Nejkouzelnější roubenky v Čechách

11. června 2023
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Vstupte s námi do světa, kde se čas zpomalí a příroda se stane vaším nejvěrnějším společníkem. Zatímco slunce barví oblohu do narůžovělých odstínů, vy si užíváte vůni borovic z terasy překrásné roubenky uprostřed přírody. Zní to jako pohádka? Vyberte si jedno z 10 amazing míst, které se stanou vaším útočištěm pro letní dovolenou plnou zážitků. 
 

Roubenka Branná

Zabalte si svůj smysl pro dobrodružství, protože v Jeseníkách ho rozhodně využijete. Roubenka Branná je místem, kde se příroda a pohodlí prolínají v dokonalé souhře. Když jsme ji objevili a poprvé se v ní ubytovali, doslova nás dojal pohled na okolní vrcholy. Roubenka je úplně nová a přesto v ní budete cítit atmosféru starých časů. Majitelé si pohráli s interiérem tak, aby působil přirozeně nostalgicky. S využitím všech tradičních materiálů a motivů tak vznikl skvost, tyčící se na kopci s výhledem, který bere dech. Vezměte rodinu nebo přátelé, ve 4 ložnicích se tu pohodlně vyspí 16 osob. Vyrazte po okolí na kolech, naplánujte túru, nasbírejte borůvky. Za teplého počasí si můžete vybrat z několika možností, kde se osvěžíte. Nedaleko je rybník, lom, bazén i termální koupaliště


Mátěráda

A vy budete mít rádi ji, pokud zbožňujete atmosféru valašska a chcete strávit léto v Beskydech. Na okraji malebného městečka Karolinka vznikly 4 roubené chatky a vy si můžete zvolit tu, která vám bude nejvíce vyhovovat. Jedním jsme si jistí, v každé se budete rychle cítit jako doma. Pokud plánujete volno strávit s velkou partou, vyberte si Jedničku pro 8 osob nebo chalupu U nás se 4 ložnicemi. V létě je okolí chatek rájem pro cyklisty, vede tudy totiž populární cyklostezka Bečva. Tato nádherná část Beskyd je také oblíbeným místem pro pěší zdolávání okolních vrcholů. Jako odměnu si pak můžete nadělit relax v sauně


Záhorka

Nádhernou chatu Záhorku najdete v Orlických horách. Bydlení tady je tak okouzlující, že se vám nebude chtít odjet. Záhorka je nová a všechno v ní připomíná pravou horskou atmosférou. Ukrývá v sobě dva apartmány, které se dají propojit. Můžete si tak pronajmout buď jen jeden z nich, anebo celou chalupu. Pohodlně pojme 13 dospělých hostů a k tomu čtyři ratolesti. Uvnitř chaloupky na vás čeká osobitý a útulný interiér. Sedět u krbu bude rozhodně jedna z nejlepších činností během vaší návštěvy. Krajina venku vám také učaruje. Jen 5 km od chalupy v Jagodne v Polsku je 14 km dlouhý trail s vrcholem na Jagodne, kde můžete navštívit rozhlednu s výhledem na celé Orlické hory. Trail je vhodný i pro děti.


Pod Jelenkou

Další kouzelnou chaloupkou v Orlickém Záhoří jen ta Pod Jelenkou. Lepší základnu k objevování místních vrcholků a turistických cest bude hledat těžko. Také tu jsou dva apartmány a v každém se vyspí 4 osoby. Naprosto ideální budou tedy pro rodiny s dětmi, které chtějí trávit prázdniny dobrodružstvím v přírodě anebo třeba pro dva páry. V krásné řemeslné kuchyni se bude vařit jedna radost. Ve společné místnosti strávíte dlouhé hodiny plné povídání a v útulných ložnicích zrelaxujete po náročném dni na horách. Orlické hory jsou cyklistickým rájem. Najdete tu nespočet horských cest a nově vybudovaný Trail Park v Zielenieci, který nabízí zábavu, jak pro začátečníky, tak pro ostřílené bikery.


Roubenka Liška

Rokytnice nad Jizerou je velmi oblíbeným místem v zimě, kvůli svým krásným svahům, ale i v létě si tu užijete krásné přírody a spoustu zábavy. Chata má výbornou polohu na úpatí dvou lesů a poblíž turistických stezek. Pokud toužíte po klidném a privátním prostředí, plném promyšleného designu s kachlovými kamny navrch, roubenka určitě splní vaše očekávání. I kdybyste tu chtěli trávit léto jen ve dvou, chata bude celá pro vás. Rokytnice nad Jizerou a její okolí je skvělou volbou jak pro rodiny s dětmi, tak dovolenou s přáteli. V Rokytném stojí za návštěvu bikepark a lanový park či místní Adrenalin park. Pro všechny, co milují treky, doporučujeme vydat se přímo na Lysou. Za zmínku stojí také Horská Bouda Dvoračky, která je jednou z nejstarších bud v Krkonoších. Titulem jedné z nejkrásnějších hor se naopak pyšní hora Kotel.


