10 roubenek, kde si ustelete za pecí

16. listopadu 2020
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Co se vám vybaví pod pojmem zimní pohoda? Ať už jste se vrátili po náročném výšlapu nebo jste strávili celý den s knihou v pohodlí chalupy, ten největší klid a blaženost na vás čeká s šálkem horkého nápoje u teplých kamen, kde čas přestane tikat a vy se můžete ztratit spoluvýletníkům a tak trochu i sami sobě.

 

Roubenka Štěpánka

Tahle roubená chalupa spojuje atmosféru časů minulých a komfort dnešní doby. V malém městečku Svratka vás Štěpánka vrátí do doby, kdy domy ještě voněly dřevem, rodinnou atmosférou a neuvěřitelným klidem. V létě se můžete svlažit v koupacím jezírku, ale v tomto období vám bude nejlépe u rozpálených bílých kamen.

 

Roubenka Flora

Jestli i vás občas přepadne potřeba utéct načerpat síly do přírody, je Flora přesně to, co hledáte. Luxusní chalupa ležící na úpatí Vysočiny kloubí atmosféru starého venkova s čistým designem, který podtrhují dřevěné trámy a nádherná kachlová kamna. Zachumlejte se do deky a zaposlouchejte se zpoza velkolepých kamen do uklidňujícího zvuku praskajícího dřeva.

 

U Ceďora

Pokud toužíte po místě pro rodinnou dovolenou v přírodě, je kouzelná poloroubená chalupa U Ceďora tou ideální volbou. Nachází se v klidném Broumovském výběžku u obce Velké Petrovice a to blahodárné ticho se nedá popsat slovy. Z parkoviště vás malý chodníček povede rovnou k chalupě, ve které na vás čeká plně vybavená kuchyně spolu s temně zelenými kachlovými kamny a kožešinou na zahřátí.

 

Ledárna

Dominantou Ledárny je kouzelná kuchyň s jídelnou. Jde o prostor, ve kterém se snoubí tradiční dřevěné trámy, obložení a linka připomínající nábytek našich babiček dohromady s moderním vybavením. V kuchyni je také pec s lůžkem k odpočinku, na kterém pohodlně se vyspí i dva dospělí. No řekněte, kdy naposledy jste se probudili na peci?

Zpráva od Ježíška: Věděli jste, že lidé raději dostávají zážitky, než hmotné dárky? Potěšte své nejbližší (nebo třeba sebe) a pořiďte dárkový voucher Amazing Places. Darujte letos zážitky, ne věci.

 

Chalupa Koškovka

Nejkrásnějším místem jizerské Koškovky je prostorná světnice s obrovskými kachlovými kamny, za kterými se dá i krásně lebedit. Světnice spojuje kuchyni, jídelnu i obývák, a je jako stvořená pro dlouhá rána party přátel nebo velké rodiny. Spolu si užijete krásné okolí i pohodu, kterou tato chalupa nabízí jak malým, tak dospělým.

 

Roubenka Melánka

Melánka vypadá sice jako z chaloupka z pohádky, ale to není to jediné, čím se může chlubit. Nabízí také relaxaci ve finské sauně nebo v parní bylinné lázni Fitodar. Využít můžete i mohutný venkovní krb a gril, který na vás bude čekat pod masivní pergolou. Místo na peci pro vaše lenošení nepřehlédnete, navede vás připravený polštář s dekou. Jen zalehnout...

 

Penzion Roubenka

 

Tak tady telefon rozhodně potřebovat nebudete. V podhůří Beskyd vyrostla kouzelná chalupa, kde se i největší milovník moderních technologií nechá ukolébat dobovou atmosférou, která sálá z každého koutu. Dopřejte si dlouhou snídani, po obědě si odpočiňte na kachlových kamnech a večer zapomeňte na svět okolo ve voňavé sauně.

 

Chalupa na horách

Malebná červená chaloupka s bílými okny, kolem ní velká zahrada s potůčkem a jezírkem, hřiště pro děti a pro dospělé posezení u ohniště. Všude kolem zeleň, rozkvetlé louky a ničím nerušený klid Krkonoš. Dokonalost dokreslují kachlová kamna, na kterých můžete uvařit oběd pro sebe i blízké a po něm za ně zaslouženě zalehnout.

 

Roubenka Polubný

Ve svahu Jizerských hor vyrostla chalupa s dobovým interiérem a finskou saunou. Přemluvte kolegy, kamarády nebo sourozence s dětmi a vyražte společně do hor plných dobrodružství. Po zmrzlých výletech na Jizerku a Bílou Skálu, bude na část výletníků čekat rozpálená sauna a zbytek se schová za pec, nad kterou visí lampička pro čtecí chvilku.

 

Dvůr Haniš

Už ve chvíli, kdy odbočíte z hlavní silnice a budete projíždět mezi poli za Velkými Petrovicemi, na vás dýchne poklidná venkovská atmosféra. Tu si pak budete moci plnými doušky užít v celém penzionu. Ať už se rozhodnete relaxovat u kamen ve světnici nebo na krásné zahradě, případně se schovat s knížkou do čtenářského koutku nad schody, místní milý personál to nechá jen a jen na vás.

Podobné články