Glampingové novinky, na kterých vás pohltí příroda

22. dubna 2022
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Do stanu už se vám nechce, ale stále vyhledáváte dobrodružství, útěky z města a blízkost přírody? Potom byste měli věnovat pozornost místům, která nabízejí perfektní soukromí a zároveň komfort na té nejvyšší úrovni. Vybírejte z udržitelných dřevěných domků, výhledů na vodní hladinu a zarostlých zahrad, kde bude aspoň na pár dní všechna zeleň jenom vaše.

 

KEBIN
Pokud se snažíte žít co nejvíc udržitelně, máme pro vás místo, které bude doslova balzámem na duši. Jedná se o obytný kontejner na Vysočině, jenž funguje na principu offgird a není tedy závislý na žádných inženýrských sítích. Jeho majitelé ho nazvali KEBIN a kromě životního prostředí si při jeho zařizování dali pozor i na precizní designové zpracování. Výsledkem jejich práce je opravdu jedinečný zážitek všech, kteří se v KEBINu ocitnou alespoň na pár nocí. Místo je perfektní pro dobití baterek, zejména díky úchvatným panoramatickým výhledům na Hejlovský rybník a absolutní všeobjímající klid. Pokud vás láká spíše aktivnější pobyt, můžete si jít kolem rybníku zaběhat, projet se na kole nebo do něj rovnou skočit a trochu si zaplavat.

 

Zahrádka č.7
Vzpomínáte někdy s nostalgií na léta strávená na zahrádkářské kolonii? Jejich kouzlo, avšak posunuté o několik úrovní vzhůru, teď můžete znovu objevit v Zahrádce č. 7 nedaleko Kolína. Domeček je velikostí ideální pro dva a obklopuje ho prostorná zelená oáza, kde se budete cítit jako v jiném světě. Samotný domek je útulnost sama, v přízemí najdete vše potřebné na vaření a spát budete v romantickém podkroví, samozřejmě s výhledem do zahrady. Přímo na zahradě se navíc můžete zchladit v bazénu, jídla si vychutnat na terase a večer se sklenkou něčeho dobrého posedět pod pergolou. Třešničkou na dortu je potom venkovní zavěšená lavička a piknik přímo v měkké trávě.

 

Písník
Pronajměte si místo chatky v kempu rovnou celý ostrůvek! Jeden takový s malým dřevěným domkem, saunou a nekonečnou pohodou najdete nedaleko Hradce Králové. Jeho majitelé mu říkají Písník a vy tady okusíte skutečné soukromí s krásným výhledem na vodní hladinu třeba rovnou z postele. Kromě toho se tady budete slunit na terase, objevovat zákoutí bylinkové zahrady a pokud jste fanoušci rybaření, také si tady dobře zachytáte. Okolní rybník potom vybízí ke všemožným vodním aktivitám a záleží jen na vás, jestli zvolíte paddleboarding nebo raději projížďku na pramici. A jak se na ostrov dostanete? Trochu netradičně – pomocí dřevěného voru! Tak nechte nechejte všechny starosti na břehu a užijte si tento mikrosvět naplno.

 

Chata v sadu
Hledáte-li skutečnou samotu obklopenou lesem a loukami, která nemá široko daleko žádné sousedy, už dál hledat nemusíte. Přesně to totiž splňuje designová dřevostavba v podhůří Železných hor, kterou majitelé pojmenovali Chata v sadu. Jak název napovídá, výhled tady budete mít přímo do sadu, kde si v letních měsících můžete sami natrhat různé druhy ovoce přímo ze stromu. Až si budete na terase užívat všudypřítomný klid, nezapomeňte vyzkoušet i houpací křesílko, kde se lenoší jedna radost. Natrhejte si luční kvítí přímo za domem, vyrazte sbírat houby, na terase potom rozpalte gril a užijte si dlouhé večery venku. Hned u chaty na vás bude čekat i koupací sud, který je v létě perfektní pro osvěžení během parných dnů.

 

Hygge
Pohodový přístup k životu, spjatý s pohodlným bydlením a uměním najít si v každém okamžiku něco krásného – to je hygge, způsob života, který byl vzorem pro zařizování stejnojmenné chatičky v Ledči nad Sázavou. Výsledkem je mistrná kombinace sto padesát let starých podlahových prken, moderních prvků a kouzelných výhledů do zahrady. Ty si můžete díky prosklené přední části domu užívat hned po probuzení v podkroví nebo s ranní kávou u stolku v přízemí. Večer rozdělejte oheň v krbu, pusťte gramofon a na nic jiného už nemyslete. Odpočinek tady k dokonalosti dovádí cedrová sauna pohupující se na vodní hladině, tak si vyzkoušejte relax ve skutečně finském stylu.