2 Roubenky na stráni

Představujeme nové roubenky, které vznikly na stráni v Beskydech. Okouzlíte vás hned po příjezdu, protože skýtají neskutečné výhledy. Obklopeni lesy, v naprostém soukromí a v objetí houpací sítě, tu bez výčitek můžete nechat den jen tak plynout. Budete tu obdivovat vysoké stropy a panoramatické výhledy z oken. Na nejbližší turistickou stezku je to jen pár metrů od chat. Vezměte s sebou kolo, terénní koloběžku, pohorky, tenisky. Nic nepřijde nazmar. Na ohništi si večer opečte buřty a užívejte si příjemný večerní chládek, který jinde než na horách v létě nenajdete. Majitelé tu nedávno vybudovali krásné a útulné wellness. Venkovní vyhřívaný bazén a saunu s relaxační místností.


Luxusní srub Líny

Prvotřídní luxus v najdete v roubeném srubu Líny. Jakmile do něj vstoupíte, máte pocit, že jste se ocitli v jiném světě. Snoubí se zde luxus spojený s domácí atmosférou, kterou ještě prohlubuje všudypřítomné masivní dřevo. Dominantou srubu je otevřený velký prostor s rozlehlým obývacím pokojem a masivními krbovými kamny. V obýváku je velké promítací plátno, kde může klidně běžet filmový maraton, zatímco se na grilu pečou steaky. Ve srubu můžete volně využívat vyhřívaný bazén, infrasaunu, solárium nebo chcete-li se v rámci pobytu trochu hýbat, můžete si zaběhat na běžícím pásu. Výhled do krajiny si užijete z vířivky na terase. Užijete si tu také grilování na jedné ze dvou teras. V okolí si můžete zajet do Mladé Boleslavi například do muzea Škoda nebo se vydejte opačným směrem na zříceninu hradu Bezděz.


Roubenka SpaSpa

Roubenka, ve které si můžete splnit pohádkové spaní na peci, leží na úplné samotě v kopcích Rokytnice nad Jizerou. Poskytne vám velmi pohodlné zázemí pro objevování Krkonoš, ať už pěšky nebo třeba na kole. Luxusní wellness v přilehlé dřevěnici nabízí saunu, dřevěnou káď, ochlazovací jezírko a stylovou relaxační zónu. Tady budete určitě trávit hodně času. Najdete tu 4 ložnice s velkými postelemi až pro 12 nocležníků, takže můžete vyrazit s celou partou. Světnici dominují velká kachlová kamna, na kterých se dá krásně odpočívat po náročném výletu a malá kuchyňka, které je plně vybavená. 


Chaloupka na stráni

Beskyd se nedá nabažit, třebaže jste tu byli už mockrát. Stejně se budete vždy rádi vracet. Letní dovolená v Chaloupce na stráni pro vás bude zážitkem, který vás pozitivně nabije na dlouhé měsíce. Mezi loukami, lesy a potůčky se nová energie načerpává sama. Obklopí vás duch venkovského života, tak jednoduchý a přesto pestrý. Skrývá se v každém kameni, trámu i kusu dřeva. V chaloupce najdete sice jen dvě ložnice, ale pohodlně se tu vyspí až 6 lidí, tak klidně vezměte kamarády i s dětmi. Místní zahrada, jako by přesně věděla co potřebujete. Zaplňte ji vůní dobrot z grilu a večer rozdělejte oheň a společně kolem tančících plamínků vyprávějte příběhy, zpívejte, opékejte buřty nebo jen v tichu rozjímejte a čekejte, až vyjdou první hvězdy. Kromě jiného tu na vás čaká i útulná sauna, vířivka a vinný sklípek


Soví Újezd

Parádní zážitkovou dovolenou prožijete v historické chaloupce nedaleko Máchova jezera. I tady si vyzkoušíte spaní na peci, automaticky zpomalíte a necháte se vést tempem přírody. Těšte se na společné dlouhé snídaně u velkého stolu, bosé procházky v ranní rose. Chaloupka sama o sobě vyzařuje romantickým klidem. Bydlet budete ve velkých pokojích a scházet se budete v tradiční světnici. Skoro nám přijde škoda vzdalovat se od chalupy - co takhle se volně rozběhnout do zahrady, která je plná vzrostlých stromů, které vytváří příjemný stín? Vezměte si košík a zajděte si k záhonku nasbírat čerstvou zeleninu a bylinky pro přípravu oběda. Utrhněte si šťavnaté jablko, natáhněte se do houpací sítě a jen tak prolenošte den. Můžete tu bydlet ve větší skupině, chalupa pohodlně pojme 10 osob. 


Nepadla vám žádná do oka? Podívejte se na celý výběr Amazing roubenek tady. 
 

Podobné články