocení především dámská část hostů. Natáhněte se k bazénu nebo si vychutnejte piknik v zahradě. Dělejte tu cokoliv, co chcete. 

 

Salamandra Hotel

Kam vyrazit v létě s dětmi? No přeci do Salamadry. Bude to tu bavit vás i vaše ratolesti. Vezměte kola a vyrazte na projížďku, ulovte si rybu v jezírku, sbírejte houby nebo se nechte rozmazlovat v novém wellness centru. Vykoupat se však můžete i v jezeru přímo u hotelu.

 

Sad nad Klingerom

Ubytování najdete přímo nad jezerem Klinger na jižním svahu. Ráno vás budete probouzet vykukující slunce a výhled na jezero, do kterého se odráží Jedlová hora a večer si zase vychutnáte západ na terase se skleničkou v ruce. Čas tu plyne pozvolna a vaší jedinou starostí během pobytu bude, zda svůj den strávíte dole u vody nebo v pohodlí zahrady.

Podobné články