Kam za nejlepšími baby friendly hotely?

6. června 2022
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

S hotely se často pojí představa, že to rozhodně není místo pro děti a že s rodinou byste se měli poohlédnout spíš po penzionu nebo chaloupce. Realita taková ale není. Hoďte předsudky za hlavu a naplánujte si rodinnou dovolenou v hotelech, které jsou stoprocentně baby friendly a kde vám, ani vašim ratolestem nebude nic chybět. Máme pro vás výběr míst, kde vám ke špičkové hotelové péči přidají i luxusní wellness, prvotřídní gastronomii, ale i hřiště, herny a další program pro děti.

 

Wellness Hotel Volarik
Vezměte rodinu do Mikulova a objevte klidnou a luxusní oázu v centru města jménem Hotel Volarik. Čeká na vás designový interiér, komfortní pokoje, a hlavně kouzelná atmosféra Jižní Moravy, kterou můžete nasávat na naučných stezkách, během projížděk vinicemi nebo přímo ze Svatého kopečku. Hotel vám přitom bude perfektním zázemím, které je navíc bezbariérové a připravené i na dětské hosty. Ti si určitě oblíbí hotelový bazén i spoustu skrýší, které skýtá místní zahrada. Ve Volariku navíc perfektně vaří a jejich zážitková restaurace zaručeně posune váš pobyt ještě o malý stupínek lepší. A nemusíte se bát, i tady mysleli na ty nejmenší, takže si pochutná celá rodina. Až děti večer uložíte ke spánku, odměnou vám kromě krásných výhledů na Mikulov bude i špičkové wellness a samozřejmě sklenička místního vína.

 

Wellness Hotel Fénix
Přímo pod Ještědem najdete moderní hotel, který je svými wellness apartmány už vyhlášený. Zažijete tady opravdu báječný relax díky vířivce, finské sauně nebo třeba tropické sprše. Pokud navíc sáhnete po jednom ze SPA a apartmánů, budete mít relaxační zónu jen pro sebe, navíc s úžasnými výhledy na hory, kterými se místní pokoje mohou chlubit. S dětmi potom určitě nevynechejte volnočasový areál Ještěd, kde všichni přijdete na jiné myšlenky a důkladně pročistíte hlavu. Blízko to budete mít i do centra Liberce, kde s programem pro děti rozhodně nebudete mít problém. V hotelu potom na ty menší výletníky čeká také herna se stavebnicemi a spoustou stolních her, kde nechybí ani televize ke sledování pohádek.

 

Hotel PECR DEEP
Vydejte se za dobrodružstvím do Pece pod Sněžkou, která bude perfektním startovacím bodem pro pěší i cyklo výpravy s celou rodinou. Abyste se i po náročném dni vraceli do pohodlného a stylového apartmánu, zkuste hotel PECR DEEP, který je architektonicky zajímavou stavbou obklopenou stromy a horami. Taková kombinace kromě klidu na duši zaručuje i perfektní výhledy, které si budete moct užívat přímo ze svého pokoje. Pokud sáhnete po některém z luxusních apartmánů, budete mít navíc k dispozici plně vybavenou kuchyň, což při cestování s dětmi přijde vhod. Jinak ale v hotelu skvěle vaří, takže si nenechte ujít příležitost ochutnat něco z tradičních místních specialit, které si zakládají na šetrné úpravě pokrmů.

 

Grandhotel Tatra

Pokud si v hotelích potrpíte na vysoký standard, Tatru si zamilujete. Tento luxusní hotel ještě voní novotou a hned na první pohled poznáte, že na vybavení se tady nešetřilo. Díky tomu vás čeká maximální pohodlí, spánek jako v bavlnce, a hlavně do detailu vyladěné wellness s dechberoucími výhledy na valašskou krajinu. Beskydy jsou perfektní pro aktivní dovolenou, takže i když je to lákavá nabídka, nezůstávejte celý den na hotelu a naplánujte si túry po okolí, které si zamilují i děti. Pokud jim i po návratu zbyde spousta energie, mohou se vyřádit na venkovním hřišti nebo otestovat místní hernu. Díky menu místní restaurace potom společně ochutnáte to pravé Valašsko a po dobré večeři si za odměnu dopřejte i dezert – tradiční frgál, který je údajně nejlepší v okolí!

 

Jítravský dvorec
Chcete namísto moderních hotelů tentokrát vyzkoušet něco osobnějšího, ale stále na úrovni, kterou slibuje hotel? V takovém případě doporučujeme Jítravský dvorec, hotel apartmánového stylu, který obklopují pastviny a panoramata Lužických hor. Uvnitř najdete útulné pokoje s dřevěným nábytkem, kde se budete zaručeně cítit jako doma, a kromě toho i saunu nebo vířivku. Na loukách, které vás budou obklopovat, se pasou stáda skotu a ovcí, takže možná budete chvíli přemýšlet, jestli jste se náhodou neprobudili v rakouských Alpách. To ale nejsou jediná zvířata v okolí! Až si s dětmi prohlédnete místní biofarmu, vydejte se i do jezdeckého areálu, který si užijete, i pokud sami aktivně nejezdíte.

