Funky místa, kde design hraje prim

7. dubna 2022
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Patříte k milovníkům nezvyklých interiérů, dokážete ocenit design a preferujete ubytování, které oplývá geniem loci? Potom pro vás máme výběr míst plných zajímavých detailů, jejichž majitelé vytvořili opravdu nevšední a unikátní prostředí a kde je pobyt zážitkem na celý život. Přitom vás bude obklopovat umění, filmové kulisy nebo třeba sbírka disco koulí. Můžete si být jisti, že tady překonají i vaše nejvyšší očekávání.

 

Hotel Kopacka
Pohodlí není přepychem a účelnost neznamená strohost. Tím se řídí navenek nenápadný hotel Kopacka v Lanškrouně, který uvnitř ukrývá dokonalý minimalistický design. Pokoje jsou tady pojmenované po architektech světového formátu, jakými jsou Le Corbusier, Alvar Alto nebo Ludwig Mies van der Rohe. Ve všech prostorách hotelu pak najdete prvky funkcionalismu a art deco, které jsou použity s invencí a hravostí, takže si připadáte jako v ateliéru Bauhausu. Před cestou vám ještě dáme jednu radu: Nezapomeňte si během pobytu všímat těch nejmenších detailů. Právě v nich je totiž ukryto kouzlo a duše tohoto citlivě zrekonstruovaného prostoru.
 

 

Anybody hotel
Staňte se na pár nocí vaší oblíbenou filmovou postavou, inspirujte se scénami známých filmů a užijte si během svého pobytu opravdu neopakovatelný zážitek. Taková je nabídka brněnského hotelu Anybody, kde design a vybavení deseti unikátních pokojů vychází ze známých filmových příběhů. Ať už vás láká svět à la Snídaně u Tiffanyho nebo dáte přednost džungli ve stylu Muže z Acapulca, zklamaní nebudete. Fascinující hry s ohromující vizualitou jednotlivých pokojů byly vytvořené spolu s psychology, role play specialistkami i scenáristy a vám už je zbývá se ponořit do tohoto unikátního světa, kde vás nebude nikdo rušit.

 

Superbude Wien Prater
Se zajímavým konceptem Hostel-Hotel-Home přišli majitelé vídeňského Superbude, kteří spojují pohodlí hotelu a uvolněnou atmosféru hostelu. Ze 17 různých kategorií pokojů si můžete vybrat třeba podle tématu, barvy nebo vašich koníčků. Najdete tady pokoje inspirované glampingem, čítárnou i ptačí klíckou. Pro opravdové fajnšmekry je v nabídce disco studio, kde budete usínat pod „oblohou“ z disco koulí nebo místnost, z níž v mžiku uděláte kinosál. Ať patříte mezi bohémské umělce, dobrodruhy nebo kavárenské povaleče, tady zaručeně najdete něco extra. To platí nejen pro jednotlivé pokoje, ale i pro společné prostory, které hýří originalitou, barvami a nápaditými detaily.

 

La Petite Ivy
Další rakouský designově-umělecký zážitek na vás čeká ve vile La Petite Ivy, srdcovém projektu podnikatele Martina Ho. Ten ve starých hradních zdech vytvořil butikový hotel, který je komorní a excentrický zároveň, a navíc přetéká uměním, jehož je majitel vášnivým sběratelem. Ubytovat se tady můžete v pěti apartmánech, které jsou inspirovány různými umělci a kreativními dušemi. Jeden vychází ze stylu Pop Art, apartmán „Kodaň“ je inspirován designérem a architektem Arne Jacobsenem a luxusní „Bukkake“ pokoj je věnován japonskému umělci Nobuyoshi Araki. Kromě fascinujících pokojů vám ale učarují i společné prostory, které mistrně propojují původního ducha historické budovy s nápaditým designem a notnou dávkou elegance a luxusu.

 

BOMMA Ateliér
Vydejte se do centra Prahy na místo, kterému doslova vládne světlo. Ubytujte se v apartmánu, který si v kubistickém domě Diamant pronajala česká značka BOMMA a který nemá na našem území obdoby. Experti na osvětlení tady opravdu předvedli to nejlepší a designově nejzajímavější, co si pod svítidly dokážete představit. Všemožné tvary, velikosti i barvy svítidel skombinovali s geniem loci 30. let minulého století a světovými trendy současného interiérového designu. Apartmán je ve výsledku místem naprosté harmonie s příjemnou atmosférou, které někdy působí až scénograficky. Zkrátka to pravé pro ty vizuálně náročnější z vás.

