Místa, která musíte vidět, než začne sezóna!

10. května 2023
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Dlouhá zima konečně skončila a venku všechno pučí a voní jarem. Ani se nenadějete a budou tu letní prázdniny a s nimi vysoká poptávka po oblíbených místech. Vybrali jsme pro vás 10 Amazing ubytování, kde si užijete klidnou dovolenou ještě předtím, než začne opravdový letní shon. 
 

Bohemian Cottage

Cestujete ve dvou nebo vyrážíte celá parta a potřebujete ubytovat rodiny s dětmi? V obou případech bude penzion Cottage tou správnou volbou. V přízemí můžete využívat společnou jídelnu s kuchyní a sál na jógu, kde Irena také vede své lekce. Děti budou nadšené z mezonetových pokojů, kde budou spát pod střechou, vy zase nejspíš z apartmánu s velkou terasou. Tady bude celá parta v ZENU. Nejen díky józe, ale i díky privátnímu wellness se saunou, vířivkou a venkovním koupacím sudem. Užijete si tady skutečně milou pohostinnost, protože snídaňové koše připravuje osobně babička majitelů. Svůj den můžete strávit na přilehlé zahradě. Jen tak lenošte v houpací síti, v teplých dnech se smočte v přírodním jezírku, přečtěte si tu dlouho rozečtenou knížku a večer poseďte na terase a ugrilujte něco dobrého na zub.


Cimra Bude

Cimra, která má své přísloví:"Nový projekt. Starý dům. Krásné místo. Prostor snům." Už pár let sledujeme příběh tohoto místa v Lužických horách a je nám ctí, že se po letech práce stalo součástí naší Amazing rodiny. Cimra je malá zrekonstruovaná chaloupka ve vesničce Prysk. Brloh & Euforie. Dvě ložnice, každá v něčem jedinečná. Jedna s břízkami, druhá s hvězdami nad hlavou. Brloh uvítá na noc čtyři hosty a Euforie dva. Další dva návštěvníci mohou přespat na rozkládací pohovce ve Světnici, kde je také plně zařízená kuchyně, krbová kachlová kamna a velký jídelní stůl. Pokud to tak máte rádi, pojměte tady dovolenou sportovně. Hned u dveří Cimry se kříží cyklostezky s turistickými trasami.  


Statek U Medvěda

V srdci šumavské přírody najdete jedno kouzelné místo, kde se budete na chvíli cítit jako v ráji. Ve venkovském stavení se nachází pět moderních apartmánů s různou kapacitou. V každém pokoji najdete plně vybavenou kuchyni, včetně lednice, varné desky a mikrovlnné trouby. Pokud jste aktivní dovolenkáři, budete tady mít dost prostoru se sportovně vyřádit. Přímo na statku vám majitelé rádi zapůjčí in-line brusle. V těsné blízkosti totiž začíná in-line stezka, která vede z Nové Pece přes Černý Kříž až do Stožce. Pokud s sebou nechcete vozit vlastní kolo, i to vám tu půjčí. V létě vyrazte na Lipenskou přehradu vyzkoušet paddleboardy. 


Domeček Krumlov

Užíváte si atmosféru historických měst? Tak to jste už určitě navštívili Český Krumlov. Ale viděli jste ho někdy v poklidnější jarní sezóně? Jestli si chcete užít pamětihodnosti i samotné město bez davů, doporučujeme vyrazit před začátkem léta. Ten nejmalebnější ze všech domečků, je Domeček Krumlov. Najdete ho přímo na břehu Vltavy. Vyrazit sem můžete ve dvou nebo ve čtyřech. V Domečku jsou dva apartmány, ten horní je prostornější s balkónkem, ten spodní o něco menší, ale vynahradí vám to terasou u řeky. Oba jsou tak kouzelné, že o zážitek budete mít postaráno tak jako tak. Do města to budete mít co by kamenem dohodil. Po Plešiveckých schodech tam budete za pět minut. Kromě památek si tu užijete kouzelné kavárny i skvělé brunche. 


Skøg Harrachov

Užijte si Krkonoše, než začnou letní prázdniny a jeďte na Skøg do Harrachova. Moderní dům ve skandinávském stylu pohodlně ubytuje 5 lidí. Vyrazit můžete s celou rodinou, partou kamarádů i s domácím mazlíčkem. Můžete si být docela jistí, že tady nebudete nikým rušeni, protože dům stojí na polosamotě. Skøg je v docházkové vzdálenosti centra Harrachova a lanovky, Mumlavský vodopád je pár minut pěšky lesem. V sousední budově budete mít potom k dispozici wellness centrum. Asi 150 metrů od apartmánu je Hornické muzeum, kde se pořádají pravidelné prohlídky. Zkrátka o zábavu tu máte postaráno. 


