10x amazing prázdniny u vody

26. května 2023
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Sluníčko příjemně pálí a vy si s chutí necháváte kůži zkrabatit varhánky z vody. Koho by nelákala prázdninová dovolená strávená v plavkách? Vybrali jsme pro vás 10 míst, kde je voda hlavním elementem. Radostně skotačit budou na těchto místech jak dospělí, tak děti. 

Dům nad Vodou

Byla nebyla jedna opuštěná louka, která bývala kdysi rybníčkem. Než ji objevil pan Hromada, který se rozhodl vrátit místu jeho původní význam a vytvořit uprostřed krásné přírody na Vysočině majestátní rybník. Kouzelný domek postavený na vodě je tak akorát velký pro jednu rodinu i partu 4 kamarádů. Jsou tu dvě ložnice a velký obývací prostor s plně vybavenou kuchyní. Léto si tady užijete plnými doušky. V malém městečku Batelov, pouze v obklopení přírody, si dosyta odpočinete a třeba i načerpáte novou inspiraci. Budete se tu každé ráno budit s pohledem na klidnou hladinu rybníka, do kterého si rovnou z terasy můžete skočit pro osvěžení. Je tu pro vás připravena dokonce i lodička, abyste nezanedbávali romantiku. Navíc tu máte soukromé wellness se saunou a horkou finskou kádí. Výjimečnost tohoto místa si prostě zamilujete. 


La Familia Vila Konopiště

Takhle vila je tak chytře řešená a prostorná, že sem klidně může přijet na prázdniny celá rodina i s prarodiči. Budete žasnout nad všemi detaily, které tu najdete. Bystřice, kde se vila nachází, je jen 45 minut autem od Prahy. Dočasný domov poskytne až 10 hostům ve čtyřech ložnicích. Vejdou se i dvě miminka, pro které jsou připravené dětské postýlky. Hned v přízemí je kouzelný dětský pokoj se spoustou hraček, ze kterých vaše ratolesti budou určitě nadšené. Obývací prostor je spojen s jídelnou a kuchyní, takže tu vždy budete pospolu. Velkorysou terasu si díky zastřešení užijete i při deštivém počasí. Děti si vyhrají na malé zahrádce a dospělákům doporučujeme včas zapnout vířivku. Po delší lázni ve vířivce se můžete zchladit ve dvou biotopech. Relaxační rituál můžete zakončit v malé infrasauně


Apartmány Ladná

Chtěli byste prázdniny nejraději strávit u moře, ale potřebujete najít něco blíž? Našli jsme místo, kde si budete každý den připadat jako v přímořském resortu. I přesto, že Apartmány Ladná leží v samém srdci Moravy, jakmile za sebou zavřete branku, ocitnete se v jiném světě. Tenhle pocit budete mít hlavně díky impozantnímu bazénu, se zapuštěnou relaxační zónou. Další bazén s vířivkou na vás čeká uvnitř budovy a odpočinek a prohřátí si dopřejete v sauně s výhledem. Větší soukromí ale budete mít přímo před svým apartmánem, kde je privátní posezení a dokonce i houpací síť. Každý apartmán má svůj vlastní vchod a ubytuje až pět hostů. V moderní kuchyni si můžete připravit svá oblíbená jídla. Jestli nechcete strávit své volno jen odpočinkem, vyjeďte na kola nebo navštivte památky v okolí. Jste v regionu připomínající jih Itálie, tak si ho užijte plnými doušky.


Green Stone Lipno

Přijeďte se přesvědčit, že dovolená na Lipně může vypadat poklidně a bez turistických tlačenic. Velkorysé apartmány Green Stone ohromí svým fantastickým vybavením. Kromě veškerého vybavení najdete v kuchyni i výbornou kávu a čaj, které udělají každé ráno krásnější. Na terase je pro vás nachystaný gril, takže vaření můžete sfouknout jednoduše venku. Každý apartmán má vlastní venkovní krytý vyhřívaný bazén s posuvným zastřešením a venkovní solární sprchu. Největší apartmán pro osm hostů disponuje navíc finskou saunou, krbem na dřevo, venkovní vířivkou, balkonem a dřevěnou slunečnou terasou. K dokonalosti už jen stačí přivést s sebou dobrou náladu a ty správné parťáky pro dobrodružné výlety v okolí. Za návštěvu určitě stojí Vítkův hrádek, Plešné jezero či Schwarzenberský plavební kanál.


Šťastná Samota

Představujete si své prázdniny jako nerušený odpočinek na poklidném místě? Tohle místo je tak výjimečné, že se tam budete chtít neustále vracet. Najdete ho mimo civilizaci, uprostřed luk a polí. Šťastná Samota je zrekonstruovaná usedlost z konce 18. století, uprostřed malebné středočeské přírody. Stodola se proměnila na krásný obytný prostor, ve kterém je propojena kuchyň, jídelna a dvě obývací části. Jedna z nich je čistě relaxační – najdete v ní knihovnu plnou knížek a unikátní prosklený krb. Druhý obývací prostor s televizní místností vás možná překvapí svým umístěním, bude totiž nad vašimi hlavami přímo pod střechou. Pokud byste chtěli v rámci rodinných aktivit prozkoumat okolí, najdete tu řadu turistických tras. Na dohled je třeba dančí obora. 


