Perfektní firemní teambuilding? Víme o 10 kouzelných místech, kde stmelíte kolektiv

15. srpna 2023
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Říká se, že teambuilding je nejdůležitější věc, do které by měla firma investovat. V Amazing Places věříme, že výběr správného zázemí je předpokladem pro silný týmový zážitek. Jestli s námi souhlasíte, přečtěte si naše tipy a doporučení na kouzelná místa, kde utužování vztahů a prolamování ledů půjde samo. 


Ambassador Wine Club ReBorn

ReBorn můžeme bez nadsázky označit za jedno z nejluxusnějších Amazing míst. Je ideální pro menší firemní setkání od 10 do 12 osob. Místo je naprostým ztělesněním designu a uměním prvotřídně se postarat o hosty. V šesti apartmánech bude mít každý z hostů dostatek osobního prostoru. Ten společný si pak můžete užívat ve Stodole nebo na jedné ze dvou teras. Všude tu budete obklopeni zelení. Prvotřídní gastronomie je jeden ze zásadních zážitků, které si odtud odvezete. Vaří tady z lokálních bio surovin ti nejlepší šéfkuchaři a ke každému jídlu dokáží napárovat skvělá vína. Užijte si s kolegy dlouhé snídaně a naplánujte akční plán pro týmové sdružování


Samota Hojšín

Vyrazte s celou firmou na Samotu a zbořte ledy oficiality! Mezi lesy, loukami a rybníky se nachází moderní stavení, které vzniklo rekonstrukcí bývalého statku. Ubytuje 40 dospělých v různě velkých pokojích se samostatnou koupelnou. Užijete si společná setkání v obývací prostoru s dostatkem místa na týmové hry. Jeden z úkolů může být třeba společné vaření v prostorné kuchyni s velkou jídelní částí. V domě jsou nejrůznější zákoutí, kde se můžete na chvilku schovat, až budete potřebovat soukromí. Využijte také grilu a udělejte si na velké terase společnou gril party. Najdete tu také saunu, kde můžete s kolegy relaxovat a probrat v klidu pár firemních záležitostí. 


SILVERSTONE Living

Naplánujte pro kolegy neformální relaxační teambuilding alespoň na pár dní. Byla by totiž věčná škoda na tak krásném místě, uprostřed krkonošské přírody, zůstat jen na otočku. Zážitkový wellness resort v Semilech má jedinečnou energie hlavně proto, že propojuje rodinnou farmu a privátní spa. Budou vás tu rozmazlovat jedinečnou kuchyní, vhodně napárovanými víny z domácí vinotéky a širokou nabídkou wellness služeb. Jestli nemáte dopředu naplánované žádné společné aktivity, nechte to na majitelích. V rámci zážitkových programů si můžete vybrat jízdu na koních, nebo sportovní aktivity pod vedením olympioničky Lucie Škrobákové.


Hotel Královka

Chcete uspořádat teambuilding pro velkou firmu? S dostatečným předstihem si můžete zamluvit více pokojů v horském Hotelu Královka. Díky své poloze v Jizerských horách je Královka ideální místo pro sportovní aktivity v přírodě. Nabízí se tady pestrý program, který může pěkně utužit týmové vztahy. Co třeba kola, hledání pokladu se slepou mapou, nebo něco na styl Pevnost Boyard? Vítězové i poražení se pak mohou odměnit v krásném wellness na střeše hotelu, odkud je boží výhled na všechny dominanty Jizerek. 


Dům Hostů, Klášter Broumov

Netradičnímu firemnímu sdružování pomůže neobvyklé místo. Tím je bezesporu Klášter Broumov. Impozantním barokním komplexem s celoročními prohlídkovými okruhy a bohatým kulturním, vzdělávacím i společenským programem. Firemního ducha můžete posilovat během kulturních akcí. Ve zdejších historických prostorách klidně uspořádejte konferenci, přednášky i školení. Na vše jsou zde připraveni. Okolí kláštera nabízí kromě unikátních pískovcových skalních měst v Adršpachu a Teplicích také ideální terény pro turisty a cyklisty, pro milovníky golfu nedaleké hřiště ve Velké Vsi. 


