Jarní prázdniny na chalupě? Není problém!

29. ledna 2024
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Jarní prázdniny letos budou od 5. 2. do 17. 3. Už víte, kam s dětmi vyrazíte? Vybrali jsme pro vás kouzelné chalupy, ideální výchozí body pro zimní radovánky na svazích, spojené s odpočinkem v privátním wellness. Prostě Amazing prázdniny se vším všudy. 
 

Chalupa s přívlastkem 

Chalupa s přívlastkem v Podještědí je naše srdeční záležitost. Je jen 15 minut od Liberce a hodinu z Prahy. V období jarních prázdnin 5. 2.-16. 3. nabízí majitelé chalupy slevu 10 % na ubytování. Děti si to tu užijí stejně jako dospěláci. V herně nebo ve stodole tu na vás čeká spousta zábavy od stolního tenisu, po koš plný hraček. Objekt byl před nedávnem zrekonstruován a zmodernizován, přesto se majitelům podařilo zachovat historický ráz původní stavby z roku 1922. Najdete tu vše, co budete k týdennímu pobytu potřebovat. Ve velké místnosti s krbem se skvěle povídá a relaxuje a ve 4 ložnicích se vyspí až 11 osob. Pokud se dočkáte sněhové nadílky, vyrazte na lyže do Skiareálu Obří sud Javorník. Svahy jsou tu mírné a užijí si je i děti, které teprve s lyžováním začínají. Nebo si zajeďte rovnou na Ještěd. 


Vejminek

Nedaleko národního parku České Švýcarsko najdete 100 let starou chalupu Vejminek. Patří mladému páru, který si tu splnil jeden velký sen. Vytvořit ideální místo pro setkávání s rodinou a přáteli. Útulno tu na vás bude dýchat z každého koutu. Vejminek prošel citlivou rekonstrukcí, a tak si teď můžete užívat společné chvíle v tradiční světnici s krbovými kamny, kde nechybí moderní a plně vybavená kuchyně, velká lavice a prostorný gauč. Je tu sice 9 postelí, ale jen dvě ložnice, tak na to buďte připraveni. Až dostanete chuť na něco sladkého, určitě se vydejte na procházku za nejlepšími lívanci široko daleko, do vyhlášené restaurace Na Stodolci. Pak podle počasí buď můžete vyrazit do stopy, na svah nebo klidně zůstat doma s knihou u krbovek. 


DVĚ Chalupy

Když se řekne Beskydy, mnoho z vás si jistě vybaví Velké Karlovice. Právě tady před pár lety vznikly DVĚ Chalupy. Prakticky tu stojí chalupa jen jedna, ale přesným řezem je rozdělena na dva samostatné apartmány. Jakmile vejdete, dýchne na vás vůně čerstvého dřeva a taky domácí pohodlí. Stačí si jen zatopit v kamnech a uvelebit se do pohodlného ušáka. Do každého apartmánu se vejde 10 hostů. Pokud se chystáte na jarňáky s větší partou, rezervujte si oba a rozšiřte tak kapacitu až na 20 hostů. Na chalupu navazuje zastřešená terasa, ze které je přímý vstup na krásnou zahradu, kde si na ohništi můžete opéct špekáčky nebo ugrilovat něco dobrého. Jelikož budete v Mecce turistiky, lyžování i běžkování, je jen na vás, jak tu budete trávit jarní prázdniny. 


Na Krásné

Úplná samota a parta přátel i rodina, tvořící společné zážitky. Idylka, která se odehrává v Beskydech, v naprostém soukromí mezi lesy a uvnitř dvou kouzelných chaloupek Na Krásné. Místo, do kterého se zamilujete na první pohled. Chalupy zde stojí od roku 1863 a majitelka Eliška s manželem pracovali tři roky na jejich citlivé rekonstrukci, za cílem navrátit usedlosti jeho původní podobu. Čekají na vás dvě plně vybavené chalupy, jedna pro 5, druhá pro 9 osob. Na tomto kouzelném místě se zastavil čas, proto tu nenajdete ani televizi ani wifi. Hlavní myšlenkou majitelů je, že méně je častokrát více a že společný čas je to nejcennější, co máme. Chalupy jsou ideálním výchozím bodem na túry a výlety po okolních beskydských kopcích.


Na Škole

Jarňáky Na Škole? V téhle škole rádi zůstanete déle. Dopřejte si týden prodchnutý bezstarostností. Místa je tu dost, tak pozvěte kamarády s rodinami a vydejte se do pečlivě zrekonstruovaného historického stavení na Vysočinu, kde na vás pod šindelovou střechou čeká veškerý komfort, nápadité interiéry, ikonické doplňky i knihovny plné příběhů, publikací o architektuře a magazínů o designu. Vzpomenete si na bezstarostné prázdniny u babičky a znovu si připomenete lehkost bytí. Vejde se sem parta 17 lidí. V přízemí chalupy za světnicí je malý pokoj pro dva, ideální třeba pro rodiče odrostlejších dětí. Přes chodbu najdete velkou ložnici pro celou rodinu – s manželskou postelí, jednolůžkem a pohodlnou přistýlkou pro dva. V atypicky zařízeném podkroví jsou vestavěné tři malé pokoje, tak akorát na přespání. Další hosté se ubytují na vejminku ve dvoře, kde se komfortně vyspí čtyři lidé.. 