Apartmány Červený Dvůr

Příroda se po dlouhé době konečně probouzí ze zimního spánku, a všechny nás to láká vyrazit někam za klidem do přírody. Máte to stejně? Hledáte klidné místo někde v přírodě, ale zároveň chcete být poblíž civilizace? Máme tip na jedno venkovské stavení, kousek od Českého Krumlova. Tady necháte všechny starosti za hlavou. Najdete tu 4 vybavené apartmányKachlová kamna a dřevem provoněná sauna jsou už jen třešničky na dortu. Dospělí budou mít radost z vybaveného zahradního domku, kde majitelé připravili na ochutnání samé dobroty - pivo, ovocné pálenky i domácí špek. Vše funguje jako honesty bar. O bohatý program i s dětmi tu nebudete mít nouzi, v okolí se nachází několik výletních bodů. Kromě Českého Krumlova například Ktišský rybník, Lipské jezero, stáj Pohoda, Blanský les a Kleť.


Riverside Cabin

Moderní dřevěná chata Riverside Cabin vznikla uprostřed lesa v jižních Čechách. Majitelé udělali maximum proto, abyste tady vypnuli a znovu načerpali energii. Provázet vás tu bude jen šumění potoka, zpěv ptáčků a parta přátel, které vezmete s sebou. Vyspí se tu 6 osob ve dvou ložnicích a na rozkládací pohovce. Budete tu mít naprosté soukromí, a tak se nemusíte zdráhat vyběhnou přímo ze sauny do řeky pod chatou. Na terase s výhledem do lesa můžete celý den jen meditovat, číst si, grilovat a hrát deskovky. Pokud by vás tento program neuspokojil, pak doporučujeme výlet na kole po všudypřítomných cyklostezkách nebo přesun autem do nedalekého Českého Krumlova. 


Chata Blatnice

Není mnoho míst, kde by vás na několik hodin zabavil pouze výhled z okna. Troufáme si říct, že Chata Blatnice k takovým místům patří. Udělejte si kávu, posaďte se na pohodlný gauč a užívejte si, že jste teď a tady. Ať už sami nebo s nejbližšími. Pohled na nekonečnou hladinu rybníku a okolní lesy vás neomrzí. Chatka má dvě podlaží. Spodní patro využijete pro přípravu jídla a též jako prostor pro relaxaci se sklenkou vína a knihou. V prvním patře je pro vás nachystaná manželská postel, rozkládací pohovka a pracovní stůl. Dole pod chatou kotví loďka, kterou můžete využít na projížďku po rybníku. Vařit můžete rovnou na ohni pod chatkou. Dokřupava opečené buřty nebo kotlíková večeře? Vykouzlíte tu vše, co si zamanete. 


Chata Fraluq

Místo, které na vás dýchne klidnou atmosférou venkova. Chata leží v srdci Českého ráje a bude vaším domovem na jak dlouho budete chtít. Majitelé hledali místo, které bude mít blízko k přírodě, venkovu a k podstatě bytí. Přijeďte sem proto klidně i se svým mazlíčkem jen tak být. Okolí toho nabízí mnoho, od cyklostezek, turistických tras, až po prohlídku historických památek. Po celodenním výletu si dopřejte odpočinek i romantiku ve vířivce na terase. Terasa je situována na jih, takže si zde budete užívat sluníčka po celý den. A až se setmí, můžete pozorovat jemný svit měsíce i hvězdy na obloze. Využijte gril nebo ohniště na zahradě a nezapomeňte se podívat, co nabízí vinný sklípek pod chatou. 


Gvendolína

Dřevěná chatka Gvendolína na vás udělá dojem na první pohled. Je to atypická stavba s chytrou architekturou, moderním interiérem a moc milou atmosférou. Vsadíme se ale, že nejvíce času budete chtít trávit venku. Soukromá terasa s bazénem je ideální k celodennímu poflakování nebo k večernímu posezení u vína. Dejte si ranní meditaci, přivítejte slunce nebo se jen vznášejte v bazénu na hladině slané vody. Jste mistři grilu? Tady se vyřádíte. Odpoledne se vydejte poznat okolí Gvendolíny. Brouzdejte stezkami po kraji Toulava, vydejte se za netopýry do Chýnovských jeskyň nebo objevte hrad Kámen. Nejlépe uděláte, když sem vyrazíte s celou rodinou a klidně i kamarády. Vyspí se tady až 8 nocležníků. 



 

Podobné články