10+1 tipů pro dovolenou s dětmi

7. srpna 2020
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Letošní situace přispěla k tomu, že vaše děti jsou mnohdy doma už několik měsíců. Tábory, co se nezrušily, už mají za sebou a desátou návštěvou u babičky už je taky neohromíte. Nejsou-li to ještě velcí puberťáci a jsou ochotni s vámi ještě vyrazit na dovolenou, chopte se své šance. Kam s nimi vyrazit, aby to bavilo vás, ale i vaše ratolesti?

 

Resort Sv. František, Erlebachova bouda

Velký hotelový komplex vysoko nad Špindlerovým mlýnem sestávající z několika budov je přímo stvořený pro rodiny s dětmi. V Erlebachově boudě jsou hned dva dětské koutky, ve wellness pro děti malé brouzdaliště a venku před hotelem dětské hřiště. A to nejlepší? Mini Zoo se zvířátky. Celoročně se děti mohou také povozit na minikoníku Shadym nebo velkých koních Hektorovi a Paridovi.

 

Aparthotel Lípa

Vyrazte s dětmi objevit české Švýcarsko. Rezervujte si prostorný apartmán, v kterém pohodlně zvládnete i týdenní dovolenou. Aparthotely jsou stále více poptávanou formou ubytování. Hosté tak mají k dispozici vedle standardních pokojů doprovodné služby jako je bowling, fitness, wellness centrum se saunou nebo řadou nabízených masáží. Děti zase využijí dětské hřiště nebo nedaleké sportovní centrum.

 

Dvůr perlová voda

Místo, které si užijete v den svatby, ve dvou, ale i s celou rodinou. Bývalý statek je obklopen rozlehlou zahradou s nepřebernými možnostmi, jak strávit volný čas. Zatímco vy se oddejte opalování, děti si mohou uspořádat turnaj v kopané, volejbalu nebo se trumfovat, kdo skočí nejlepší šipku do přírodního biotopického jezírka. Na upraveném plácku vedle pláže si můžete pak všichni zahrát petanque.

 

Chateau Mcely

Nenapadlo by vás vzít s sebou děti do luxusních zámeckých prostor? Naopak, Chateau Mcely navozují rodinnou atmosféru, kterou dotváří příběh princezny Nely. Stejnojmennou ilustrovanou knihu má na starost sama paní majitelka a tematicky na ni navazují všechny služby pro děti. Od stylově zařízeného apartmá, přes princeznovské hodování a odpočinek v lázních, až po originální kolekci roztomilých dárkových předmětů princezny Nely.

 

Amenity Hotel & Resort Lipno

V Amenity resort Lipno se vy ani vaše dítka rozhodně nudit nebudete. Hotelový komplex leží přímo u břehu Lipenské hladiny, takže o zábavu během vodních aktivit bude postaráno. Vyzkoušejte s dětmi wakeboard a vodní lyžování, zahrajte si tenis, golf na simulátoru nebo bowling. Nezapomeňte ani odpočívat. Ponořte se do vířivky, dopřejte si finskou nebo bylinnou saunu nebo si zajděte na masáž.

 

Samota Hojšín

V Hojšíně se zabaví jak malí, tak velcí. Pro děti je tu herna, rovnou přes dvě patra. Dospělí si zase můžou zalézt do knižního koutku. Za nás je to skvělé místo třeba pro takovou pánskou „APALUCHU“ se spoustou dětí, vejde se sem totiž až padesát lidí. Dospělí budou mít klid v samostatných pokojích, zatímco děti si budou moct po večerech vykládat strašidelné historky ve velkém společném pokoji s palandami. 

 

Zámek Nelahozeves - Fara

Bydlete na faře s výhledem na zámek. V areálu Nelahozeveského zámku stojí samostatná budova s ubytováním až pro deset lidí. Vyrazte tak klidně dvě rodiny s dětmi, které tu budou mít celou zahradu pro sebe. Každou sobotu se tu navíc konají akce oslavující staročeský život na venkově. Dozvíte se, jak dříve fungovala řemesla, oslavíte hrnčířské slavnosti, budete součástí divadelního představení. Pokaždé nechybí ani široký výběr jídel, vín a domácích specialit.

 

Apartmány Kocourek

Místo, jako stvořené pro děti a jejich dovádění, to jsou rozhodně Apartmány Kocourek. Pro ty nejmenší je na dvoře hřiště s umělým trávníkem, plastový domeček s kuchyňkou a stolečkem, trampolíny, prolézačky a mnoho dalších hraček. Na hřišti se zabaví malé i větší děti a rodiče mohou relaxovat u venkovního vyhřívaného bazénu nebo pod pergolou, zatímco budou chystat maso na gril.

 

Chalupa s přívlastkem

Tady je poznat, že majitelé při zařizování skoro sto let staré chalupy mysleli primárně na děti. Do chalupy se vejde až třináct hostů a přesto bude mít každý své soukromí. Jedno z nejmilejších míst  na chalupě je herna, nejen pro děti. i když ty odsud budete dostávat asi jen těžko. Vy se tam zase v nestřežené chvíli můžete ukrýt a začíst se do knížky nebo když vám nebude přát počasí a nebudete moct na zahradu, můžete si tu zacvičit jógu.

 

Nový rybník

Jen pár kilometrů od Dobříše, u Nového rybníka stojí stejnojmenný penzion. Cílová destinace všech cyklistů. Když zrovna nebudete chtít jezdit na kole, zahrajte si beach volejbal, nohejbal, tenis nebo si půjčte šlapadla. Děti se vyřádí na dětském hřišti a vy se zatím můžete usadit na terase a dozorovat na ně. K večeři si objednejte místní pivo Baštýř, které tu sami vaří.

 

Bonusový tip: Jurta v Drahanské rokli

Do konce prázdnin máte ještě jedinečnou šanci vyrazit s dětmi do obydlí, tradičního pro kočovné kmeny. Nemusíte nutně do Asie, stačí zajet na Prahu 8. Stále ve městě, přesto uprostřed přírody. Společnost vám i vašim dětem bude dělat prase Pepa, dvě kozy, pr morčat a králíků. No a spát budete ve dvou propojených jurtách. Ráno můžete spát do kolika chcete. Je tu naprostý klid a ticho.

Podobné články