Chaloupky, které můžou být o letošních svátcích vaše

30. listopadu 2021
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Rádi byste Vánoce nebo Silvestra strávili na nějaké kouzelné chaloupce, daleko od ruchu velkoměsta? To jste u nás správně! Máme pro vás tipy na místa, kde mají volno. Ať už jste fanoušci tradičních chalup a roubenek anebo milujete modernější styl, pro každého se tu něco najde. Pojďte si tedy vybrat to pravé ořechové pro vaše letošní sváteční dny.

 

Růžová chalupa v Podkrkonoší

Růžová chalupa u Šimánků se nachází ve Rtyni v Podkrkonoší a nabízí veškerý komfort, jaký si jen můžete přát. Majitelé chalupy, manželé Šimánkovi, jsou velcí dobrodruzi, procestovali velkou část světa a podívali se i do velmi odlehlých koutů Aljašky či Pacifiku. Teď se rozhodli zakotvit ve svém rodišti a začali provozovat chalupu, kterou neustále zvelebují. Volné termíny tu mají jak na Vánoce, tak na Silvestra, kapacita je 24 osob. Necelých 25 km od chalupy se nachází lyžařský areál Malé Buky a Černá hora s kompletním ski servisem, lyžařskou školkou a restauracemi, takže o zimní aktivity tu nebudete mít nouzi.

 

Scholzův Mlýn

Místo, kde se mlýnské kolo točí, voda v potoce nezadržitelně běží, ptáci na kraji lesa zpívají a luční kvítí voní. Původní mlýn s první dochovanou zmínkou z roku 1863, který prošel kompletní rekonstrukcí. Záměrem majitelů bylo dát mlýnu znovu život a prokázat poctu místu, lidem i řemeslu. Absolutní třešničkou na dortu je pak sklep, kde na vás čeká nádhera v podobě původních zachovalých kleneb a nasvícená původní mlýnská kola. Toto místo ale nabízí prostor také k relaxaci, v podobě vířivky. Volno mají jak na Vánoce, tak na Silvestra a kapacita je 12 osob.

 

Samota Hojšín

Už název napovídá, kde asi stavení najdete. Mezi lesy, loukami a rybníky, na naprosté samotě obklopené krásnou přírodou. Nečekejte však nějakou ošuntělou starou budovu, ba naopak. Novostavba s detaily původního statku nabízí stylové a moderní ubytování. Užijte si společná setkání v obývací prostoru s dostatkem místa na sezení i lenošení. Vařit můžete dohromady v kuchyni s jídelní částí. Bát se ale o soukromí nemusíte, najdete zde i zákoutí, kam se můžete kdykoliv schovat. Volno tu mají až do 28. prosince a samotu si můžete pronajmout buď celou (kapacita je 54 osob), anebo její část.

 

Cimra Bude

Už pár let sledujeme příběh místa v Lužických horách a je nám ctí, že se po letech práce stalo součástí naší Amazing rodiny. I vy se vydejte objevovat krásy a tajemství kouzelné vesničky Prysk a přenocujte v Cimře - malé chaloupce, která pod rukami majitelů prošla citlivou a vkusnou rekonstrukcí. Kde začít? Asi tím, že Prysk a jeho okolí vás překvapí svou krásou - o tom nemáme pochyb. Jakmile se rozkoukáte, nebudete vědět, kam dřív. V zimě je to ráj pro běžkaře, tak sem vyrazte - volno tu mají na Vánoce, kapacita je 8 hostů.

 

Kouzelný dárek

Rádi byste naopak někomu věnovali pobyt na kouzelné chaloupce? Není nic snazšího, než koupit náš Dárkový voucher a věnovat letos pod stromeček zážitky! Obdarovaný si pak sám vybere, na jakou chaloupku se vydá, takže se nemusíte bát, že byste se třeba netrefili do jejich vkusu. Vouchery máme v různých hodnotách, jejich platnost je vždy jeden rok a nejlepší na tom je, že si během této doby stačí udělat závaznou rezervaci a na chaloupku se vydat třeba i později. Darujte zážitky, ne věci!