 

Hotel Freud
Citlivě zrekonstruovaný hotel, kde pro všechny nabízené aktivity ani nebudete vědět, co vybrat dřív. Takový je Hotel Freud na samém východě naší republiky. Nechte starosti doma, zabalte jen to nejnutnější a naplánujte si celodenní výlet za krásami Beskyd. Třeba na Lysou horu odsud vede jednoduchá cesta – přímo za nosem. Aktivní program ale jednoduše naplánujete i v hotelovém areálu. Uspořádejte rodinný turnaj v beachvolejbale nebo ve stolním tenise a otestujte svou formu na tenisových kurtech. Na ty nejmenší tady samozřejmě čeká venkovní hřiště s prolézačkami a na celou rodinu potom odměna v místní restauraci, kde si pečou vlastní, opravdu vynikající pečivo.

 

Resort Sobotín
Panenská příroda, zámecký areál a k tomu nekonečný bazén. Tady se bude odpočívat samo. Resort Sobotín najdete v srdci Jeseníků a ubytovat se tady můžete hned na několik způsobů. Ať už vyberete historickou budovu bývalého zámku, pohodlné pokoje s wellness nebo rodinný hotel Josef, nešlápnete vedle. Co ale vyzkoušet rozhodně musíte, je patnáctimetrový bazén s výhledem do zámecké zahrady a potom restaurace, které jsou tady hned dvě – jedna moderní a jedna barokní. V areálu najdete i dětský koutek nebo třeba dráhy na bowling, kde můžete změřit síly s celou rodinou. Za pěkného počasí doporučujeme naplánovat piknik v zahradě a užívat si společné chvíle ve stínu vzrostlých stromů.

 

Das Edelweiss
Na úpatí hor, nedaleko od rakouského Salcburku vybudovala rodina Hetteggerových opravdu velkolepý hotel, který nabízí všechno, co by vás jen mohlo napadnout. Od skvělé gastronomie, přes špičkové spa až k vodním atrakcím pro děti – cílem je vám splnit i ta nejtajnější přání. Vybrat si můžete z různých variant pokojů, všechny jsou ale laděny do přírodních tónů a slibují ten nejlepší spánek. Pokud sáhnete po těch nejluxusnějších apartmá, čekat na vás bude váš vlastní bazén na terase a k tomu i finská sauna. Můžete se spolehnout, že tento areál budou milovat i děti. V létě je nebudete moct dostat z bazénu, v zimě zase ze sjezdovky - o to snáz se vám je ale bude večer dávat spát. Navíc tu mají přímo v hotelu tobogány a to se jen tak nevidí!

 

Sonnenhof Genusshotel & Appartements
Už jste také propadli kouzlu rakouských jezer? Pokud ne, vyrazte k Achensee, které je láskou na první pohled. To platí i pro nedaleký hotel Sonnenhof, který bude během vašeho pobytu skvělým zázemím. Světlé dřevěné interiéry jsou perfektní kombinací tyrolských tradic a moderního designu, a všudypřítomné výhledy na hory jsou jen třešničkou na dortu, která Sonnenhof dovádí k dokonalosti. A jak tady strávíte den? Snídani si vychutnejte na terase a pak už hurá k jezeru, kde můžete surfovat, plachtit nebo se kolem něj projíždět na kole. Sami poznáte, že je e to opravdu ideální místo pro rodinnou dovolenou, kde se dokáže zabavit každý. Po návratu na hotel ochutnejte tyrolské speciality, které místní šéfkuchař náležitě vyšperkoval a užívejte si výhledu spolu se zapadajícím sluncem.

 

Hotel Petrus
Lyžařské středisko Kronplatz je vyhlášené nejen mezi milovníky zimních sportů, ale i mezi turisty a objeviteli přírodních krás. Přímo mezi jihotyrolskými kopci tady najdete zvenku nenápadný, uvnitř ale ohromující Hotel Petrus. Ten provozují tři sestry, které hotel převzaly po rodičích, a vy tady rodinnou atmosféru pocítíte hned na první dobrou. Příjemné prostředí a komfort dotváří přírodní materiály, krbová kamna i špičkové wellness, které má ambici být tím nejlepším, jaké jste zažili. Spát budete v krásných světlých apartmánech, které mají vše, co budete během pobytu potřebovat. Některé disponují vlastní vířivkou, ty rodinné zase oddělenými místnostmi a vlastní koupelnou pro ty nejmenší hosty.

A pokud si vyberete nějaké z kouzelných míst za hranicemi, nezapomeňte si sjednat cestovní pojištění.


 

Podobné články