Kde mají volno o letošních prázdninách

17. května 2022
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Plánujete letos v létě dovolenou v Čechách s partou přátel nebo rodinou a hledáte perfektní zázemí, kde se budete cítit jak o doma? Ať už se chcete vydat kamkoliv, dlouho se nerozmýšlejte! Prázdninové termíny kouzelných míst se pomalu plní, a proto jsme pro vás připravili výběr chalup, penzionů a hotelů, kde mají během léta ještě volno. Tak kam to bude?

 

Samota Hojšín
Nalaďte se na venkovskou notu! V moderně zrekonstruovaném statku mezi lesy, loukami a rybníky to půjde samo. Za stylovými červenými dveřmi vás přivítá až překvapivě moderní interiér, který ocení zejména rodiny s dětmi. Vaši malí objevitelé si tady totiž budou moct užívat velkou hernu, čítací koutek nebo třeba síť zavěšenou mezi dvěma patry. K tomu všemu připočtěte ještě velikou zahradu s biotopem a můžete si být jisti, že večer usnou, jako byste je do vody hodili. Hojšínské stavení je ale rájem na zemi i pro dospělé. Vydejte se objevovat okolní přírodu, zrelaxujte v sauně a večer uspořádejte grilovačku s výhledem na západ slunce. Tady budete mít pocit, že čas plyne o něco pomaleji.

 

Babyhouse
Plánujete první dovolenou s nejmenšími parťáky a chcete si být jisti, že zvolíte ideální zázemí? Potom doporučujeme rodinný dům v Beskydech, který se přímo zaměřuje na výlety s dětmi a nabídne vám veškeré potřebné soukromí a komfort. Babyhouse nabízí tři plně vybavené byty, každý zařízen do trochu jiného pohádkového motivu. Všechny ale spojuje vysoká praktičnost, a hlavně důraz na bezpečí dětí. K tomu budete mít navíc k dispozici dětský koutek, spoustu hraček a prolézačky, takže uspávání půjde večer jako po másle. Až děti uložíte, bude na vás za odměnu čekat venkovní vířivka, kde perfektně zrelaxujete a nabijete baterky na následující den.

 

Chalet Bedřichov
Vyrazte letos s rodinou nebo partou přátel na Liberecko do Alpami inspirovaného Chaletu Bedřichov, který je perfektním útočištěm i na několikatýdenní pobyty. Čekat na vás bude moderní dřevostavba s prosvětleným interiérem, slunnou terasou i vnitřním krbem, která je kromě klidové oázy i perfektním výchozím bodem pro turistické výlety. Pokud se místo túry rozhodnete uspořádat třeba turnaj v tenisu nebo nohejbalu, máte nedaleko chaletu k dispozici multifunkční hřiště, které potěší každého sportovního nadšence. Na své si tady přijdou ale i klidnější povahy – stačí si připravit šálek kávy a s knihou usednout na terasu, jenž nabízí nekonečno zelených výhledů.

 

Chata Jestřáb

Vyhřátá terasa, výhled do zahrady a vy se sklenkou bublinek v ruce. Tak může vypadat váš obyčejný den až se v létě vydáte na Chatu Jestřáb v Hlinsku. Ta je díky svým dispozicím ideální jak pro rodinný výlet, tak i pro romantickou dovolenou ve dvou. Ať už se vydáte v jakékoliv sestavě, jistě oceníte moderní vybavení, a hlavně kouzelné výhledy do zahrady. Přímo na terase máte potom soukromou vířivku a uvnitř chaty také vlastní vinotéku, která je přehlídkou místního vína. K němu si připravte něco lehkého na grilu a pak už si jen užívejte teplých letních večerů. Pokud by se náhodou ochladilo, můžete se schovat dovnitř k hořícímu krbu, díky němuž bude atmosféra ještě o něco útulnější.

 

Jezevčí brloh
Chata jako z jiného světa, která kombinuje tradici s vysokým komfortem a úplným soukromým beskydských lesů. Takový je Jezevčí brloh, malebná chaloupka na úplně odlehlém místě, která vám zaručeně učaruje, protože opravdu vypadá jako z pohádky. A pohádkový bude i váš pobyt, zejména díky nezapomenutelným výhledům, šumění lesa a venkovnímu wellness. Doporučujeme tady praktikovat pomalá rána, důkladně otestovat venkovní gril, a hlavně nasávat čerstvý vzduch. Do chalupy se pohodlně vejde až osm hostů a pobyt si tady budou užívat i děti, pro které tady majitelé navíc vybudovali i hernu. Jen si dejte pozor – návrat do reality odsud bude hodně obtížný.