 

Roubenka Liška

Krásná chata na úpatí svahu poblíž lesů a turistických tras. A protože sami majitelé ví, jak je důležité, cítit se někde jako doma, vybavili ji přesně tak, jako kdyby ji chystali sami pro sebe. Takže pokud toužíte po klidném a privátním prostředí plném překrásného designu s kachlovými kamny navrch, roubenka určitě splní vaše očekávání. Rokytnice nad Jizerou a její okolí je skvělou volbou jak pro rodiny s dětmi, tak dovolenou s přáteli, zkrátka na své si tu přijdou malí i velcí. Volno mají na Vánoce a kapacita je 12 osob.

 

Chalupa Svébohy

V náruči Novohradských hor vyrostla zbrusu nová moderní chalupa, která skvěle poslouží pro velké teambuildingové akce nebo jako zázemí pro několik rodin s dětmi. Pozvěte na víkend všechny, které máte rádi a užívejte si společně v pohodlí krásných pokojů i v klidné zahradě s koupacím jezírkem. V zimě je to kousek do Skiareálu Lipno a za chalupou začínají běžkařské trasy na Hojné Vodě. Chalupa je velmi blízko Rakousku, a tak není problém vyrazit na tamní sjezdovky. Volný termín mají na Vánoce a kapacita chalupy je 26 osob.

 

Roubenka u Lišky

Kde jinde dávají lišky dobrou noc než právě tady. Luxusní roubenka ještě voní novotou, ale cítit se v ní budete jako na prázdninách u babičky. Až si sednete na zápraží se šálkem voňavé kávy a vaším jediným dilematem bude, zda si dát nejdříve saunu nebo skočit do vířivky, budete vědět, že tady jste správně. V nedalekém okolí jsou perfektní podmínky jak pro lyžování nebo běžkování, takže je nezapomeňte doma! Volno mají na Vánoce a kapacita roubenky je 13 osob.

 

Gvendolína

Jestli jste fanoušci atypických staveb a chytré architektury, určitě si Gvendolínu zamilujete. Moderní chaloupka se nachází sice ve vesnici, zato s božským výhledem do kraje. Krásný a útulný interiér vám bude skvělým zázemím. Vítězem celé chalupy je dřevěná lavice, kterou tvoří hlavní okno. Udělejte si tu ráno dlouhou snídani s výhledem na louku a les a odpoledne třeba jednu z nejhezčích kanceláří. Navíc vás jen pár minut od chalupy čeká Tábor, jedno z nejkrásnějších měst plné bister a kaváren. Volné termíny tu jsou na Vánoce a kapacita chalupy je 8 osob.

 

Fortys Morávka

V klidné obci Malá Morávka uprostřed Jeseníků, přímo u lesa a hlavně v tichu, stojí párek stavení, které nedočkavě čekají, až svým hostům dopřejí perfektní a komfortní odpočinek. Vezměte sebou všechny, které máte rádi. Místa je tu dost a je třeba ho pořádně zaplnit. Volné jsou tu Vánoce v chalupě pro 24 hostů a využívat můžete kromě sauny a vířivky také vyhřívaný bazén se slanou vodou. V okolí je navíc spousta vyžití pro zimní aktivity.

 

Apartmány u Rybníčku

Nechte se okouzlit autenticitou historického venkova. Mezi Příbramí a Táborem jsme objevili opravdovou nádheru. Uprostřed malebné vesničky na vás čekají apartmány s milou majitelkou Ivou. Přes sto let starý dům, který sloužil jako zájezdní hostinec, dokázala proměnit v kouzelný penzion. V apartmánech najdete původní nábytek, dřevěné podlahy a výhledy ze špaletových oken. Samozřejmostí je vlastní koupelna a nově také sdílená kuchyňka na pavlači pro případ, že by vás přepadla chuť na něco dobrého. Volno mají na Vánoce i Silvestra a kapacita apartmánů je 18 osob.

Podobné články