Poslední prázdninový víkend u vody

15. srpna 2023
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Dodejte svému poslednímu prázdninovému víkendu kapku speciální atmosféry. Našli jsme pro vás kouzelná místa poblíž vody, kde se letní dovádění promění v ty nejhezčí vzpomínky. Ať už tento víkend strávíte s celou rodinou, nebo jen ve dvou, bude to zážitek!
 

Chata v lese

Zabalte si jen to nejpotřebnější a odjeďte daleko od civilizace. Pokud toužíte strávit poslední prázdninový víkend v lese a u vody, máme pro vás jednu kouzelnou chaloupku. Na hranici Jižních Čech, kde les vytváří pomyslný plot a srnky jsou zvědavější než váš soused, tam najdete chatu pro 2-4 osoby. Na první pohled se vám bude zdát malá, ale tohle zdání klame. Najdete tu vše, co budete na víkend potřebovat. Jen pro nákup se raději stavte už po cestě. Ráno začněte pomalu a bez budíku. Připravte si voňavou kávu a vychutnejte si ji s pohledem na rybník. Odpoledne zkuste jaká je voda a večer si roztopte v sauně a sledujte, jak se rybník před vámi zbarvuje do růžova od zapadajícího slunce. Pak si udělejte oheň a předveďte rodině, nebo své drahé polovičce, svůj grillmeister skill. Vytoužené odpojení od světa si tu opravdu užijete díky slabému signálu a chybějící wifi. Až dostanete chuť výletit, zajeďte si do Jindřichova Hradce. Tohle kouzelné místo u vody doslova volá po romantice, tak si dobře rozmyslete, jestli vyrazíte ve dvou, nebo i s dětmi. 


Wellness Hotel Volarik

Nedivili bychom se, kdybyste si právě tady vytvořili ty nejhezčí vzpomínky na léto 2023. Odjeďte na poslední prázdninový víkend do Hotelu Volarik v Mikulově a užijte si atmosféru “malé Itálie” na Moravě. Ze střešního SKY wellness uvidíte vše jako na dlani, od Pálavských vrchů, přes městská zákoutí i okolní vinice. Hotel nabízí poznávání, a to doslova všemi smysly. Neostýchejte se přijmout vše, co pro vás připravil. Elegantní, jednoduchý a nenucený design prostupuje všemi pokoji. City Room, Family Room, Comfort nebo nadstandardní Superior, všechny jsou prostorné, zalité světlem a připraveny hýčkat vás každým centimetrem čtverečním. Kromě wellness tu najdete i biotop, ve kterém se můžete krásně svlažit během horkých dnů a pochytat poslední bronzové tóny na terase okolo. Doporučujeme nově otevřenou restauraci Crop, kterou najdete přímo v hotelu. Výsostně si tu pochutnají všichni, vegetariáni i děti. 


Zámek Ratměřice hotel & resort

Chcete být během posledního víkendu prázdnin u vody a užít si navíc i kapku luxusu? Tak to by se vám mohlo líbit na Zámku Ratměřice. Čtyřhvězdičkový skvost s devíti hektarovým parkem, který je sám o sobě tak romantický, že by se tu daly natáčet pohádky. Vysoké stropy, křišťálové lustry, výjimečně pohodlné postele v prémiové kvalitě, luxusní koupelny a na zakázku vyrobený nábytek. Tady potěší i ty nejnáročnější hosty. Už se tam vidíte? Díky rozsáhlému parku, který objímá celý zámek, mají všechny pokoje výhled do uklidňující zeleně. Až se ubytujete v tom svém, namiřte své kroky do restaurace Sequoia stojící hned opodál. Gastronomické nebe si můžete vychutnat i na rozlehlé terase u jezírka s kaskádou a jesetery. Vodu si užijete nejen v biotopu, ale také ve wellness - chvilku hřejivého odpočinku si můžete dopřát ve finské sauně nebo parní sauně s vonnou esencí. 


Maximus Resort

Každý, kdo má rád vodu a saunování, už o něm slyšel. Maximus je jedním z nejrozsáhlejších a nejkrásnějších wellness resortů u nás. Navíc ho najdete v krajině Podkomorských lesů, jen 4 minuty chůze od Brněnské přehrady a pouhých 20 minut od centra Brna. Takže pokud by vás přece jen omrzelo polehávání v sauně a máčení ve vodě, budete mít v blízkém okolí o zábavu postaráno. Pokud dáváte přednost sportovním aktivitám, hotel má pro vás připravené půjčení kol, elektrokol i koloběžek, zároveň je v hotelu k dispozici bowling nebo si můžete nedělní rána zpříjemnit lekcemi jógy. Možná si tu pro jistotu zamluvte pokoj rovnou od pátku, ať si ten nabitý program zvládnete užít dosyta. Dokonce i místní restaurace vám zprostředkují zajímavé gurmánské zážitky, takže si můžete být jistí, že pobytem zde rozmazlíte všechny smysly.  


Hotel Ostrov

Poslední víkend prázdnin byste měli načerpat tolik energie, kolik jen můžete. Dětem začíná škola a vám se opět změní režim. Vyrazte s celou rodinou do lesů, skal a k rybníkům. V hotelu Ostrov s bazénem a privátním wellness vám dobíjení baterek půjde úplně samo. V nadstandardních pokojích si vychutnáte nádherný výhled na Ostrovské stěny. Mnozí z vás určitě ocení absenci mobilního signálu. Jestli někde zapínat režim nerušit, tak je to právě tady. Ve čtyřhvězdičkovém hotelu se můžete ubytovat ve standardních dvoulůžkových pokojích nebo třeba ve velkém apartmánu až pro pět osob. Moderní českou kuchyni v oceňované restauraci připravuje tým kuchařů pod vedením šéfkuchaře René Tichého. Vyzkoušejte pomalu pečená masa, poctivé omáčky, domácí zmrzliny z netradičních surovin nebo atraktivní dezerty. Odpočiňte si při masáži, zaplavte v bazénu, vypoťte se ve finské sauně nebo si užijte soukromý večer ve dvou při svíčkách.


