10 kouzelných míst na Slovensku

3. října 2021
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Věděli jste, že Amazing Places nehledá ta nejkouzelnější místa jen v Česku, ale také na Slovensku, Rakousku a Polsku? Každá z těchto zemí se může chlubit krásnými chaloupkami i hotely, přičemž všechny spojuje specifický styl typický pro danou krajinu. Vyrazte na východ a objevte horskou idylu Karpat. Za poslední roky vyrostlo na Slovensku nespočet krásných ubytování, která čekají na to, až je objevíte.

 

Ráj u Tatranského národního parku

Kompletně nová stavba vyrostla v malebné části na severu Slovenska. Chalúpka Borové byla postavená po vzoru tradičních slovenských roubenek, a to výhradně z rostlinných materiálů. Srubová konstrukce z smrkových trámů s izolací z ovčí vlny a konopí ladí návštěvníky do té největší souhry s přírodou. Vytápění celého objektu zajišťuje velká kachlová pec, která je srdcem chalupy a zdrojem příjemného sálavého tepla ve společenské místnosti.

 

Únik do luxusních chaletů

Pokud se chcete ponořit do ticha přírody a toužíte po dokonalé relaxaci s úžasným výhledem na štíty Belianských Tater, pak navštivte Mountain Resort Ždiar. Tady si na své přijde opravdu každý, vybrat si může z několika různých typů ubytování. Přijíždíte s celou rodinou a využijete tak rodinnou chatu v alpském stylu Chalets nebo spíše nový apartmánový komplex Apartments? Jestli toužíte po nadstandardu  zarezervujte si luxusně zařízený boutique penzion River, kde se budete cítit opravdu vyjímečně.

 

Ideál pro rodiny s dětmi

Nedaleko polských hranic leží na polosamotě chalupa Stará Izba - místo jako stvořené pro rodinné pobyty. Děti si zamilují pelíšek na peci, kde je dostatek polštářů, dek a plyšáků na hraní a v létě stráví celý den na zahradě, kde můžou hopsat na trampolíně, zatímco rodiče budou odpočívat u grilu s hrnkem kávy či sklenky místní borovičky. Rodinná atmosféra z tohoto místa sálá z každého koutku. Zchátralý dům zdědila majitelka po prarodičích a kompletně ji s manželem krásně zrekonstruovali.

 

V hlavní roli výhled

Kdy naposledy jste bydleli přímo v ovocném sadě? Utrhněte si v Sadu nad Klingerom vše, co najdete - jezte, ochutnávejte a hlavně se kochejte. Díky vybavené kuchyni můžete zpracovat vše, co najdete. Skočte si ven na zahrádku a natrhejte si bylinky nebo nasbírejte zeleninu a použijte je třeba do salátu. Vše vám tu je volně k dispozici. Některé pokoje mají vlastní terasu s venkovním posezením. Vyneste si sem večeři z čerstvých surovin a užijte si romantiku na maximum.

 

Čtyři chalupy, jeden příběh

Kopcovitá, částečně těžko přístupná místa okolí Banské Štiavnice skýtají nádherné výhledy do kraje a vybízí k objevování a túrám. Odjeďte do autentického komplexu čtyř chalup Nebo nad Štiavnicou a nechte na sebe působit kouzlo dvě stě let starých stavení. Prostor plný dřeva a světlých barev je přesně to, co vás ukolíbá do klidu a dokonalého odpočinku. Těšíte se více na voňavou saunu nebo na vaření na kachlových kamnech?

 

Mezi stoletými stromy

Chata Kamenie leží na konci cesty, uprostřed lesů a kopců - tam, kde vás nebude nikdo a nic rušit. Na samotě, daleko za chatařskou oblastí, najdete zbrusu novou chatu, kde vás z odpočinku a rozjímání vytrhne maximálně pár srnek a zajíců. Vyrazte s pěti dalšími výletníky a užijte si společné chvíle na terase nebo v altánu s posezením. Velké prosklené plochy lákají k rozjímání a pozorování okolní přírody. A venku na vás bude čekat orchestr zpěvu ptáků.

 

Nordik 1496

Tušíte správně. Severský minimalismus je to, co v této chatě vládne. Ještě stále ještě voní novotou a uchvacuje svými čistými a vzdušnými prostory s dřevěných nábytkem. Ubytuje v pohodlí i šest osob, které se rozhodli společně strávit pár volných dnů v přírodě. Část party se vyspí v přízemí a další dva hosté v otevřeném podkroví, do kterého se leze po žebříkových schodech. Užijte si chvilky klidu v horské osadě Podbanské, na rozhraní Západních a Vysokých Tater.

 

Dřevo, kámen a nadstandard

Chalupy Medovka a Dúška jsou ukryté v odlehlé krajině, daleko od všech dalších obydlí, uprostřed lesů, obklopené spoustou chráněných druhů zvířat i rostlin. Usadlosť pod Kriváňom najdete v nádherném Tratranském národním parku, chráněném vrcholem Kriváň - národním symbolem všech Slováků. Užijte si luxus uprostřed nádherné přírody. Pohodlí vám zaručí krb, krásné koupelny, přepychové terasy s výhledy a dřevo všude kolem.

 

Historie s moderním nádechem

Nejstarší hotel ve Vysokých Tatrách byl otevřen v roce 1876. Dnes nese jméno Villa Dr. Szontagh est. 1876 podle svého prvního majitele, který byl zakladatelem Nového Smokovce a prvního sanatoria se službami na světové úrovni. Už při příchodu vás uchvátí velkolepost tohoto místa a oceníte milé a velmi osobní prostředí. Třešničkou na dortu je fakt, že se Villa nachází přímo v centru městečka a přesto v překrásné přírodě, vysoko v horách. 

 

Horský Hotel Sliezsky dom

Přímo pod Gerolachovským štítem v nadmořské výšce 1670 m.n.m., u hladiny průzračného Velického plesa stojí moderní budova, kde najdete oddech, špičkovou gastronomií, wellness a především ty nejkrásnější výhledy. Hotelová restaurace je vyhlášená a pochutnají si zde všichni. Završte relaxaci ve vířivce či sauně v odpočinkové místnosti s jedinečným výhledem na Velické pleso, okolní štíty a vodopád.

Podobné články