 

Pytloun Grand Hotel Imperial
Čtyřhvězdičkový hotel v konstruktivistickém duchu není jen moderně zrekonstruovaný, ale také funguje na moderních principech. Všechno tady totiž probíhá pomocí chytrých aplikací, přes které kromě check-inu můžete ovládat i jednotlivé pokojové prvky. Vzhledem k tomu, že každý pokoj navrhl jiný architekt nebo studio, je hotel vlastně unikátní galerií současného českého designu. Vedle ateliérů zvučných jmen jako jsou Chybik+Kristof Architects, Ateliér Kunc nebo Petr Stolín se na designu pokojů podíleli členové sdružení architektů Czech Deco Team v čele s jeho uměleckým ředitelem Bořkem Šípkem. V tomto libereckém hotelu opravdu zažijete ten nejvyšší designový i komfortní standard.

 

Goldstück Saalbach
Vydejte se do jedné z nejrozmanitějších a nejkrásnějších prázdninových oblastí Rakouska Saalbach-Hinterglemm a objevte tady kousek zlata. Tím je v překladu název hotelu Goldstück, který majitelé vybudovali podle svých nesčetných zážitků z cest. Pokud chcete typické horské chaty pro jednou vyměnit za vzdušný moderní interiér s notnou dávkou elegance, v butikovém hotelu Goldstück jste na správné adrese. Každý pokoj nabízí kromě extrémního komfortu také vlastní lodžii, z níž si budete moct užívat horské výhledy v jakoukoliv roční dobu. To nejlepší potom najdete v unikátních pokojích „Grand Mandl“ a „Andi‘s Loft“, které disponují saunou, venkovní vanou a jsou doplněny vlastními kousky samotných majitelů.

 

Telegraph Loft
V roce 1908 se tam začaly vyrábět telegrafy, teď bývalá olomoucká továrna láká do svých prostor komunitu umělců, freelancerů a podnikatelů. V jednotlivých patrech budovy Telegraph Loft najdete galerii, kavárnu i coworkingový prostor a vydáte-li se ještě výš, čeká vás sál se zahradní terasou v butikovém stylu. K němu navíc patří dva luxusní pokoje, které jsou svým vybavením trochu jako z budoucnosti. Kombinace barev, materiálů a světel totiž vytváří atmosféru, kterou nikde jinde nezažijete navíc s pocitem, že nejste hosté, ale domácí. Tohle výjimečné místo má opravdového ducha, kterého mimo jiné dotváří všudypřítomné umění v nejrůznějších podobách. Majitelé navíc slibují, že jakkoliv vysoká jsou vaše očekávání, Loft je zaručeně převýší.

 

Apartmán Ateliér Páral
Chtěli byste strávit pár nocí v uměleckém ateliéru a obklopit se uměním a vizemi výtvarného génia? V Českém Krumlově si takové přání můžete bez problému splnit, a sice v bývalém ateliéru proslaveného krumlovského sochaře Miroslava Párala, který se nedávno proměnil na apartmán. Společnost vám tady budou dělat Páralovy socha a obrazy, na cestu svítí pouliční lampa a konferenční stolek stojí na lidských nohách. Neotřelých detailů, které sám umělec vymyslel, najdete v apartmánu spoustu a váš pobyt tak bude jedním velkým objevováním skrytých významů. Takové tajemství se pojí i s volně stojící rudou vanou. Její umístění totiž není náhodné, pokud
se ponoříte hlavou těsně nad pěnu a hladinu, máte výhled z okna přímo na protější hrad.

 

MeetMe 23
Pro komunitu mladých cestovatelů vznikl na Praze 1 butikový hotel MeetMe 23. Tohle originální místo šikovně propojuje nové technologie s moderním uměním a vytváří kreativní prostředí, kde si své ideální ubytování najdete v jakkoliv velké skupině. Ve společných prostorách se často konají výstavy a další kulturní akce, umělecké prvky však budete mít na dosah i přímo v pokoji. Čeká na vás třeba vrak auta, velká nástěnná malba nebo socha modrého průvodce, který je místní ikonou a budete ho potkávat skoro na každém kroku. Ve společných prostorách vás nejspíš zaujme i posprejovaný výtah nebo možnost zahrát si únikovou hru a vytisknout si suvenýr na 3D tiskárně. Tady se kreativitě meze opravdu nekladou.

Podobné články