Kamenná stráň

Chcete si užít sluníčka, vody a relaxu ještě než skončí léto? Chápeme. Kamenná stráň je pro tyhle prázdninové okamžiky jako stvořená. Příroda tu hraje svůj barvitý příběh a vy máte to štěstí, že ji z tak krásného zázemí můžete tiše pozorovat. Budete se tu cítit jako na alpské chatě. Na pozemku stojí malý bazén, který poskytne osvěžení během parna a kdyby počasí koupačkám zrovna nepřálo, v suterénu najdete útulnou sauničku, kde si prohřejete svaly. Vezměte s sebou kolo a vyrazte prozkoumat zdejší kopečky a krásy Beskyd. Kamenná stráň vás pohostí ve čtyřech apartmánech a dohromady ubytuje až 16 osob. Můžete si objednat každý apartmán zvlášť, nebo celou chalupu najednou a užít si tak konec prázdnin s celou rodinou nebo přáteli. Tohle je místo, kde se nebudete nudit, ale kdybyste chtěli, tak samozřejmě můžete! Budete v ráji sportovců - golfistů, turistů, cyklistů a houbařů. V každém ročním období tady najdete to správné vyžití. 


Mezi Plůtky

Místo, kde budete pánem času jen vy. Je tedy jen na vás, jak dlouho necháte vodu z biotopu, aby kreslila varhánky do vaší kůže. Užijte si to pomalé tempo, protože za tím jste sem přijeli. Poslední víkend prázdnin tu strávíte romanticky jen ve dvou. Čtyři moderní pokoje ve velikostech 36 - 75 m2 jsou lehce inspirované severskou architekturou. Působivé koupelny jsou otevřené a nabízejí sprchový kout nebo vanu. Milovníci moderního designu při pohledu na pokoje zjihnou. Kdyby vás snad válení se u jezírka a čtení knihy v rozkvetlé zahradě omrzelo, v těsném okolí najdete známé golfové resorty a nespočet cyklotras i stezek pro pěší túry. Po dohodě je možné domluvit i zajímavou večeři, kterou uvaří sám majitel, nebo Břéťa, autor projektu Ateliér jídla, který sem pravidelně dojíždí. Je to zážitek.


Pošumavská maringotka

Hledáte na poslední víkend prázdnin odpočinek od města a od lidí? Skvělé, dál hledat nemusíte. Tohle všechno najdete v Pošumavské maringotce. Glamping na samotě, uprostřed lesů, luhů a hájů bude jen pro vás dva. Váš klid může narušit maximálně datel, nebo houkání sovy. Maringotka je vybavena dvoupostelí se zdravotní matrací, ve které si můžete užít nadýchaných peřin a čerstvého povlečení. Taky zde najdete kuchyňský kout s plynovými vařiči, dřezem a vším, co je k vaření potřeba. Nechybí samozřejmě ani nádobí, příbory, skleničky a další nutnosti. Pokud vás láká menší dobrodružství anebo plánujete přijet se skupinkou kamarádů, můžete si v zahradě postavit stan nebo přenocovat jen tak pod širákem. Šumava může být v noci chladnější, takže ke stanu určitě doporučujeme přibalit spacák nebo deku, do které se zachumláte. Kousek od maringotky protéká Němčský potok, ve kterém se můžete osvěžit a otužit. 


Na Potok

Domluvte se s partou kamarádů a jeďte spolu zakončit prázdniny do jesenických kopců. Tuhle chaloupku na polosamotě vystihuje jednoduchý popis - ticho, klid, hory. Prostorná společenská místnost s krbem, jídelna a perfektně vybavená kuchyně bude na tento víkend vaším zázemím. K dispozici tu máte sklípek s vínem a pípu s bečkou od místního pivovaru. Všemu krásnému, co na chalupě uvidíte ale vévodí venkovní dvůr s krytým posezením a výhledy, které si budete opravdu užívat. V pěti vybavených světlých pokojích najde své místo až 16 nocležníků. Ubytování je ideální pro 4 rodiny s dětmi, případně větší skupinu přátel. Koupání a osvěžení zajistí biotop před chatou a úlevu namoženým svalům poskytne sauna. A z čeho budou namožené svaly? Třeba z dlouhých procházek po místní malebné krajině. Případně projížděk na kole. Obojí si tady užijete. 


Roubenka Štěpánka

Roubenka, která vás nostalgicky vrátí do doby, kdy domy voněly dřevem, na stole nechyběl pecen chleba nebo koláč, válení na peci byla oblíbená kratochvíle a noční ticho občas přerušilo houkání sovy. Roubenku lze pronajmout pouze celou, ale o to větší bude vaše soukromí. Velký společenský prostor v přízemí bude středobodem vašeho setkávání a plně vybavená kuchyně zase skvělým zázemím pro uspokojení všech strávníků. Do tří pokojů se pohodlně vejde celkem devět lidí. Venkovní kuchyň budete milovat. Připravte v ní oblíbené pochoutky a grilujte. Ani pro pití nemusíte chodit daleko. Poslouží vám k tomu nachystané víno z vinařství Baláž. Aktivní dovolená je sice fajn, ale nezapomeňte i odpočívat. Za hezkého počasí stačí vyjít na zahradu, užít si letní koupání v jezírku a válení v trávě. Roubenka poskytuje výborné zázemí úplně všem. Ať jste turista, cyklista, houbař, golfista, tady vám bude víc než dobře. 

 

Podobné články