Kůlna

Je-li cílem teambuildingu týmová proměna, pak vřele doporučujeme zajet s kolegy na místo, které je daleko od hluku města, barů a diskoték. Takovým je třeba penzion Kůlna, kde vládne klid a divoká příroda Moravského krasu. Ubytujete zde 17 osob v 8 pokojích s vlastní koupelnou a nepopsatelně krásným výhledem. Jako týmovou aktivitu vyzkoušejte třeba kola a vyjeďte si na nedaleký Singletrail Moravský kras. Trasy nikdy nevedou dlouho rovně, příliš z kopce ani do kopce a můžete si být jisti, že zde zažijete opravdovou zábavu. Večery se mohou nést v odpočinkovém režimu, třeba v sauně nebo horké kádi na zahradě. 


Hotel Passage

Firemní akce v pulzujícím ruchu města? Teambuilding v Brně může být mixem zábavy a předem připraveného školení pro zaměstnance. Pro tuto kombinaci bychom vybrali designový Hotel Passage, který má konferenční prostory i dostatek místa na firemní večírek. Po dlouhé noci se můžete těšit na hotelový brunch. Více než stovka designových pokojů čeká, až vás okouzlí svou kombinací dřeva, skla a přírodních odstínů, jež dodávají prostoru půvab a lehkost. Do pohodlné postele pak zaplujete jako do obláčku.


Statek Salajna

Když přijde na firemní akce, nefandíme umělému sdružování ani našroubovaným pravidlům, kdy se co bude odehrávat. To nejlepší, co můžete pro zaměstnance na tmelící akci udělat, je dát jim prostor. Statek Salajna je pohádkové místo s rodinnou atmosférou, které ubytuje 40 osob. Večer se můžete všichni sejít u tradiční kachlových kamen ve světnici, která odráží kouzlo starých časů venkova, a podělit se o své zážitky nebo naplánovat další den. Uvolněte zaměstnance při nějaké nenáročné společné aktivitě. Projděte se bosí trávou, nasedněte do loďky na rybníku a nahoďte prut. Svůj úlovek si pak rovnou připravte na grilu, nebo si opečte špekáčky na ohni. Vyjděte si po okolí nebo šlápněte do pedálů a objevujte malebné cyklostezky.


Šťastná Samota

Jsme si docela jistí, že tento zážitek zůstane v paměti všech kolegů dlouho. Místo tak výjimečné, že se tam budete chtít neustále vracet, najdete mimo civilizaci, uprostřed luk a polí. Šťastná Samota je zrekonstruovaná usedlost z konce 18. století, uprostřed malebné středočeské přírody. Kouzlo tohoto výjimečného místa vás zbaví stresu, nechá zapomenout na starosti všedního dne. Tady můžete naplánovat firemní vize, nabrat inspiraci a samozřejmě se na sebe navzájem více napojit. Pokud byste chtěli v rámci společných aktivit prozkoumat okolí, najdete tu řadu turistických tras. Na dohled je třeba dančí obora.


Farma Noe

Další zajímavé místo pro firemní teambuidling najdete na Farmě Noe, poblíž Moravského krasu. Noe nabízí ubytování v sedmi pokojích a v jednom apartmánu. Celkem ubytuje 23 osob. Ti, kdo se chtějí nechat hýčkat, si mohou vybrat ubytování s vířivkou na pokoji, a pak každý večer relaxovat v bublinkách. Ale relaxovat vlastně mohou i ostatní – v modřínovém sudu vyhřátém na 37,5 stupňů. Sportovní teambuildingové aktivity spojte s průzkumem krásné okolní přírody. Farma leží v blízkosti cyklostezek, ale i pokud nejste na vyjížďky, užijete si pěších výletů. Doporučujeme zamířit třeba na Macochu, Moravský kras, unikátní kostel ve Křtinách od architekta Santiniho, nebo třeba do Brna. 


Nenašli jste to, co jste potřebovali? Podívejte se do naší inspirace. Najdete tam dalších 60 kouzelných míst, vhodných pro věští skupiny a teambuildingové akce. 


 

Podobné články