Chalet Bledule

Chcete si užít trochu luxusu? Prozkoumejte nabídku Chaletu Bledule. Velkou chalupu pro 14 hostů najdete v podkrkonošské přírodě, na kopečku, díky kterému budete mít skvostné výhledy. Majitelé chalet vyšperkovali do těch nejmenších detailů. V přízemí najdete moderní kuchyň s veškerým potřebným vybavením. K dispozici je i malá vinotéka, tak si nezapomeňte přibalit pár vinných specialit. Na terase si můžete připravit speciality na plynovém grilu. Uvnitř domu najdete prostornou finskou saunu i odpočívárnu. Venku můžete relaxovat ve finském koupacím sudu, s možností perlivé koupele a barevné terapie. Bledule je skvělým výchozím bodem pro výlety do Krkonoš i Jizerek. Když budete mít štěstí a nasněží, běžky můžete nasadit rovnou u chaty


Chata Ostříž 

Teď nastražte oči, tohle je Amazing novinka. Chtěli byste si během prázdnin dopřát wellness, ale zároveň chcete mít možnost zázemí, které bude jen pro vás a rodinu? Víme o místě, které kombinuje obojí. Nachází se na břehu řeky Chrudimky a přesto v samém centru dění obce Hlinsko. Zurčení řeky je tím nejlepším bílým šumem, který ukolébá děti jako nic. I v chladnějším únoru a březnu tu můžete využívat venkovní krytou terasu a připomenout si blížící se jaro při grilování. Využít můžete i osvětlené ohniště Ofyr a povečeřet u velkého jídelního stolu všichni společně. Navíc to můžete prokládat posezením ve vířivce. Uvnitř domu máte naprosto luxusní teplý bazén, finskou sauna a eukalyptovou parní lázeň. Wellness 24/7 jen pro vás. V domě se nebesky pohodlně vyspí 10 osob. Chata je úplně nová a termíny se rychle plní, tak s rezervací dlouho neotálejte. 


Chata Anička

Dalším pokladem na Valašsku je Chata Anička, která v roce 2023 vyhrála první místo v kategorii Chalupy. I tady strávíte nezapomenutelné jarní prázdniny, které doporučujeme prodloužit alespoň na týden. Ubytuje se tu 14 osob v 6 ložnicíchNás uchvátila společenská místnost s velkým krbem, kožešinami, vysokým stropem, spoustou místa k posezení. Navíc je propojená s kuchyní, takže ani při vaření nikomu nic neunikne a naopak prostor provoní vůně navařených dobrot. Dámy ocení vinný sklípek, pánové si užijí bar a děti se vyřádí ve velkorysém dětském koutku. Všichni pak mohou společně sledovat film v nefalšovaném kině. Snad nikde v republice nenajdete tak malebnou krajinu, tak toho využijte a naplánujte si poznávací výlety. Finská sauna s ochlazovacím bazénkem jsou už jen třešničky na pětihvězdičkovém dortu. 


Roubenky na Dupačce

Je vás hodně a chcete trávit jarňáky všichni pohromadě? Dřevěné roubenky na Dupačce disponují až 20 místy na spaní v šesti ložnicích. Najdete je na kopci pod lesem a vrcholem hory Dupačka. Tak velkorysý prostor uvnitř i venku budete hledat stěží. Každá z roubenek má šest ložnic a ubytovat se tady můžete až s přáteli nebo početnou rodinou. Každá z ložnic má samostatnou koupelnu. Prostor uvnitř je tak přívětivý, že se jen těžko opouští, ale nezapomeňte, že jste tu i kvůli přírodě. Tak jděte ven! Lyžaři ocení nabídku upravených sjezdových tratí v okolí a co teprve běžecké tratě! Dejte si saunu, skočte do biotopu, toulejte se po lesích a loukách, které jsou součástí pozemku. Potěší vás tu krb k prohřátí končetin po toulkách venku a terasa pro slunění s výjimečným výhledem. 


Roubenka Kamennka

Kamennka je vítězem v kategorii Roubenky 2023 a my se nedivíme, že si získala vaše srdce. Najdete ji v malebné vesnici Kamenná Lhota u Borotína. Celý interiér i exteriér je zařízen s láskou a důrazem kladeným na detail, proto věříme, že se tady budete cítit jako v bavlnce a oceníte vytříbený design i praktické vybavení. Srdcem roubenky jsou dominantní kachlová kamna s krbem a plotnou, která jistě přispějí k příjemné atmosféře. V obývací části je pohodlná rozkládací kožená sedačka s TV a výklenek se spaním pro dva, který se dá oddělit roletou. Ve 4 ložnicích se vyspí až 22 osob. S takovou kapacitou můžete sezvat více rodin a užít si tu společně jarní prázdniny se vší parádou. Když napadne sníh, navštivte blízký skiareál Monínec, který je ideální pro výuku začínajících lyžařů. Také můžete vyrazit na běžky, v okolí chaty je několik tras. Doporučujeme ráno začít otužováním. Vyhecujte se s kamarády a skočte si ještě před snídaní na pár minut do biotopu. Vaše imunita vám poděkuje.

Podobné články