 

Forest Garden & Romance
Zajistěte si ten nejlepší možný výhled na půvabnou přírodu v okolí řeky Sázavy a vydejte se s rodinou nebo partnerem či partnerkou do domečků Forest Garden & Romance. Oba domky jsou v naprostém kontaktu s přírodou, takže ochutnávka průzračné vody ze studánky je samozřejmostí. Rozjímat můžete na terase, ve finské sauně nebo třeba u rybníka, který se pyšní nadstandardní čistotou. Budete ho mít jen několik kroků od ubytování, takže pár ranních temp tady rozhodně nebude problém. Každý gastro-nadšenec určitě ocení také venkovní ohniště, kde bude i příprava večeře velkolepým zážitkem. Pokud byste se vaření na dovolené raději vyhnuli, vyzkoušejte nedaleký areál hotelu Kouty, kde uspokojí i ty nejnáročnější chuťové buňky.

 

Chata u Černé kočky
Vyrazte pod dřevěné štíty do krásné přírody České Kanady a otestujte si na vlastní kůži pohodlí a klidnou atmosféru Chaty u Černé kočky. Designový interiér lahodí oku stejně, jako večerní výhled na hvězdnou oblohu přímo z terasy. Chata je navíc doslova na samotě u lesa, takže pokud si s sebou přivezete suroviny, budete mít jistotu, že během svého pobytu nepotkáte ani živáčka. Ráno si vyneste snídani i s kávou ven a užijte si pomalý start na čerstvém vzduchu. Večer potom venku ogrilujte něco dobrého nebo rozdělejte oheň ve vnitřním krbu a užívejte si zaslouženého klidu. Usínat budete na útulném, elegantně řešeném patýrku, kam vede jen jednoduchý kovový žebřík.

 

Glampit Bořená Hora
Odpojte se na pár dní od reality! Tuhle možnost nabízí minimalistický domeček umístěný v těsném kontaktu s přírodou, bez wifi a navíc udržitelný. Obklopuje ho slunná zahrada, kde vám jedinou společnost budou dělat ovce a kozy místního farmáře. Díky velkým proskleným plochám vás bude výhled do zeleně provázet z terasy až do peřin a bude také tím prvním, co ráno uvidíte. Existuje vůbec něco krásnějšího? K domečku patří i malinkatá sauna a lehátka, která jsou ideálním útočištěm třeba s knížkou nebo sklenkou něčeho dobrého. Ať už se rozhodnete strávit svůj pobyt v blízkosti domku nebo se vydáte na túru středočeskou krajinou, čerstvý vzduch a ryzí příroda vám rozhodně udělají dobře.

 

Hidden Retreat

Cesta lesem vás příjemně naladí na to, co vás čeká - dobrodružství s luxusem přímo na Hranici lomu. Jakmile projdete dřevěnou bránou, otevře se před vámi dechberoucí panorama zatopeného žulového lomu s plovoucí saunou a útulná cabin k tomu. Vítejte a užívejte v Hidden Retreat, v lomu, který bude jen a jen váš. Sice jen dočasně, ale být pány tak krásného místa - i třeba jen na chvíli - je skvělý pocit. V areálu si kromě lomu užijete soukromou saunu plující na jeho hladině. Zrelaxovat můžete v dřevem vytápěném cedrovém sudu s horkou vodou a večer si ugrilovat něco dobrého na terase s výhledem na krásnou okolní přírodu. Absence světelného smogu přináší se soumrakem možnost nahlédnout do nitra vesmíru, zpěv ptáků, vůně lesa a zeleň stromů zase do toho vašeho.

 

Tiny House Done

Spousta z nás si stěžuje na málo prostoru v domácnosti. Kam s postelí a skříní, jak velkou pořídit kuchyň? Parta nadšenců se nenechala odradit nedostatkem místa a zamysleli se nad tím, kolik je minimálně potřeba prostoru, aby do jednoho domku dostali vše potřebné, co člověk k žití potřebuje. A co byste tak mohli v takovém Tiny House Done dělat? Válet se a odpočívat. Jen se zachumlejte do peřin a zadívejte se z oken, které tvoří celou jednu stěnu obytného domku. Třeba budete mít zrovna štěstí a zahlédnete tamhle srnku, tu poskakujícího zajíce. Ráno vás zase probudí vycházející slunce a když si necháte na noc pootevřené okno, tak i cvrlikající ptáci. Pokud byste přeci jen nechtěli jen odpočívat (věříme, že i tací se tu najdou), vyrazte do okolí. Tiny House najdete ve Smržovce v Jizerkách, takže možností na výlety je tu celá řada.

Podobné články