 

Dvůr Haniš
Chcete opravdu důkladně dobít baterky? Potom doporučujeme zaručený recept: odpojení od všech sítí a útěk na venkov. Ideálním místem pro to bude penzion ve Velkých Petrovicích, kde mobilní signál nahradí vůně dřeva, snídaně v trávě a návrat ke tradičnímu způsobu života. Venkovskou atmosféru tady nejvíc pocítíte při posezení ve světnici s kachlovými kamny nebo při procházkách mezi přilehlými poli. Krajina Broumovska je navíc dokonalým rájem pro milovníky turistiky, takže vymýšlení plánů tady půjde samo. Pokud by vám je náhodou překazilo špatné počasí, je ideálním náhradníkem společenská herna, kde snadno přečkáte jakýkoliv nečas.

 

Hotel Orlík
Napadlo vás někdy, že při objevování nových turistických cílů je váš výchozí bod stejně důležitý jako samotný cíl cesty? Zajistěte si proto, že se během vaší příští návštěvy Adršpašsko-teplických skal budete vracet na to správné místo, kde se navíc komfort kloubí s ekologickým smýšlením. Takový je hotel Orlík, který dbá na udržitelnost a lokálnost, a navíc vám během pobytu zaručí i perfektní gastronomický zážitek. Původní budova z roku 1936 prošla citlivou rekonstrukcí a je laděná do jednoduchého, designově střídmého stylu, který si zamilujete. Hotel jde s dobou, a tak pokud přijedete elektromobilem, nemusíte dlouze hledat nabíjecí stanici. Najdete ji totiž přímo v garáži hotelu.

 

Roubenky pod oborou
Splňte si alespoň na pár dní sen o vlastní roubence. Pronajměte si jednu ze svou dřevem vonících chalup v malebném údolí a načerpejte síly z všudypřítomné přírody. Roubenky jsou plně vybavené a budou tak během dovolené perfektním domovem se vším potřebným. Pokud přijedete s větší partou přátel, doporučujeme pronajmout obě chaty, které pojmou až dvacet lidí. Kolem nich je hustý les a nekonečné louky, které vybízejí k procházkám nebo třeba k romantickému pikniku. Pokud budete mít chuť na delší výlet, doporučujeme určitě výstup na Praděd, po němž jistě oceníte, že k roubenkám patří i wellness zóna. S přicházejícím večerem pak už jen rozpalte gril a vychutnejte si společnou večeři na terase, která je neodmyslitelnou součástí léta.

 

Sudetský grunt
Přesuňte se zpátky v čase do dob letních prázdnin strávených na vesnici. Vyrazte do Sudetského gruntu v Jeseníkách, kde bude vašim nejbližším sousedem ovocný sad, pastviny a les, a užívejte si klid a čerstvý vzduch plnými doušky. Hned ráno si můžete zacvičit jógu v zahradním altánu a po snídani naplánovat výlet třeba do Dlouhých Strání. Z vaření udělejte zážitek a přesuňte ho do venkovní kuchyně, kde si kromě jídla budete vychutnávat i krásné výhledy na okolní hory. Potom si dopřejte relax v koupacím sudu nebo finské sauně a skleničku něčeho dobrého k tomu. Usínat budete v dobových pokojích, kde na vás dýchne atmosféra minulých let a spát se vám tady bude opravdu jako v bavlnce.

 

Dále – Jen tak si žít
Hoďte starosti za hlavu a vydejte se na pár dní do oázy klidu, kde vás nebude nic a nikdo rušit. Dále – Jen tak si žít je penzion v Novém Přerově, kde čas plyne tak nějak pomaleji. Ve venkovním bazénu se ráno můžete rozhýbat několika tempy a potom se přesunout na lehátko nachytat bronz. K tomu si nechte namíchat drink nebo ochutnejte něco dobrého z místní působivé vinotéky, kde si můžete domluvit i soukromou degustaci. Pokud byste byli pro aktivnější dovolenou, zkuste cyklovýlet po vinicích. Zajistíte si tak výhledy, které se zkrátka neokoukají. Ať už preferujete kteroukoliv variantu, doporučujeme den zakončit na terase, kde budete se sklenkou bublinek pozorovat noční oblohu a nerušeně rozjímat.

Nepovedlo se vám najít to pravé ořechové? Nemějte strach, máme pro vás v nabídce spoustu dalších míst, kde mají během července & srpna volno. Stačí si na této stránce najít podle termínu a vašich preferencí to správné místo, zabalit kufry a vyrazit na prázdniny!

Podobné články