Chata Anička

I tady strávíte nezapomenutelné prázdninové volno s celou rodinou, které doporučujeme prodloužit alespoň na týden. Ubytuje se tu 14 osob v 6 ložnicíchNás uchvátila společenská místnost s velkým krbem, kožešinami, vysokým stropem a spoustou místa k posezení. Navíc je propojená s kuchyní, takže ani při vaření nikomu nic neunikne a naopak prostor provoní vůně navařených dobrot. Dámy ocení vinný sklípek, pánové si užijí bar a děti se vyřádí ve velkorysém dětském koutku, na zahradě a za teplého počasí i v bazénu. Všichni pak mohou společně sledovat film v nefalšovaném kině. Snad nikde v republice nenajdete tak malebnou krajinu, tak toho využijte a naplánujte si výlety po Valašsku. Čekají tu na vás cyklostezky, vodní parky, ty nejlepší turistické stezky, spousta borůvek a hub. Finská sauna s ochlazovacím bazénkem jsou už jen třešničky na pětihvězdičkovém dortu. 


Chalupy Rajsko

A co takhle prázdniny na Šumavě? Kousek od řeky Otavy najdete krásné moderní chaloupky, ve kterých budete z každé strany obklopeni panenskou přírodou. Dokonce tak panenskou, že můžete občas přímo z terasy zahlédnout srnky. Chalupy jsou nové, přesto vychází z tradiční šumavské architektury. Zvenku vypadají, že tu stojí už desítky let, uvnitř však vzdušnost, světlo, dřevo a sklo napoví, že vaše příští dny budou ve jménu komfortu, svobody a ojedinělých zážitků. Ubytovat se můžete v jedné ze dvou chalup, které stojí na rozlehlém pozemku mezi lesy a loukami. K dispozici jsou celkem 3 identická mezonetová apartmá s krásnými terasami. Každý z nich má prostorný obývací pokoj s plně vybavenou kuchyní. Tady se bude cítit dobře celá rodina. A kdo by se chtěl vytrhnout ze sladkého nicnedělání, může se věnovat turistice, cyklistice, in-line bruslení, rybaření, jízdě na koni nebo golfu.


Chalupa Sokolík

Toužíte o prázdninách utéct z velkoměsta? Chcete někam do přírody, ale přesto zůstat v komfortu a užít si akční prázdniny? Chalupa Sokolík je tím pravým cílem. Na Vysočině, u Žďárských vrchů, najdete místo se spoustou sportovního vyžití, troškou relaxace a hromadou zábavy pro celou rodinu. Rodinu vřele přivítají pokoje pro šest hostů s palandami pro děti. Dvě velké koupelny se sprchovým koutem a vanou zaručí dostatek soukromí pro všechny. Těšit vás tu bude hlavně celoročně vyhřívaný bazén. Vydovádí se tu jak dospěláci, tak děti. Můžete zahrát fotbálek, badminton nebo třeba nohejbal či basket na venkovním hřišti. Večer naopak poseďte pod pergolou s kuchyní, grilem, udírnou a výčepem. Jukebox je příjemný bonus. A pokud byste chtěly zblízka prozkoumat i místní vrcholky, můžete si tu domluvit dostaveníčko s místním zkušeným horolezcem. 


Chata Blatnice

Představujete si ideální prázdniny jako čistý relax u vody, daleko od velkých měst a co nejblíže přírodě? Máme pro vás jeden nefalšovaný poklad. Místo, na které budete vždy rádi vzpomínat. Ta nejlepší podívaná se bude každý den odehrávat za vašimi okny a na prahu terasy. Chatka má dvě podlaží. Spodní patro využijete pro přípravu jídla a též jako prostor pro relaxaci se sklenkou vína a knihou. V prvním patře je pro vás nachystaná manželská postel, rozkládací pohovka i menší dvoulůžko pro děti a stůl. Na romantické vyjížďky vyrazte po rybníku Kozák na loďce, která pro vás kotví pod chatou. Jak tu budete trávit své dny se odvíjí jen podle vaší nálady. Nás bavilo jen sledovat krajinu a nasávat čerstvý vzduch. Vařit můžete rovnou na ohni pod chatkou. Dokřupava opečené buřty nebo kotlíková večeře? Vykouzlíte tu vše, co si zamanete. 


Roubenky Na Dupačce

Trávíte rádi prázdniny ve velké partě? Víme o kouzelném místě v přírodě, kde se pohodlně ubytujete ve větší skupině. Na kopci pod lesem a vrcholem hory Dupačka najdete dvě pohádkové roubené chalupy. Tak velkorysý prostor uvnitř i venku budete hledat stěží. Každá z roubenek má šest ložnic a ubytovat se tady můžete až s dvaceti přáteli nebo početnou rodinou. Dejte si saunu, skočte do biotopu. Toulejte se po lesích a loukách, které jsou součástí pozemku. Učte děti vylézt na posed, stavět bunkry, broďte se potokem a společně vzpomínejte na dětství. Velké Karlovice se nachází v Chráněné krajinné oblasti Beskyd. Budete tu mít nejlepší výchozí bod pro sportovní výlety, ať už v sedle kola nebo pěšky po turistických trasách. Slovensko budete mít doslova za kopcem, takže jestli chcete navštívit naše sousedy, dát si skvělý ovčí sýr, nebo se projít po slovenských kopcích, vyrazit můžete pěšky rovnou z roubenek. 


Netrefili jsme se vám do noty? Zkusili jsme pro vás vyfiltrovat další kouzelná místa s bazénem, biotopovým jezírkem a poblíž vody. Mrkněte se sem.

Podobné články